Jak biegać aby przytyć

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Arturo 51
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czesc Nowa 26! Temat wywolal burze i sprzeczne wypowiedzi, no ale co sie naczytalas komplementow ho ho!. To owszem mile. Niemila jest tylko sugestia Rudzika,przeciez ta sugestia moze Cie zrazic do Twoich kolezanek i byc moze nieslusznie. Tedi w mojej ocenie jest najblizszy prawdy. Skad sie wzial pomysl aby biegac zeby przytyc. Biega sie zeby schudnac. Mysle ze ktos widzac Twoja sylwetke stwierdzil ze powinnas biegac. A mial na mysli ze masz figure do biegania,a Ty zrozumialas to opacznie. To by wyjasnialo nieporozumienie. Wypowiedzi na forum dot. strony estetycznej Twoich wymiarow, no i wiadomo jeden jest zachwycony, drugiemu sie nie podoba itp. Temat jest prosty. Stan na wage ktora mierzy tkanke tluszczowa i juz wszystko bedziesz wiedziec. Nie podalas wagi, ale jezeli masz budowe proporcjonalna to biorac pod uwage wymiary ktore podalas masz niedowage. Patrze na normy meskie, a wez pod uwage ze dla kobiet sa wyzsze czyli ze masz spora niedowage. Gdzies przy ul. Krolewskiej jest prywatna firma ktora zajmuje sie tymi problemami. W mojej pracy mam do czynienia z zawodnikami i zawodniczkami od narybku/10--lat/ do doroslych kobiet i mezczyzn. Wiek dojrzewania robi selekcje naturalna. Olowki ida dalej dziewczyny o "kobiecej" budowie odpadaja. Zwroc uwage ze mezczyzni tez maja rozna budowe. Tez sa Olowki i ksztalty zaokraglone. Dobrze byc olowkiem dla wynikow sportowych, ale w zyciu prywatnym moze to byc bardzo powazny problem. Drugi problem czy jezeli zaczniesz tyc tkanka tluszczowa rozdzieli Ci sie rownomiernie, czy np. wszystko wejdzie w biodra i brzuch a nic w nogi. Rozumiem Cie doskonale bo widze jak bardzo przezywaja to "moje" dziewczyny. Na poczatek polecam Ci wizyte u endokrynologa. Wiem ze oni robia rozne kuracje hormonami wiec powinni znalezc tez cos dla Ciebie. Pozdrawiam.
Pozdr. Artur
ODPOWIEDZ