Jakie ciuchy dokupić w Lidlu na zimę?

Awatar użytkownika
mandej
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55:46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Też dziś z samego rana odwiedziłem LIDLA (kraków) :usmiech: i nawet sporo egzemplarzy bylo z kazdego rodzaju odzieży.Sporo też ludzi.(ja byłem dokladnie 8.20) i troche na wariata trzeba było łapać ciuszki ale się udało!
Spodnie jednak do zwrotu bedą,za dlugie zdecydowanie,a skracać szkoda bo ten zameczek fajny.
Ogolnie dla wysokich i smuklych osob polecam,zwlaszcza ze gorna przednia czesc to solidny material chroniacy przed zimnym wiatrem.
Skarpetki x2 (tu brac ciut mniejsze,ja mam 43 i wzialem 41-42 i leza idealnie),rekawiczki,czapka i softshell.
Softshell bedzie nie tylko do biegania.Troche dylemat miedzy eMką i eLką był ale w koncu padlo na bardziej dopasowaną eMką (mam 177cm i troche waże,79kg).eLka jakas taka za luzna.

Generalnie cena jakosc MISTRZ!polecam.
PKO
Awatar użytkownika
szewczykdratewka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:54

Nieprzeczytany post

mandej pisze:Witam,
Też dziś z samego rana odwiedziłem LIDLA (kraków) :usmiech: i nawet sporo egzemplarzy bylo z kazdego rodzaju odzieży.Sporo też ludzi.(ja byłem dokladnie 8.20) i troche na wariata trzeba było łapać ciuszki ale się udało!
Spodnie jednak do zwrotu bedą,za dlugie zdecydowanie,a skracać szkoda bo ten zameczek fajny.
Ogolnie dla wysokich i smuklych osob polecam,zwlaszcza ze gorna przednia czesc to solidny material chroniacy przed zimnym wiatrem.
Skarpetki x2 (tu brac ciut mniejsze,ja mam 43 i wzialem 41-42 i leza idealnie),rekawiczki,czapka i softshell.
Softshell bedzie nie tylko do biegania.Troche dylemat miedzy eMką i eLką był ale w koncu padlo na bardziej dopasowaną eMką (mam 177cm i troche waże,79kg).eLka jakas taka za luzna.

Generalnie cena jakosc MISTRZ!polecam.
Też jestem zadowolony, szczególnie z kurtki - materiał i wykonanie jak na tą cenę - rewelacja :)
Jakby ktoś był chętny to mogę kupić komuś kurtkę, bo ja byłem około 10 i było ich naprawdę sporo :D Oczywiście sprzedaję po cenie Lidlowskiej ;)
Mam ciuchy kompresyjne, ale te które dziś będą jako dodatek na zimniejsze dni. W sumie rękawy dla mnie też za długie no i trochę nogawki (ale to nie problem dla mnie).
Myślicie, że w tej niebieskiej kurtce normalnie można chodzić? Czy będzie to obciach? :bum:
Krzysiek
strzaleq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja byłem po pracy 15:30 i wszystko przebrane - szkoda bo była jedna kurtka M-ka bardzo fajna jakościowo ale ciut za mała niestety - jak by miał ktoś L-ke na sprzedaż to chętnie odkupie. Z kolei Były bluzy i L-ka była za luźna ale tu też znowu M-ki ani jednej. Powinni wprowadzić jakiś sklep on-line czy coś bo to masakra jest że trzeba się o 7-mej ustawić żeby coś sobie kupić :(

Udało mi się kupić rękawiczki i skarpety -wydają się być całkiem fajnie.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, 20:38 przez strzaleq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

szewczykdratewka pisze: Myślicie, że w tej niebieskiej kurtce normalnie można chodzić? Czy będzie to obciach? :bum:
pewnie że obciach, będę ją ubierał tylko jak będę sam biegał a jak zobaczę ludzi to będę zbaczał z trasy w las :hahaha:
Awatar użytkownika
tosia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

słyszałam, że trzeba się zrywać o świcie żeby kupić ciuchy w lidlu, dziś tak zrobiłam i udało mi się kupić skarpetki i spodnie na jesienne biegi, będę testować:) to będzie moja pierwsza jesień biegowa, a może i zima...? pozdrawiam!
cinkownik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:56
Życiówka w maratonie: 4:02:13

Nieprzeczytany post

Ta bluza funkcyjna nadaje się bezpośrednio na ciało? Niestety nie ma kieszeni i na nią wrzuciłbym lekką bluzę, gdzie mogę coś schować.
5 km - 21:07 (Gdańsk, 25.04.2015)
10 km - 43:39 (Gdynia 11.11.2014)
HM - 1:39:25 (Gdańsk 26.10.2014)
M - 3:54:47 (Gdańsk 17.05.2015)
Awatar użytkownika
dMXyEYe
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Miałem napisać, to piszę.

Biegałem w zestawie: spodnie te takie trochę luźniejsze (M), koszulka (L) i bluza (M).

Powiem wam tak. Albo placebo, albo biegało mi się w tym zestawie świetnie. Nie było mi ani zimno, ani gorąco. Stała temperatura cały czas. Przyjemnie się biegło, nic mi nie przeszkadzało, nie obcierało itd.

Aczkolwiek strasznie gorąco się robi jak się wchodzi do mieszkania i trzeba się rozebrać, to tak dziwnie, no ale taki już jest materiał. :]

Ogólna ocena cena/jakość: 4/5 . Odjąłem jeden ze względu na niedopasowane rozmiary. Spodnie najmniejszy rozmiar - za długie, pójdą lekko do skrócenia, rękawy bluzy - za długie, tak jak spodnie lekko do skrócenia. Koszulka rozmiar M, był za dużo za mały, więc wziąłem L.

Muszą to poprawić.

@up:

Ja nakładam od razu na ciało, chyba po to ona jest. Przynajmniej tak mi się wydaje i tak też nakładałem i tak też biegałem. Fajnie przylegała i było mi ciepło. Brak kieszeni w bluzie - faktycznie lekki minus, podobnie ze spodniami. Zapomniałem o tym. Spodnie mają jedną kieszeń z tyłu w którą jak włożę iPhona 5 z podpiętymi słuchawkami to nic więcej nie wejdzie. A klucze do mieszkania teraz w ręku trzeba trzymać ;(
~ retired ~
cinkownik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:56
Życiówka w maratonie: 4:02:13

Nieprzeczytany post

dMXyEYe pisze: @up:

Ja nakładam od razu na ciało, chyba po to ona jest. Przynajmniej tak mi się wydaje i tak też nakładałem i tak też biegałem. Fajnie przylegała i było mi ciepło. Brak kieszeni w bluzie - faktycznie lekki minus, podobnie ze spodniami. Zapomniałem o tym. Spodnie mają jedną kieszeń z tyłu w którą jak włożę iPhona 5 z podpiętymi słuchawkami to nic więcej nie wejdzie. A klucze do mieszkania teraz w ręku trzeba trzymać ;(
Własnie tak biegłem niedawno. W sumie fajnie, ciepło, a na dworze 5 stopni. Ale bluza na gołe ciało poszła i sutki mocno obtarte a biegałem 30 minut. Wcześniej to godzinę musiałem hasać, żeby tak otrzeć. No ale trudno.

Czapkę też wziąłem. Rozmiar L/XL tylko został po 18. Trochę za duża, ale jakoś ponaciągam i jest w sumie ujdzie. Przynajmniej w głowę ciepło.
5 km - 21:07 (Gdańsk, 25.04.2015)
10 km - 43:39 (Gdynia 11.11.2014)
HM - 1:39:25 (Gdańsk 26.10.2014)
M - 3:54:47 (Gdańsk 17.05.2015)
Awatar użytkownika
dMXyEYe
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Też wziąłem czapeczkę, S/M jeszcze trafiłem, szarą. Bo pomarańczowa jakaś taka zbyt oczoje*na.
~ retired ~
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moja kochana żona dorwała o 9-tej w Krakowie przedostatnią kurteczkę Mkę (tylko niebieskei były). Lezy bardzo dobrze (73 kg i 181 cm mam) - do tego kupiła mi też rękawiczki. To co już dostrzegłem - ze dość kiepsko jest z przewiewnością kurtki -ale za taką cenę nie zamierzam nic narzekać...
zgodnie z naturą!
Sott23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dMXyEYe pisze:Też wziąłem czapeczkę, S/M jeszcze trafiłem, szarą. Bo pomarańczowa jakaś taka zbyt oczoje*na.
Ano właśnie dobrze, ze oczojebna bo raz, ze zawsze to lepiej nas widać a dwa jeszcze dużo szarych dni przed nami, dla tego się rozmyśliłem i nie wziąłem szarej. :)
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Po pierwszym biegu w ciuchach z Lidla - krótki rękaw i kurtka. Jak dla mnie bomba, nie było mi za gorąco, ale koszulka MOKRA. Dodam, że ja się mało pocę, więc byłam zaskoczona. Spodnie za ciepłe na tę pogodę, a jeśli ja mówię, że za ciepłe to świat się kończy.
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupiłam wczoraj czarną bluzę z kapturem i przebiegłam kilka kilometrów. Przy temperaturze 9 stopni było mi w niej trochę za ciepło.
Oglądałam tez spodnie, ale nawet w rozmiarze L były za krótkie. Jakoś nie cieszyły się powodzeniem, bo nawet o 18 było ich bardzo dużo.
tomntm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46m:36

Nieprzeczytany post

Lidl ma jak dla mnie dziwne męskie ubrania. Kurtki uszyte jak dla osób z większym brzuchem, jakieś takie szerokie. Mam budowę atletyczną i żaden ze mnie chudzielec, a odstawało sporo materiału z przodu i z tyłu. Mierzyłem M i L.Czy to możliwe, że w różnych Lidlach były różne ubrania?
maly_adas
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Może po prostu musisz wbić się w eSke? ;)
Osobiście nie zauważyłem tego, ale może coś jest na rzeczy: ciuchy muszą wejść na całe społeczeństwo. Na jednym bardziej będą wisieć, na innych będą bardziej dopasowane. Może wchodzi też kwestia budowy ciała.

Czy w waszych lidlach były ubrania (spodnie i bluzy) w rozmiarze S? Chciałem takie kupić, ale u mnie brak. Wziąłem spodnie M i jestem zadowolony: nie ściskają tak tylka jak klasyczne leginsy. W pasie ciut za duże, ale mocniej sciagne sznurki i jest ok :) poza tym bardzo ciepło w nich ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ