Trenowanie pozabiegowe
2014-12-08
No i stało się, zapisałem się na zajęcia cross training. Do tej pory dodatkowe ćwiczenia, tak jak pewnie wielu innych biegaczy, traktowałem troszkę po macoszemu. Swoje bieganie starałem się uzupełniać w sposób domowy od czasu do czasu robiąc przysiady, pompki w dużych ilościach, wykroki itp.... ostatnio jednak poznałem na wybieganiu w kampinosie kolegę, który polecił mi świetny fitness na Gocławiu, zwłaszcza zajęcia obwodowe cross training. Sprawdziłem stronkę....idealnie pasująca godzina - 7:15, więc długo nie myśląc zapisałem się na pierwsze zajęcia cross z trenerem...
No i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem. Zebrało nas się z 10 osób, trener przygotował 10 ćwiczeń i przechodziliśmy od ćwiczenia do ćwiczenia, dzięki czemu wszyscy ćwiczyli jednocześnie. Były przysiady z podrzutem piłki, wskoki obunóż na skrzynię, pompki z wysokiem, brzuszki, podciągnięcia, przysiady ze sztangą itp.... cały trening trwał 55 minut. P
raca w grupie mega mnie motywuje, dlatego cztery takie rundki udało mi się wykonać wkładając w to cały wysiłek

) Samemu pewnie w życiu bym tego nie zrobił!
Także od dziś mam nadzieje trzy razy w tygodniu uda mi się śmigać tam by wzmocnić mięśnie - mam nadzieję, że efekty do wiosny przyjdą