ale w PRO z tego co pamiętam jest chyba opcja dokupienia "GŁOSÓW" w PL ?zbiniek pisze:Pisany jest, ale mówionego nie ma.
Aplikacja idealna - jaka powinna być?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
@Klaus
Dzięki za info. Jak tylko apka będzie się nadawała do testów, to poproszę Cię o UDID.
Muszę zbadać ten M7, bo jeszcze nic z nim nie robiłem. Ja u siebie wykrywam pauzę na podstawie odległości przebytej w czasie. Tam pewnie badają wartości akcelerometru.
@trucho
Moja stronka służyła do tej pory raczej do zamieszczania pamiątkowych tras - ślad + zdjęcia + opis. Teraz postanowiłem - przy okazji pisania apki - pójść bardziej w stronę sportową. Nie wiem czy taka hybryda wypali... to się okaże. Na dzień dzisiejszy nie planuję robić apki dla hardkorów - oni mają raczej specjalistyczny sprzęt. Raczej nastawiam się na ludzi, którzy czasem lubią pobiegać, czasem pojeździć na rowerze, a czasem chcą zachować swoją trasę na motocyklu.
A co do Androida... to ja myślałem, że nie muli, dopóki nie porównałem z iPhone. Oczywiście nie chcę nikogo tutaj przekonywać. Tylko przedstawiam opinię moją, oraz kilku zapalonych androidowców z pracy, którzy przerzucili się na iOS. Ja na androidzie miałem często tak, że trasa np. nie nagrała pierwszych 10km. Nie mówiąc już jak to na autostradzie zgubił mi sygnał GPS, nawigacja wysiadła, przegapiłem zjazd i przez to nadrobiłem kilkadziesiąt km
A szkoda, że tak jest
Bo sam system ma wiele zalet. Wydaje mi się, że błędem było pisanie tej platformy w Javie. No ale to nie forum programistów 
A co do języka... to dobra wiadomość (głównie dla mnie
iOS7 ma wbudowany syntezator mowy. Działa całkiem przyjemnie, więc może być czytane wszystko 
Co taka aplikacja powinna przeczytać? Tempo ostatniego kilometra? Pozostały dystans jeśli zdefinowany?
Dzięki za info. Jak tylko apka będzie się nadawała do testów, to poproszę Cię o UDID.
Muszę zbadać ten M7, bo jeszcze nic z nim nie robiłem. Ja u siebie wykrywam pauzę na podstawie odległości przebytej w czasie. Tam pewnie badają wartości akcelerometru.
@trucho
Moja stronka służyła do tej pory raczej do zamieszczania pamiątkowych tras - ślad + zdjęcia + opis. Teraz postanowiłem - przy okazji pisania apki - pójść bardziej w stronę sportową. Nie wiem czy taka hybryda wypali... to się okaże. Na dzień dzisiejszy nie planuję robić apki dla hardkorów - oni mają raczej specjalistyczny sprzęt. Raczej nastawiam się na ludzi, którzy czasem lubią pobiegać, czasem pojeździć na rowerze, a czasem chcą zachować swoją trasę na motocyklu.
A co do Androida... to ja myślałem, że nie muli, dopóki nie porównałem z iPhone. Oczywiście nie chcę nikogo tutaj przekonywać. Tylko przedstawiam opinię moją, oraz kilku zapalonych androidowców z pracy, którzy przerzucili się na iOS. Ja na androidzie miałem często tak, że trasa np. nie nagrała pierwszych 10km. Nie mówiąc już jak to na autostradzie zgubił mi sygnał GPS, nawigacja wysiadła, przegapiłem zjazd i przez to nadrobiłem kilkadziesiąt km

A szkoda, że tak jest

A co do języka... to dobra wiadomość (głównie dla mnie

Co taka aplikacja powinna przeczytać? Tempo ostatniego kilometra? Pozostały dystans jeśli zdefinowany?
-
- Stary Wyga
Mnogość rodzajów aktywności ewentualnie możliwość tworzenia własnych. Różne kolory dla różnych aktywności. Możliwość wypisywania rekordów życiowych dla więcej niż 4 dystansów :P
Mnie bawi pokazywanie całościowego przebytego dystansu w odniesieniu do na przykład odległości na księżyc
Plus to co pisali wyżej.
Mnie bawi pokazywanie całościowego przebytego dystansu w odniesieniu do na przykład odległości na księżyc

Plus to co pisali wyżej.
- zbiniek
- Wyga
- Życiówka na 10k: 51:59
- Kontakt:
Wg mnie powinno być kilka pól wyświetlanych do własnej konfiguracji (średnie tempo całości, tempo ostatniego kilometra = czas ostatniego kilometra, przebyty dystans, łączny czas itp). I wtedy słyszymy to, co zdefiniowaliśmy.kiniu pisze:...Co taka aplikacja powinna przeczytać? Tempo ostatniego kilometra? Pozostały dystans jeśli zdefinowany?
-
- Rozgrzewający Się
@nemo_nikt
Różne, kolorowe aktywności już mam
@zbiniek
Dzięki za sugestie
Przetestowałem kilka apek do biegania. I w sumie rzeczywiście podczas biegu, telefon leży w kieszeni i raczej mało istotne, co aktualnie wyświetla. Sam poczułem potrzebę komunikatów głosowych
I faktycznie brakowało mi po polsku.
Powoli kończę pierwszą wersję alpha.
Jakby ktoś był zainteresowany testem aplikacji (tylko iPhone) to proszę o UDID urządzenia na priv.
Różne, kolorowe aktywności już mam

@zbiniek
Dzięki za sugestie
Przetestowałem kilka apek do biegania. I w sumie rzeczywiście podczas biegu, telefon leży w kieszeni i raczej mało istotne, co aktualnie wyświetla. Sam poczułem potrzebę komunikatów głosowych

Powoli kończę pierwszą wersję alpha.
Jakby ktoś był zainteresowany testem aplikacji (tylko iPhone) to proszę o UDID urządzenia na priv.
- Szybki90
- Zaprawiony W Bojach
Iphony akurat są wszędzie gdzie nie pójdę to bilbordy i foto Iphona to jak by tylko one były i żadne inne telefony nie istniały na Polskim rynku dlatego je wyklinam bo mnie to wkur*** po prostu i niech mi nikt nie powie ,że źle pisze bo ja piszę to co widzę a na androidzie długo pracuję i nie miałem takich rzeczy jak Ty @Kiniu wypisujesz być może fabrycznie uwalony miałeś bądź się nie bawiłeś w softy na andka i przerabianie odchudzanie itp itd. ja się cały czas tym zajmuje i mi bardzo ładnie chodzi a Iphone to co to jest przereklamowany tel z zamkniętym systemem narzuconym od Apple i tyle no ale dobra nie ważne rób apkę doskonal na Iphone być może się skusisz na Andka i zrobisz bo mi Runtastic PRO 4.2 wersja czy Endomondo styka tylko brak PL komunikatów ;/ jedyny duży minus. Pozdrawiam , Szybki90
NEVER GIVE UP