Wkładki do butów w Trojmiescie

zbychuto
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzieki teraz juz wszystko wiem :-)
Podlamales mnie troche informacja a tych niestabilnych stawach. Takie chyba wlasnie sa moje nogi bo systematycznie raz w roku mam skrecona lewa noge w kostce :-(((
Cala nadzieja w tym, ze polecany na grupie ortopeda udzieli mi rzetelnych informacji i zdrowie pacjenta bedzie dla niego wazniejsze niz kasa
Pozdrawiam
PKO
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lord ma racje z tymi stawami. Z drugiej strony ja rowniez czesto skrecalem noge w kostce. Od ok. roku, tzn. od czasu gdy uzywam wkladek nie spotkalo mnie to nieszczescie. Moze to przypadek, a moze wkladki nie zmiejszaja sabilnosci az tak bardzo?

kledzk
zbychuto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ostatnie pytanie zeby juz zamknac temat i nie zawraca wam glowy :-)
Czy uzywajac wkladek musze biegac w butach motion control czy moga to byc buty stability a moze nawet cushioning? Przypuszczam, ze zalezy to od tego jak duza jest pronacja ale czy badania na podoskopie (ktore mam nadzieje zrobi mi ortopeda polecany na grupie) wykazuja "wielkosc" pronacji i czy sa jakies tabele mowiace, ze od tej wielkosci to takie buty a od tej to inne?
Lord von Banan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To już leży poza zakresem mojej skromnej wiedzy.
Awatar użytkownika
ART
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Sorry że się podczepiam pod ten temat, ale czy znacie jakiś gabinet w Łodzi z podoskopem ?
GG 8441181
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from zbychuto on 9:59 am on Aug. 3, 2003
Ostatnie pytanie zeby juz zamknac temat i nie zawraca wam glowy :-)
Czy uzywajac wkladek musze biegac w butach motion control czy moga to byc buty stability a moze nawet cushioning? Przypuszczam, ze zalezy to od tego jak duza jest pronacja ale czy badania na podoskopie (ktore mam nadzieje zrobi mi ortopeda polecany na grupie) wykazuja "wielkosc" pronacji i czy sa jakies tabele mowiace, ze od tej wielkosci to takie buty a od tej to inne?
Mam bardzo silna pronacje. Przez czysta ciekawosc zrobilem kiedys analize komputerowa biegu na biezni mechanicznej wkladajac wkladki do butow motion control (bez wkladek nie do konca korygowaly ma wade) i cushioning. W pierwszych stopa ukladala sie idealnie. W drugich pronacja byla zauwazalna lecz bez porownania mniejsza niz przy biegu na bosaka.

kledzik
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ