Nowy z ambicjami
- zyghom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
w krakowie jest Plaszowianka - moj bywszy klub (kiedys Nadwislan) - ul. Stroza Rybna
zyga
-
- Rozgrzewający Się
Chyba nie wiesz gdzie leży Chełmno nad Wisłą. Nadwiślaninów jest dużo.
-
- Rozgrzewający Się
Odpowie ktoś na pytania z pierwszego postu zamiast pisać o tym, że nie powinienem biec maratonu w wieku 15 lat?
-
- Rozgrzewający Się
W takim razie dziękuje wszystkim za pomoc i rady. Nawet jeśli nie przebiegnę maratonu to chociaż pół. Maraton nie jest aż taki ważny i może zaczekać.
- TrzymamTempo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:18
- Kontakt:
Lukasz_runner pisze:W takim razie dziękuje wszystkim za pomoc i rady. Nawet jeśli nie przebiegnę maratonu to chociaż pół. Maraton nie jest aż taki ważny i może zaczekać.
To skoro może zaczekać to po co tak od początku nachalnie męczyłeś o nim ?
Poza tym po co Ci połówka teraz ?
Strasznie jesteś niespójny.
Naprawiasz błąd błędem.
-
- Rozgrzewający Się
Zrozumiałem po prostu, że maraton może poczekać i mogę pobiec zamiast niego pół. Wszyscy, którzy mi tutaj odradzali maratonu są w tym sporcie dłużej i wiedzą lepiej.
- TrzymamTempo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:18
- Kontakt:
Lukasz_runner pisze:Zrozumiałem po prostu, że maraton może poczekać i mogę pobiec zamiast niego pół. Wszyscy, którzy mi tutaj odradzali maratonu są w tym sporcie dłużej i wiedzą lepiej.
To, że odradzali maraton to nie znaczy, że namawiali na półmaraton

Spójrz na chłopaków w Twoim wieku. Biegaja na 800 metrów, 1000metrów, 3000 metrów.
Ale biegając na zawodach te dystanse to na treningach przebiegają parę ładnych kilometrów w mocnym tempie.
A dorastając powoli wydłużają dystans.
Rozumiem, że chcesz przebiec byle przebiec jakiś dłuższy dystans i nic głębszego się pod tym nie kryje ?
-
- Rozgrzewający Się
Chce przebiec tern dystans, bo taki sobie postawiłem cel. Na początku miał być cały maraton, ale wszyscy mi tutaj odradzali, więc zmieniłem na pół. Celu nie chce realizować przez 5 lat, jak spokojnie mogę go zrobić w 2. Każdy ma przecież jakiś cel, który motywuje go do dalszego treningu. Czy oni mają ukryte w tym celu coś głębszego?