trening na 1000 m
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam was drodzy koledzy miną już miesiąc od momentu kiedy zacząłem biegać z 2km kiedy biegałem a bardziej chodziłem zrobiło się średnio 5-6km które pokonuje w czasie około 30 min czasem lepiej jestem też o parę kilo lżejszy trening zajmuje mi zazwyczaj niecałą godz. do zwykłego biegania dodałem 5x podbiegi na około 60 metrów pod górkę które polecił mi kumpel Dżejos, i pytam was co dalej mogę zrobić by poprawić swoje wyniki i w pełni wykorzystać czas przygotowań do egzaminów do psp. pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
możesz spróbować biegać biegi powtórzeniowe jak 2 min mocno - 5min przerwy i 2-3 razy ten dystans w czasie 2:30 na 1:30 min przerwy
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Dyskutant
Proszę o pomoc jak teraz trenować jesli zawody na 1000m mam już na początku marca.
Mam zamiar teraz biegać tylko 3/tydzien po ok 10-15km na treningu. Przez jak długo robic taki trening?
Czy mam już zacząć biegać interwały? Krossy? Czy jakiś miesiąc przed zawodami (w tym wypadku już od lutego),
"obiegany" juz trochę pod ten dystans jestem bo przecież wielkich kilometrazów ten dystans nie wymaga.
O mnie:
regularne treningi: od czerwca 2012r. (sr. biegam 22km/tydz)
najlepszy czas na 1000m : 3:08 (16.11.2012r.)
25lat, 67kg.
Mam zamiar teraz biegać tylko 3/tydzien po ok 10-15km na treningu. Przez jak długo robic taki trening?
Czy mam już zacząć biegać interwały? Krossy? Czy jakiś miesiąc przed zawodami (w tym wypadku już od lutego),
"obiegany" juz trochę pod ten dystans jestem bo przecież wielkich kilometrazów ten dystans nie wymaga.
O mnie:
regularne treningi: od czerwca 2012r. (sr. biegam 22km/tydz)
najlepszy czas na 1000m : 3:08 (16.11.2012r.)
25lat, 67kg.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
w zime najlepiej robic baze tlenowa - czyli wybiegania ok 1 godz
biegi ciągłe tak 30-50 min tempo 4:15min/km
interwały 2 min mocno 5min przerwy i 3x ten dystans co w 2 min przebiegłes biegniesz w 2:35 na 1 min przerwy
oczywiscie cwiczenia ogolne i wzmacniajace czyli troche siłowni, korektywy i dzien przerwy czy basen, narty biegowe, rower
biegi ciągłe tak 30-50 min tempo 4:15min/km
interwały 2 min mocno 5min przerwy i 3x ten dystans co w 2 min przebiegłes biegniesz w 2:35 na 1 min przerwy
oczywiscie cwiczenia ogolne i wzmacniajace czyli troche siłowni, korektywy i dzien przerwy czy basen, narty biegowe, rower
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Masz 3 dni treningowe i 3 rodzaje treningów podane przez kolegę. Ja osobiście dorzuciłbym jeszcze co najmniej 1 dzień, ale to już Twój wybór.
-
- Dyskutant
Moge dorzucić jakiś dzień, ale to musiałby być "szybki" trening bo nie mam na 4 trening biegowy za wiele czasu. Co robić w tym dniu? Siłe biegowa? U mnie zawsze jest problem z interwałami bo biegam po zróżnicowanym, nierównym terenie z wieloma dziurami w drodze i nie cięzko o zwichnięcie itp. Może spróbuję na szosie.
tak mogłoby to wyglądać (od teraz do lutego bo pózniej juz mocniejsze treningi):
Pon: wybieganie 70min (~ 5:05min/km)
Wt: siłownia: brzuszki, grzbiet
Śr: bieg ciągły ~40min (~4:15min/km)
Czw: siłownia: brzuszki, klata, plecy
Piąt: interwały ok 4-5 powtórzeń
Sob: siłownia: brzuszki, drążek
Nie: tutaj wrzuciłbym ten "szybki/krótki" trening
tak mogłoby to wyglądać (od teraz do lutego bo pózniej juz mocniejsze treningi):
Pon: wybieganie 70min (~ 5:05min/km)
Wt: siłownia: brzuszki, grzbiet
Śr: bieg ciągły ~40min (~4:15min/km)
Czw: siłownia: brzuszki, klata, plecy
Piąt: interwały ok 4-5 powtórzeń
Sob: siłownia: brzuszki, drążek
Nie: tutaj wrzuciłbym ten "szybki/krótki" trening
-
- Dyskutant
Kolego nie wiem kto dał Ci prawo wypisywać takie bzdury. Tak samo mi wmawiali jak szedłem na egzaminy do aspirantki- dostałem się, podobnie wmawiali mojemu koledze, który szedł na nabór z ulicy- dostał się na drugim naborze. Może coś z Tobą nie tak skoro odpadasz?szynder pisze:Teram Cie zdemotywuję :D Nie daje mi to nawet 20% szans na załapanie się. Bo biorą "sprawnych inaczej" tak to wygląda.
Aspirant
-
- Dyskutant
Jakie prawo? Co ty wypisujesz?
Bez przesady.
Tak, coś ze mną nie tak odpowiem Ci co: nie mam znajomości-TAK znajomości.
W listopadzie miałem 2 nabory na ratownika-kierowce. W pierszym naborze byłem po teście spr 3 na 92 kandydatów, a w drugim naborze 1wszy na 38. Mam kilka uprawnień i doświadczenie (pracowałem jako kierowca, mam kat. CE, uprawnienia do kierowania ruchem drogowym, na podesty ruchome, podnosniki koszowe, należe do OSP) I co mi to dało? Wielkie G@*^o! Na rozmowie podciagają punktami "swoich" bo maja szeroki wachlarz mozliwości- za testy spr. max 8 punktów a za rozmowe 50!
Jeśli mówi Ci coś słowo nepotyzm to dobrze bo mi sie właśnie kojazy z PSP...
Przepraszam za O.T.

Tak, coś ze mną nie tak odpowiem Ci co: nie mam znajomości-TAK znajomości.
W listopadzie miałem 2 nabory na ratownika-kierowce. W pierszym naborze byłem po teście spr 3 na 92 kandydatów, a w drugim naborze 1wszy na 38. Mam kilka uprawnień i doświadczenie (pracowałem jako kierowca, mam kat. CE, uprawnienia do kierowania ruchem drogowym, na podesty ruchome, podnosniki koszowe, należe do OSP) I co mi to dało? Wielkie G@*^o! Na rozmowie podciagają punktami "swoich" bo maja szeroki wachlarz mozliwości- za testy spr. max 8 punktów a za rozmowe 50!
Jeśli mówi Ci coś słowo nepotyzm to dobrze bo mi sie właśnie kojazy z PSP...
Przepraszam za O.T.
-
- Dyskutant
Nie wiem czy nie potrafisz analizować, czy nie chcesz... Tłumaczę Ci na przykładzie swoim i kolegi, że można dostać się bez znajomości, podobnie jak mój kolega, dlatego nie zniechęcaj młodego do próbowania! Jeżeli się przyłoży, to da radę.
-
- Dyskutant
Spoko, zrozumiałem Cię
Dałem jedynie zarys tego co może go spotkać. Sam wiem po sobie, że wylany pot na treningach i ogromna chęć pracy w PSP to nie wszystko,... Jeśli chodzi o mnie to czywiście nie poddałem się i mam zamiar brać udział w nastepnych naborach bo właśnie liczę "na okazję" kiedy wakaty nie będą obsadzone członkami rodziny.
Niestety nie opiszę oficjalnie na forum przykładów bo nie ma takiej potrzeby, ale uwierz mi duuuzo juz widziałem na tych kilku naborach.
Trochę zeszliśmy z tematu, ale na tym chyba juz kończymy prawda wicher69? :

Dałem jedynie zarys tego co może go spotkać. Sam wiem po sobie, że wylany pot na treningach i ogromna chęć pracy w PSP to nie wszystko,... Jeśli chodzi o mnie to czywiście nie poddałem się i mam zamiar brać udział w nastepnych naborach bo właśnie liczę "na okazję" kiedy wakaty nie będą obsadzone członkami rodziny.
Niestety nie opiszę oficjalnie na forum przykładów bo nie ma takiej potrzeby, ale uwierz mi duuuzo juz widziałem na tych kilku naborach.
Trochę zeszliśmy z tematu, ale na tym chyba juz kończymy prawda wicher69? :