Bielizna termoaktywna
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja mam wszystko z Kalenji poza butami, czapką i kominem... wszystko spisuje się rewelacyjnie jak na tą chwilę... dobrze odprowadzają pot, dobra wentylacja, ja sobie chwalę... tanie nie zawsze znaczy gorsze... a kalenji zalicza się raczej do tej niższej półki na równi z Lidl i Tchibo.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:02
- Życiówka w maratonie: 3:20:20
Właściwie, to nie wiem co mają złego...Daro7777 pisze:Co do Brubecka - racja! Kilkakrotnie już zachwalałem tutaj odzież tego producenta ale naprawdę warto! Mam już kilka rzeczy tej marki i na pewno jeszcze w kilka zainwestuję.
Cena. TAK - CENA, to słaba strona produktów firmy.
Na dobrą sprawę, jest wysoka ale w zbliżonym przedziale co inne Firmy. Różni się od nich jedynie tym, że są bardziej znae na rynku międzynarodowym...
Natomiast nie jest to Lidl, Thcibo, czy Decathlon...
Kwestia indywidualnych wyborów i nade wszystko - oczekiwać. Jeśli ma być tanio i "dobre", to takie będzie. Czy tanie jest złe? Oczywiście nie zawsze. Czy Tanie jest lepsze od Drogiego - raczej rzadko.
Na ewentualne pytanie: Skąd to wiem? należy poczytać część technologiczną i właściwości wykorzystywanych materiałów.
Choć po prawdzie, czasami to jakieś "czary" wypisują....
Postęp...

Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
- Pordziak
- Rozgrzewający Się
Większość ubrań do treningów mam z decathlonu. Też polecam kalenji. Firma dość tania a solidna. Jedynie na butach raz się zawiodłam, ale nie było problemów z wymianą i kolejna para już była git.
-
- Rozgrzewający Się
a ktoś może już używał/testował nowego Dry Brubecka:
http://www.bramgor.pl/pl/nowosc-2014-ko ... meski.html
jak w porówaniu do poprzedniej wersji? mam właśnie "stary" komplet z którego jestem zadowolony, ale ten nowy wygląda całkiem ok, w końcu jakis inny kolor ni z czarny. Tylko jak działa? pozdr
http://www.bramgor.pl/pl/nowosc-2014-ko ... meski.html
jak w porówaniu do poprzedniej wersji? mam właśnie "stary" komplet z którego jestem zadowolony, ale ten nowy wygląda całkiem ok, w końcu jakis inny kolor ni z czarny. Tylko jak działa? pozdr
-
- Rozgrzewający Się
Z ciekawości aż odwiedziłem Decathlon i rzeczywiście - ceny i promocje kuszą, ale no tak jak pisałem wcześniej - zakręcony wokół biegania kumpel przestrzegał mnie przed oszczędzaniem, jeżeli ma taka bielizna dobrze służyć. Rzeczywiście, jak tak "macałem" bieliznę Decathlonową to różnicę dało się wyczuć. Nie wiem oczywiście jak w przypadku samego biegania, ale kurczę.. Słabo jeśli potem coś nie będzie dobrze chroniło przed zimnem i się okaże, że wystarczyło trochę pieniędzy dołożyć i mozna było mieć profesjonalny strój. Skłaniam się mimo wszystko ku skompletowaniu stroju Brubecka, bo jak wspomniałem - jestem mega zadowolony z koszulki i spodni. Ten nowy komplet wygląda fantastycznie <3 I nie jest wcale taki drogi, moim zdaniem niezła okazja. Dołączam się do pytania - ktoś testował te nowe kolekcje?
-
- Wyga
Też mam bieliznę Brubecka DRY, kolega powiedział mi, że bielizna to akurat odzież na której nie ma co oszczędzać. Moim zdaniem było warto, nic nie uwiera, nie drażni, wilgoć oddaje dobrze. Na bieliznę długie luźne spodnie, koszulka i cienka bluza i można biegać do -10.
Brubeck ma chyba do bielizny jeszcze second layer?
Brubeck ma chyba do bielizny jeszcze second layer?
-
- Rozgrzewający Się
Wyjdzie w praktyce, ale wydaje się że powinien on się jak najbardziej nadać. Najlepiej jest jednak zapytać w sklepie.
W życiu zawsze trzeba patrzeć przed siebie, pozdrawiam.
- Ptahu
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50:34
- Życiówka w maratonie: 3:57:49
Najnowsza seria DRY to głównie zmiana designu - właściwości tak termiczne jak i funkcyjne nowy DRY ma takie same jak poprzednie wersje. Ja używam wersji jeszcze starszej niż tegoroczna - kupionej w outletowej sprzedaży za niewielkie pieniądze i ta sprawdza mi się najlepiej - tzn tak do 8stopni. Przy 5 i niżej albo kamizelkę z windstoperem (Kalenji) na górę albo Thermo też Brubecka. (btw Thermo też ma być nowa wersja od tej zimy). W sumie zeszłej zimy biegałem w Thermo do -6 stopni - trochę śmiesznie to wyglądało w parku - spacerowicze a czapach i szalikach a ja w koszulce
A spodenek mam 2 pary - obie Lidlowe - spisują się doskonale od prawie roku.

A spodenek mam 2 pary - obie Lidlowe - spisują się doskonale od prawie roku.
---------------------------------
go hard or go home...
go hard or go home...