Witam wszystkich

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Większość maratończyków w moim środowisku to ludzie po 30stce-40stce którzy zaczęli biegać dopiero w tym wieku jak "starość zaczełą im zaglądać w oczy" i stwierdzili, że muszą coś z tym zrobić, albo się zapuszczą. Nie znam ani jednego który biegał od wieku 20 lat, z reguły każdy żłopał wtedy piwo na studiach i przegryzał pizzą.

A wspomniałem o czołówce tylko po to żeby pokazać, że wiek w takich biegach akurat nie przeszkadza a wręcz pomaga. Na ostatniej połówce w poznaniu przy baloniku 1:30 przed metą byli prawie sami 30-40 latkowie, może z dwóch 20 latków, bardzo budujący widok.
PKO
Łukasz85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mar.co pisze:Większość maratończyków w moim środowisku to ludzie po 30stce-40stce którzy zaczęli biegać dopiero w tym wieku jak "starość zaczełą im zaglądać w oczy" i stwierdzili, że muszą coś z tym zrobić, albo się zapuszczą. Nie znam ani jednego który biegał od wieku 20 lat, z reguły każdy żłopał wtedy piwo na studiach i przegryzał pizzą.
I tu właśnie kolega Mar.co powiedział tak dosadnie w czym rzecz :) hmm 28 lat to może nie starość ale już nie młodość i trzeba coś zmienić żeby nie skończyć przed TV z browarem w ręku i z ogromnym piwnym brzuszkiem. Może nie sprecyzowałem wszystkiego idealnie hmm mój cel to maraton tak to prawda ale wiem że po drodze trzeba się sprawdzić także na innych dystansach w celu sprawdzenia stopnia swojego wytrenowania więc TrzymamTempo masz całkowitą racje że nie wszystko naraz. Myślę jednak że zanim dotrę do celu spotkam się na nie jednym biegu z kilkoma forumowiczami na zawodach :) Masz również racje że trzeba cały czas przeć w przód nie stać w miejscu i jak napisałeś cały czas trzeba pokonywać swoje następne bariery zarówno psychiczne jak i fizyczne.
Awatar użytkownika
TrzymamTempo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to wszystko jasne.
Wiesz raczej co i jak robić by czynić progres.
Jeśli będziesz miał zapytania to pisz tu na forum, na PW albo odnajdz kontakt do mnie przez mojego bloga.
Słuzymy poradami.
Bardzo szanuję ludzi , którzy chcą zmienić coś w swoim życiu na lepsze więc chętnie Cie zawsze wspomoge.
Relacjonuj nam w wolnych chwilach swoje osiągniecia.
Regularny trening i porządny odpoczynek po nich będzie jednym z nich.
Powodzenia i do usłyszenia :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ