Piątek 28.11.2014 Tydzień 5/5 FAZA1
Basen
rekreacyjnie jacuzzi i solanka
Sobota 29.11.2014 Tydzień 5/5 FAZA1
MP
3,2km + GR 8' + 1,1km + 200m + 5km 20:38 ~4:08/km
Trening w ramach City Trail w Poznaniu. Biegło się nadspodziewanie lekko, przyjemnie, tętno średnie 173 czyli tak jak biegam właśnie MarathonPace. Na koniec pozwoliłem sobie na 300m finisz, żeby trochę się zmęczyć

Myślę, że to chyba atmosfera zawodów spowodowała, że tempo było tak dobre. Zazwyczaj w tym okresie pierwsze maraton pejsy męczyłem po 4:30+, więc tutaj było szybko. Zobaczymy w kolejnym tygodniu, bo treningi tego typu na stałe zagoszczą do mojego kalendarza w drugiej fazie.
Niedziela 30.11.2014 Tydzień 5/5 FAZA1
EASY
12,7km 1:04:53 5:07/km + GR 10'
Spokojne rozbieganie na koniec tej fazy przygotowań. Poszła wg planu, rozbiegałem się, dyspozycja jest dobra (rekordowo dobra jak na listopad). Jakieś szczegółowe podsumowanie wrzucę później, gdyż piszę teraz z pracy. Teraz czeka mnie coraz mocniejsze trenowanie. Dużo siły (siła biegowa i siłownia), szybsze biegi ciągłe w okolicy polskiego drugiego zakresu (marathon pace) i rozpędzanie się na dużych szybkościach (repetitions w różnej formie). Będzie ciekawie, będzie ciężko i będzie coraz więcej kilometrów. Ma być też zdrowie :D