Buty na zimę, z pewną amortyzacją 3 modele do wyboru

freedy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ale nie biegałeś w Faasach 250 trail w tych warunkach czy biegałeś?No to wybór chyba padnie na faas 200 bo mają nieprzemakalną cholewkę, pomimo słabego bieżnika
PKO
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

O cześć LoveBeer :).
Warunki masz świetne do biegania w tych Gorcach, nie zazdroszczę.
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hehe czesc, jaki ten swiat maly ;) warun ciezki, ale to chwilowe mysle, snieg zaraz zlapie podloze, troche przedeptaja i bedzie lala :)

ps: no wlasnie to chce powiedziec ze to nie sa warunki na faasy, choc jak bym sie uparl to polece w czymkolwiek ;)

edit - dzis 15km po kopnym sniegu na turbacz, wyglada na to ze sc sie ukladaja, jeszcze nie bylo superkomfortowo, ale juz bez obtarc :)
freedy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czyli generalnie rzecz biorąc to nie ma różnicy pomiędzy Faas 250 trail a Columbiami w kwestii przemakalności...Myślę że Columbie wytrzymają zimę, tzn wytrzymają i nie rozlecą się do marca(robię około 100 km miesięcznie). No cóż będę wybierał ubity śnieg i nie będę biegał w kopnym śniegu i po błocie - raczej będę latał po asfalcie, najwyżej bieżnik zetrę. Wybieram Columbie
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mogę coś napisać o Columbia Ravenous Lite.
Cholewka to taka siateczka 3D. Z zewnątrz warstwa z dużymi oczkami (2-3 mm), od wewnątrz drobna siateczka. Jeśli skarpetka jest kolorowa, to widać to po założeniu buta.
Nie wiem czy jest on wąski. Może jest, ale cieniutka cholewka dopasowuje się do stopy.
Stopę trzyma raczej słabo ale raczej mi to nie przeszkadza.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
freedy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To mam pytania: a jak ze ścieralnością tego bieżnika?Niewykluczone że większość mojego kilometrażu będę wyrabiał na asfalcie(pokrytym pewnie z zimie śniegiem ale wiadomo nie zawsze jest śnieg). Dają wystarczającą ochronę na twardym podłożu tzn nie bolą tak mocno nogi jak w typowych minimalach?
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

freedy pisze:LoveBeer jak zrobisz jakiś trening w warunkach zimowych to zdaj relacje z tej ich przemakalności i odczuć.
dzis polecialem pierwszy raz w faasach, 15km, 80% w terenie, ale snieg raczej niegleboki, w sumie moze z 3km w sniegu po kostki (z tym ze bylo zimno, -7, wiec snieg byl sypki) - pierwsze wrazenie ze buty przewiewaja, ale po chwili jest juz cieplo. plusem jest to ze noga sie nawet nie spocila, po tych 15km byla kompletnie sucha !!! but megawygodny, tu nie ma o czym mowic, choc rzeczywiscie napewno nie trzyma tak dobrze bocznie nogi jak sc. przyczepnosc tez ma nieco mniejsza (bieznik podobny ale plytszy). jestem z nich megazadowolony, choc oczywiscie nie bede w nich biegal po kopnym sniegu, ale po ubitym jak najbardziej, nawet przy duzym minusie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ