Puma Faas 400

Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Herson - co to znaczy, że dystrybucja jest na żenującym poziomie. Jeżeli masz konkretne uwagi to pisz do naszego handlowca piotr.betkowski@puma.com
Obstawiam, że chodzi np. o to, że ciężko kupić Faasy np. w sklepie dla biegaczy. Można albo w sklepach Pumy w CH, albo w sklepach internetowych, ew. na EXPO przed większymi imprezami. Ja swoje kupowałem na HRmax.pl, bo w stacjonarnych sklepach były nie do dostania (nawet w firmowych). To chyba grubsza sprawa niż aktywność handlowca, raczej strategii rynkowej. A szkoda, bo buty fajne i bardzo dobrze znoszą porównanie z markami bardziej (w świadomości biegaczy) biegowymi.
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Herson - co to znaczy, że dystrybucja jest na żenującym poziomie.
nie wiem co Herson miał na mysli, ale ostatnio kupowałem buty na asfalt. kiedy przyszedłem do sklepu miałem tylko jeden warunek - chciałem, żeby nie były to znowu Asicsy. chciałem spróbować czegoś innego.
faworytem do zakupu był Adidas Supernova Glide 4. niestety skończyły się. musiałbym czekać, a cena nie byłaby już promocyjna. sprzedawca, bardzo fajny, zaproponował sporo alternatyw - New Balance, Saucony, Nike ... ale nie Pumy, pomimo, że mieli sporo Faasów w promocji na półkach. sporo się "naprzymierzałem" i skończyło się na New Balance, z których jestem zadowolony (jak do tej pory, po ok. 70km). gdybym przymierzył Pumy może byłoby inaczej? byłem otwarty na opcje :)
Go Hard Or Go Home
Tang
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1,42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. A ja odnośnie ogólnie Faas, a nie tylko 400. Kilka miesięcy temu pytałem tu się o model 500. Dostałem odp:" idź do salonu, przymierz i jak ci leżą to kupuj". Tak zrobiłem i nie "leżały mi" :ble: . Kupiłem coś innego (reebook zigfly), największa ich zaleta to przewiewność a latem trudno tego nie docenić. To też - z tego co czytałem - największa wada faas 500. I tu dochodzę do sedna. Odpowiada mi marka Puma - technologia, cena, marketing. Jestem dość ciężki (i wolny) jak na biegacza: 86 kg przy 176 kg wagi ale chcę schudnąć :bleble: . Szykuję się na mój pierwszy maraton na koniec października. Mam zamiar kupić model 800, lepsza amortyzacja i wentylacja. Potrzebuję też butów na zimę. Pytanie do DOM: co by mi zaproponowała z modeli trailowych? Czy Faas 800 to dobry typ?
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Tak, osiemsetka jak najbardziej. Teraz wchodzi jeszcze Faas900 ale może mieć zbyt duże wsparcie.
Co do trafili to Trailfox, jeżeli lubisz mieć luz w palcach. Pumafox są natomiast dopasowane, dobrze trzymają stopę.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ