A ja polecam tenhttp://polskabiega.sport.pl/blogi/tagi/ ... by/1475058 (ma 3 krótkie części - o biomechanice, tym jak testować buty i tym jak przerabiać).
Autor zaczął biegać po 30-tce, po 2l odkrył bieganie minimalistyczne i boso i od tego czasu skończyły się jego problemy z kolanami i bąblami.
I wiem, że nie ściemnia, bo to sam pisałem.
Które buty wybrać?
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Bardzo dobry ten cykl artykulików jabbura. Stanowi jakby kwintesencję ideologii minimalistycznej.
Czyta się to jak "Czerwoną książeczkę" MAO.
Czyta się to jak "Czerwoną książeczkę" MAO.

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: brak
Dziękuję za te wszystkie artykuły dotyczące kolan. Wczoraj po przebiegnięciu 5 km, z kolanami było wszystko w porządku Pod koniec pojawił się problem z łydkami, co jest zapewne konsekwencja biegania na śródstopiu i faktu, że ostatnio nic nie robiłem, bo wczesniej raczej nie było problemów z łydkami.
Co do butów, to na pewno nie zaryzykuje od razu przerzucenia się na minimalistyczne. Opcja pośrednia w postaci Saucony Kinvara 3 wydaje się byc najbardziej sensowna, ale niestety nie ma szans, żeby je przymierzyć, bo sklepy posiadają ten model tylko w sprzedazy internetowej.
Może znacie jeszcze jakieś buciki o podobnych parametrach do Sauconów?
Co do butów, to na pewno nie zaryzykuje od razu przerzucenia się na minimalistyczne. Opcja pośrednia w postaci Saucony Kinvara 3 wydaje się byc najbardziej sensowna, ale niestety nie ma szans, żeby je przymierzyć, bo sklepy posiadają ten model tylko w sprzedazy internetowej.
Może znacie jeszcze jakieś buciki o podobnych parametrach do Sauconów?