Bank of America Chicago Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
zMadzia
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: 4,28

Nieprzeczytany post

heheheh tak to jest z milami ;) Ja w tym roku doświadczyłam mili w Paryżu, też w pierwszej chwili zawahałam się o kurna o co kaman hahhahaha
rufuz masz start również w NY?
PKO
rufuz

Nieprzeczytany post

niestety nie mam kwalifikacji a w loterii mnie nie wylosowali. będę próbował "wylatać" kwalifikacje na NY 2016 właśnie w Chicago. Dla mnie oznacza to czas 2:58. to tylko 40 sekund szybciej :hahaha:
zMadzia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hehehe super czas! Dasz większe dwa kroki i kwalifikacja Twoja :spoczko:
Na marginesie - jak w Chicago jest z nadaniem nr startowego? Dokonałam dzis końcowej rejestracji i cisza...
piotrek0424
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:55
Życiówka w maratonie: 4:08:55

Nieprzeczytany post

do numerow to jeszcze czas, nie pamietam dokladnie ale chyba dopiero 2-3 miesiace przed przyznawali numery
5km-22:59
10km-48:50
HM-1:47:54
M-4:08:55
rufuz

Nieprzeczytany post

to niby 40 sek. ale faktycznie to az 40 sek. :hahaha: Teraz parę m-cy treningów a juz za chwile zacznie sie "logistyka" zawiązana z wyjazdem. Rezerwacja biletów lotniczych, hoteli. Plan mam taki, ze planuje ze dwa lub trzy dni pobytu w mieście przesiadkowym (pewnie będzie to Amsterdam lub Frankfurt ). Potem Chicago a po biegu NY i stamtąd powrót na stary kontynent.
zMadzia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

piotrek0424 pisze:do numerow to jeszcze czas, nie pamietam dokladnie ale chyba dopiero 2-3 miesiace przed przyznawali numery
A, ok.
Jestem przyzwyczajona ze nr nadają przy rejestracji bądź wpłacie.
BunnyTerminator
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja też dostałem szansę na pokazanie się oraz na życiówkę w Chicago. Jak zaczniecie szukać jakiś lotów/pobytu na miejscu to podzielcie się wiedzą na forum. Sam ze swojej strony też obiecuję wrzucać tu jakieś info. Może dzięki temu uda się jakieś tańsze rozwiązanie niektórym znaleźć.
piotrek0424
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hotele najlepiej szukać juz teraz póki jest wybór cenowy, później zostaną same drogie. Najlepszym ale pewnie najdroższym pomysłem jest hotel w centrum miasta gdzie w wiekszosc miejsc dojdziecie na nogach. Lub poszukajcie w pobliżu niebieskiej kolejki (blue line) która jedzie od lotniska ohare do downtown czas przejazdu to ok 30min . Koszt tygodniowego biletu na cala komunikacje miejska to 28$
rufuz

Nieprzeczytany post

ja jak zwykle będę szukał oczywiście w zasięgu linii metra blue line :hejhej: Polecam jak najbliżej startu bo w Chicago start jest dosc wcześnie :bum: Moj wave startuje chyba o 7:30 :bum:
warto poszukać, poszukać bo w zeszłym roku bylem w **** hotelu w NY zaraz przy Times Square za niewielkie pieniądze jak na NY. Jeszcze dostałem w ramach rekompensaty darmowy bon na full wyżywienie w hotelowej restauracji bo pokazałem odrobinkę porysowana wannę w łazience :hej: Powiedziałem tylko pani manager, ze ostatnio bylem w lepszym hotelu o niższym standardzie i ze jak na **** hotel w NY to nie jest ok :hej:
sprawdzałem ostatnio bilety. chciałbym przez Amsterdam bo przy okazji, po drodze chce wyskoczyć na miasto. byl fajny tani lot z Air Canada przez Toronto. Nie mam niestety paszportu biometrycznego i w Kanadzie bez wizy nie wyskoczę na miasto :ech:
na razie bardzo powoli wchodzę w rytm treningowy po maratonie w Hamburgu :hejhej:
piotrek0424
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:Jeszcze dostałem w ramach rekompensaty darmowy bon na full wyżywienie w hotelowej restauracji bo pokazałem odrobinkę porysowana wannę w łazience
Jarek Kuźniar to ty? :hej: ;) a co do lotu to ostatnio kilku znajomych wspominalo o air berlin ze maja najlepsze ceny wiec warto i ich sprawdzic
BunnyTerminator
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy start / meta to tradycyjnie są zlokalizowane w Grant Park czy tylko to zeszłoroczny przypadek?
piotrek0424
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

trasa pozostaje bez zmian od wielu lat (może i od początku)wiec start i meta zawsze z grant park
rufuz

Nieprzeczytany post

Trasa w Chicago to jedna z najlepszych w mojej ocenie wśród maratonów, które ja ukończyłem. W szczególności odcinek przez China Town. Ale nie ukrywam, ze dluuuuuga prosta przed meta jest mecząca :hejhej: Niezapomniany jest widok ogromnej sterty porzuconych ciuchów na stracie.
Na razie zbieram się jeszcze po Hamburgu. Pewnie caly następny tydzień jeszcze nie wejdę w normalny rytm treningowy. W przyszłym miesiacu "polece" jeszcze 1/2 maraton po plaży. Raz lub dwa razy w miesiącu będę robił piekielnie mocne podbiegi na tej górce
http://www.climbs.dk/munkebjerg.php
to właśnie sily biegowej mi bardzo często brakowało po 30 km. w zeszłym sezonie mocno przyłożyłem sie do SB no i 3h złamałem. chciałbym zrobić ze 2:58 w Chicago.
piotrek0424
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

chinatown fajne ale meksykanska dzielnica pilsen tez dobrze glosno dopinguje. Ta prosta po Michigan av ma 3 mile (prawie 5 km) i naprawde sie ciagnie, pozniej skret i wtedy 500 metrow przed meta wzniesienie na most :hej:
rufuz

Nieprzeczytany post

pamiętam jak biegłem pierwszy raz w Chicago, eeeee myślę sobie ostatnia prosta potem zakręt i meta no to podkręciłem tempo. Nie wziąłem pod uwagę, ze po skręcie na mostek jest podbieg. I masakra na całego, po tym ostatnim skręcie w prawo na mostku musiałem podejść kawałek, na 500m przed meta :hahaha: :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ