Zaczelam. Nareszcie. Dlaczego jednak boli?

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

freevolna pisze:850>>> wlasnie to chcialam zastosowac i niestety klapa, bol mnie zawiodl do domu po 1 km...

Klosiu>>> a co moge pocwiczyc w domu przez ten czas rehabilitacji? Ja chyba oszaleje w ,, bezruchu'' :-) cos jest do zrobienia oprocz fachowej lektury ?
3 razy wracałam do domu z rykiem, myslałam, że będe dzwonic po pogotowie :hahaha: :bum: , właśnie przez kolana
odstawiłam biegi na tydzień, zaczełam ćwiczyć gimnastykę "kledzikową", brałam w pracy zabiegi na kolana, w domu chłodziłam
ból minął jak ręką odjął
a myslałam, że to nigdy nie nastąpi

trafiłam na to forum(3miesiące za późno;-))
poczytałam, zaczełam wzmacniac całe ciało i o kolanach zapomniałam :taktak:
życze zdrowia
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
freevolna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dzieki za Kledzika :) :) zatem zaczynam!
Ciało raz wprawione w ruch porusza się wiecznie...
agazie
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:24

Nieprzeczytany post

Czy aby na pewno biegasz w odpowiednio dobranych butach? Ja też miałam problem z bólem kolana, jednego kolana i to na samym początku. Przyczyny: źle dobrane buty (biegałam w butach dla pronatorów, a supinuję) plus za rzadkie (raz na tydzień-dwa) i za długie biegi jak na początek. Przerwałam na ponad miesiąc, smarowałam 4 razy w tygodniu maścią z diclofenakiem i okładałam mrożonkami. Kupiłam odpowiednie do mojej nogi buty. Zaczęłam po przerwie biegać krótsze odcinki (2-3 km) 3 razy w tygodniu. Teraz swobodnie biegam połówki.
Ból minął i nie wraca :-)
Awatar użytkownika
freevolna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

po tygodniowej przerwie bol przeszedl, ale wyciagnelam tez dodatkowa wkladke :-) moze to ona byla przyczyna? Chyba zbyt duzo sie nalozylo i trudno wyciagnac wlasciwe wnioski. Nowa trasa, podbiegi' dodatkowa wkladka i codzienny trening... najwazniejsze, ze dzialam :-)
Ciało raz wprawione w ruch porusza się wiecznie...
ODPOWIEDZ