Biegnij Warszawo nauczka

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

BBB pisze:czy kolka według was była skutkiem narzucenia sobie za szybkiego tempa?
Mi to się wydaje możliwe chociaż chyba nikt nie odpisuje na tak zadane pytanie bo to trochę wróżenie z fusów... ciężko zgadnąć co było powodem... tutaj jest jakiś stary wątek na ten temat - może to ci pomoże w tropieniu przyczyny :) http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=2177
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
PKO
BBB
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pytam sie ponieważ zastanawiając się nad przyczyna doszłam do wniosku, że mogło być to spowodowane stresem

(dostałam kolki jak zobaczyłam, że jakiś facet zemdlał, biegłam z nią i w trakcie biegu kolka odpuściła ale chwile poźniej znowu zobaczyłam innego człowieka który leżał nieprzytomny i momentalnie znowu mnie ścisnęła)

wydaje mi się to o tyle ciekawe, że raczej nie mówi się o tym, że przyczyn kolki można szukać w swojej głowie. Cześciej jako powód podaje sie za szybkie tempo, złe odżywianie itd.

Moje doświadczenie biegowe jest praktycznie zerowe, bo zaczelam biegać 2 miesiace temu, więc pytam sie o to czy ktoś kiedyś tak miał. I co na ten temat sądziecie :)
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czytalam gdzies, ze kolka to wynik zakwaszenia organizmu w wyniku nagromadzenia CO2, moze byc spowodowana skroceniem oddechu i nie wyplukiwaniu z organizmu dwutlenku wegla, dlatego glebokie oddechy i wydechy pomagaja.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ