Waga

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
ExVire
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:1) Dlaczego mam czekać 2h od końc0a posiłku żeby się czegoś napić? Jeśli ktoś je co 2h to znaczy, że w ogóle ma nie pić? Paranoja!
2)Tu się zgadzam
3)Ja piję jeszcze czerwoną i miętę.
4)Jeśli chodzi o mleko to spożywam go około pół litra dziennie. I jakoś specjalnie źle to na mnie nie wpływa
5)Dlaczego kanapka ma być bez mięsa?
6)Tu się zgadzam
7)Tu się zgadzam
8)Tu się zgadzam
9)Tu się zgadzam, aczkolwiek wcześniej stosowałem spalacze, ale po odstawieniu nic się nie zmieniło. Spalanie jakie było takie zostało więc trochę takie placebo
1) Pijąc i jedząc jednocześnie rozcieńczasz kwas w żołądku co sprawia ,że jedzenie nie trawi się prawidłowo szczególnie mięso (ew neutralizujesz ten kwas) no chyba ,że pijesz cole lub coś takiego to wtedy jest ok względem pH aczkolwiek są to straszne substancje. Można pić 1h po ale zaleca się dwie ważne by odczekać.
3)W sumie ok aczkolwiek zielona a szczególnie biała są najbardziej wartościowe
4)Mleko jest nam kompletnie nie potrzebne. Zawiera kazeine która sie nie trawi i zalega, gnijąc tworząc dobre warunki dla nowotworów. Jest ciężko strawne. Dodatkowo zawiera pierwiastek rakotwórczy.
5)Bo się źle trawi. Poczytaj na temat diety rozłącznej i prawidłowym łączeniu posiłków.
Co do reszty punktów - cieszę się :).
PKO
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

masakra jak nie wiem hrhr
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czasem lubię zażartować ale tak poważnie,...
1. Pamiętaj o tym, że utrata wagi następuje podczas wolnego, długiego biegu. Staraj się wydłużać dystans na niskiej intensywności.
2. Samym wysiłkiem bez diety nie obniżysz wagi. To, że wzrasta a obwód maleje oznacza oczywiście, że następuje zamiana tłuszczu na mięśnie. Ciężar właściwy mięśni jest większy od ciężaru właściwego tłuszczu.
3. Nie rób sobie prezentów w stylu,...potrenowałem to mogę sobie pozwolić na drobny smakołyk. Ja takimi prezentami w lecie, biegając 350 km na wysokości 1850-190 nabrałem 3 kg.
4. Nie możesz pić napoi typu Coca Cola, jeść chipsów, popcornu a do Mc Donalda nie pozwalaj chodzić nawet swojemu psu.
5. Staraj się też aby trening był nie któtszy niż 30-45 min. Podczas krótszego "nie dojdziesz" do spalania tłuszczu, spalisz co najwyżej glikogen z mięśni. Możesz dodatkowo coś robić ale pamiętaj, potrzebujesz treningu tlenowego,... bieganie, rower, orbitrek, steper, itd.
6. Ograniczaj objętość posiłku, eliminuj tylko słodycze i syf typu chipsy oraz inne tzw przekąski. Z racji tego, że jesteś w fazie wzrostu musisz mieć dietę zbilansowaną.
Eliminując ziemniaki, chleb, makarony, kasze itp nie będziesz miał sił do biegania.
7. Pamiętaj, aby się nie głodzić w ciągu dnia. Staraj się jeść w miarę o stałych porach i dobrze by było aby Twoja dieta składała się z 5 posiłków.
8. Postaraj się sprawdzić swoją wagę tak aby dowiedzieć się jaką masz proporcję tłuszczu i wody. Pij dużo płynów. Paradoksalnie im więcej będziesz pił tym więcej będziesz jej wydalał.
Wagę możesz sprawdzić np w punktach Natur House. Nie musisz korzystać z ich oferty tylko sprawdzić to co Cię interesuje. Pierwsza wizyta i pomiar jest bezpłatny i do niczego Cię nie zobowiązuje. Ew. spytaj czy ktoś wśród znajomych nie ma wagi firmu TANITA z możliwością takiego pomiaru.
9. Waż się raz w tygodniu, najlepiej rano po porannej toalecie w tym samym zastawie ciuchów.