Jak ma się dokładność pomiarów HR Mio Link np do Adidas MI Coach Smart Run czy jakiegoś innego zegarka (Polar?) co do pomiarów HR ? O ile dobrze pamiętam, to zegarki biegowe po pewnym okresie użytkowania traciły dokładność pomiarów HR, tak? Chodzi o te zegarki mierzące puls z nadgarstka.MikeSpy pisze:Kup sobie miolink zamontuj na ręce przy samym zegarku i będziesz miał tętno. Mi z Fr305 i fenixem 2 działa. Z 910xt tez działa.
Garmin 210 HRM na basenie :)
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: brak
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Kupujesz suunto ambit 3 sport i pod wodą czy w bieganiu tętno będziesz miał pokazane. Polecam
Triathlon to moje hobby
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Nie rozumiem, jak traciły? Podejrzewam że nie jest tak dokładne, ale bez przesady. Troche zalezy od skory uzytkownika. W moim przypadku (mam bardzo wczesny model mio) czasami jest lekki lag zanm mio zalapie ze szybciej sie ruszam. No i nie nagrywa R-R jesli sie nie myle.marcinnek_ pisze:zegarki biegowe po pewnym okresie użytkowania traciły dokładność pomiarów HR, tak? Chodzi o te zegarki mierzące puls z nadgarstka.
Tak nie do konca to prawda. Nie bedziesz miał pokazane jak będziesz w wodzie. Musisz z niej wyjsc zeby zbuforowane dane wlecialy do zegarka.spietrza pisze:Kupujesz suunto ambit 3 sport i pod wodą czy w bieganiu tętno będziesz miał pokazane. Polecam
Chyba tylko polar ma mozliwosc wyswietlania na zywo danych z piersiowego czujnika hr w przypadku sprzetu ktory operuje na 5khz.
BTW: dla mnie po zakupie MIO, paski piersiowe juz nie istnieja. Czasami uzyje HRMrun na jakims krotszym biegu z fenixem2 zeby zobaczyc "running dynamics" i to tyle. Wygoda jest niesamowicie większa w przypadku paska na rękę.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Pogadamy zimą, kiedy będziesz chciał zapiąć zegarek na rękawieMikeSpy pisze:BTW: dla mnie po zakupie MIO, paski piersiowe juz nie istnieja. Czasami uzyje HRMrun na jakims krotszym biegu z fenixem2 zeby zobaczyc "running dynamics" i to tyle. Wygoda jest niesamowicie większa w przypadku paska na rękę.

- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Oczywiscie ze pogadamy. Mio od dawna trzymam np pod kurtka czy bluza jak jest chlodniejKolaj pisze:Pogadamy zimą, kiedy będziesz chciał zapiąć zegarek na rękawie

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Aaa, no tak. Jakoś sie zafiksowałem na tych zegarkach z wbudowanym czujnikiem optycznym.MikeSpy pisze:Oczywiscie ze pogadamy. Mio od dawna trzymam np pod kurtka czy bluza jak jest chlodniejKolaj pisze:Pogadamy zimą, kiedy będziesz chciał zapiąć zegarek na rękawieZegarek przeciez jest osobno po ant+/ble