Wysoki puls podczas biegu .

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Apau
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1h1min
Życiówka w maratonie: marzenie

Nieprzeczytany post

Zwilżasz pasek przed biegiem? Ja zanim się nie spocę mam odczyty 150 - 160 choć samopoczucie mi mówi że absolutnie jest ok. Zmoczenie go przed biegiem i ignorowanie pierwszych 5 minut pomaga.
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Apau pisze:Zwilżasz pasek przed biegiem? Ja zanim się nie spocę mam odczyty 150 - 160 choć samopoczucie mi mówi że absolutnie jest ok. Zmoczenie go przed biegiem i ignorowanie pierwszych 5 minut pomaga.
Zwilżam żelem do USG. Jak zawsze.
Przez pierwsze kilometry pulsometr wskazuje dobrze. Wariować zaczyna po połowie dystansu. Dobrze, że zmierzyłem sobie puls palcami na tętnicy, bo mógłbym uwierzyć w te "wskazania". :oczko:
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
simons1986
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chyba rzeczywiscie bede musial moj pulsometr odlozyc na polke albo najlepiej oddac do sklepu, bo wczoraj wskazal mi 235 puls i tak wisial przez 5 minut , myslalem ze zawalu dostane :(
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Ja mam tego typu objawy pulsometru gdy jest zbyt słabo zaciśnięty, niestety muszę na początku spinać go bardzo mocno i to jest irytujące niemniej w czasie biegu to wrażenie szybko mija. do tego objaw nasila się przy wzroście potliwości - dumam, że pasek przy dużej ilości potu nieco traci właściwości lub gdy jest bardzo mokry puszcza na klamrach nieco.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

simons1986 pisze:Chyba rzeczywiscie bede musial moj pulsometr odlozyc na polke albo najlepiej oddac do sklepu, bo wczoraj wskazal mi 235 puls i tak wisial przez 5 minut , myslalem ze zawalu dostane :(
ale zawalu miales dostac dlatego, że ci serce wnet wyskoczył z osierdzia, czy dlatego, że cie przeraziło to wskazanie?
simons1986
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sakii pisze:
simons1986 pisze:Chyba rzeczywiscie bede musial moj pulsometr odlozyc na polke albo najlepiej oddac do sklepu, bo wczoraj wskazal mi 235 puls i tak wisial przez 5 minut , myslalem ze zawalu dostane :(
ale zawalu miales dostac dlatego, że ci serce wnet wyskoczył z osierdzia, czy dlatego, że cie przeraziło to wskazanie?
oczywiscie przerazilo mnie to wskazanie i co gorszcza nawet jak sie zatrzymalem to wartosc sie nie zmienila ale wczesniej czytalem ze czesto pulsometry ,,wariuja " i to mnie uspokoilo :)
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

simons1986 pisze:
sakii pisze:
oczywiscie przerazilo mnie to wskazanie i co gorszcza nawet jak sie zatrzymalem to wartosc sie nie zmienila ale wczesniej czytalem ze czesto pulsometry ,,wariuja " i to mnie uspokoilo :)
z tym czestym wariowaniem to bym nie przesadzał. Nie wiem na czym w twoim przypadku polega problem, ale to są jakieś cuda na kiju. Używałem w życiu dwóch pulsometrów, taniej sigmy pc-15 i drogiego garmina kolegi. I nigdy nie było żadnych problemów. Kolega jest lekarzem i ma w szpitalu wysiłkowe ekg, to nawet kiedyś w kilku pojechaliśmy porównać wyniki. Różniły się po 2-3 procent, nie więcej.
wolo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Też mam problemy z wysokim pulsem podczas treningu, tylko nie jest to wina sprzętu, ale napewno organizmu. Problem pojawił się ok. dwóch tygodni temu kiedy nie ukończyłem 10km zakresu. Dodam tylko, że trenuję na poziomie zaawansowanym. Aktualnie przygotowuje się pod 3km z przeszkodami. Nigdy nie miałem takich problemów biorąc pod uwagę, że przedtem wszystko było ok.

Czy to może być spowodowane stresem związanym z egzaminami maturalnymi??
Albo też przemęczeniem??
Proszę o porady.
Pozdrawiam:)
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wolo pisze:Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Też mam problemy z wysokim pulsem podczas treningu, tylko nie jest to wina sprzętu, ale napewno organizmu. Problem pojawił się ok. dwóch tygodni temu kiedy nie ukończyłem 10km zakresu. Dodam tylko, że trenuję na poziomie zaawansowanym. Aktualnie przygotowuje się pod 3km z przeszkodami. Nigdy nie miałem takich problemów biorąc pod uwagę, że przedtem wszystko było ok.

Albo też przemęczeniem??
Proszę o porady.
wiesz, dobry kardiolog kształci się 20 lat. Trudno więc oceniać pracę twojego serca na podstawie kilku zdań opisu. Powodów może być dużo: stres, przemęczenie, niedobór minerałów, problemy z ciśnieniem, jakaś wada serca, arytmia, etc...
wolo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sakii pisze:
wolo pisze:Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Też mam problemy z wysokim pulsem podczas treningu, tylko nie jest to wina sprzętu, ale napewno organizmu. Problem pojawił się ok. dwóch tygodni temu kiedy nie ukończyłem 10km zakresu. Dodam tylko, że trenuję na poziomie zaawansowanym. Aktualnie przygotowuje się pod 3km z przeszkodami. Nigdy nie miałem takich problemów biorąc pod uwagę, że przedtem wszystko było ok.

Albo też przemęczeniem??
Proszę o porady.
wiesz, dobry kardiolog kształci się 20 lat. Trudno więc oceniać pracę twojego serca na podstawie kilku zdań opisu. Powodów może być dużo: stres, przemęczenie, niedobór minerałów, problemy z ciśnieniem, jakaś wada serca, arytmia, etc...
tylko nigdy wcześniej nie miałem takich problemów. Pierwszy raz jak zaczęły się te matury coś takiego mi się zdarzyło.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ