Nowe porządne buty
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ostatecznie zastanawiam się nad Sauconami Kinvara 4 i Virrata. Przeczytałem wiele pozytywnych komentarzy na ich temat i teraz już sam nie wiem które wybrać. Ktoś jeszcze ma coś do dodania o nich żeby rozwiać moje wątpliwości?
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
- barberry
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Ja biegam w Virratach (w wersji 1.0, teraz można już kupić "dwójki") i bardzo sobie chwalę. Może mój biegowy staż nie jest imponujący ale mam porównanie między innymi do Nike Free 5.0 i tak:
- przyjemniejsze przy lądowaniu na śródstopiu - czuć, że od ziemi dzieli nas jednak sporo czegoś miękkiego,
- tak samo elastyczne - można wyginać podeszwę na wszystkie strony,
- zapiętek sztywny - we Free można go zgiąć na pół a w Virratach nic z tego (z tym, że ja czuję różnicę jedynie przy ich zakładaniu, potem w trakcie biegu komfort jest taki sam),
- zdecydowanie większy przewiew,
- spadek 0mm jest wspaniały! - dla mnnie to już warunek konieczny dla każdych następnych butów
btw. Kinvary nie mają zerowego dropu.
- przyjemniejsze przy lądowaniu na śródstopiu - czuć, że od ziemi dzieli nas jednak sporo czegoś miękkiego,
- tak samo elastyczne - można wyginać podeszwę na wszystkie strony,
- zapiętek sztywny - we Free można go zgiąć na pół a w Virratach nic z tego (z tym, że ja czuję różnicę jedynie przy ich zakładaniu, potem w trakcie biegu komfort jest taki sam),
- zdecydowanie większy przewiew,
- spadek 0mm jest wspaniały! - dla mnnie to już warunek konieczny dla każdych następnych butów

btw. Kinvary nie mają zerowego dropu.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:52
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Eee nie, to lajcikowa regeneracja mięśni stopy po treningu w Vivobarefootdobrzan pisze:Ja też polecam Merrell Road Glove 2. Elastyczne, szerokie w palcach, wygodne jak kapciuszki
Zanim zacząłem przestawiać się na śródstopie, biegałem w Brooksach i Asicsach, ale teraz w Merrellach jestem wręcz zakochany. Parę tygodni temu kupiłem Merrell Vapor, ale to już hardcorowy minimal.