Sklep ERGO w Warszawie
- Miodzio
- Dyskutant
Buty INOV-8 zakupione w ERGO Centrum Biegowym zdały "rzeźniczy" egzamin.
Ukończyłem w nich VII edycję Biegu Rzeźnika.
Są rewelacyjne, przede wszystkim:
- bardzo lekkie,
- doskonale zabezpieczone czubki butów przed uderzeniami w kamienie i twarde podłoże,
- wygodne, mocne,
- i najważniejsze - podeszwa - sprawdziła się doskonale na błotnistej nawierzchni (na zbiegach i podbiegach).
Dziękuje obsłudze ERGO za wspaniałe doradztwo w sprawie "rzeźniczego obuwia"
Ukończyłem w nich VII edycję Biegu Rzeźnika.
Są rewelacyjne, przede wszystkim:
- bardzo lekkie,
- doskonale zabezpieczone czubki butów przed uderzeniami w kamienie i twarde podłoże,
- wygodne, mocne,
- i najważniejsze - podeszwa - sprawdziła się doskonale na błotnistej nawierzchni (na zbiegach i podbiegach).
Dziękuje obsłudze ERGO za wspaniałe doradztwo w sprawie "rzeźniczego obuwia"
- ErgoJanek
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:52
- Życiówka w maratonie: 3h28
Miodzio, cieszę się, że sobie chwalisz. Wynik też niezły jak na taką pogodę wykręciłeś! Gratuluję Rzeźnika.
A podeszwa jest rzeczywiście super fajna na takie warunki - wiem, bo sam używam. :P
A podeszwa jest rzeczywiście super fajna na takie warunki - wiem, bo sam używam. :P
Pzdr,
Janek
Janek
- Tomi
- Wyga
Fajny sklep, oczywiście sklepów jest dużo, naistotniejsze w akurat w tym sklepie to podejście do klienta. PODEJŚCIE - taki błahy i wyświechtany slogan. Pewnie ze mnie nie będzie już super biegacz, ale myśl o tym, że poprzez odpowiednie wzmocnienie się sprzetem (w tym przypadku buty), powoduje większą radość. I pewnie Ci najlepsi zrobili by fantastyczny wynik w jakichkolwiek butach, to jednak my (przynajmniej ja) amatorzy myślimy, że dzięki tym właściwie dobranym będziemy jeszcze lepsi. I niech tak zostanie, a sklep ERGO jest najlepszy do realizowania takiego modelu. A mówię to mając na uwadze, że na przestrzeni jednego roku przetestowałem (kupując w róznych miejscach) 9 par butów biegowych. Tak, wiem, szaleństwo.
Co takiego jest w ERGO, a nie ma w innych sklepach, do których wcześniej docierałem szczególnie w dużych sieciach, galeriach handlowych czy sklepach internetowych (oczywiście, pewnie są inne sklepy które działają podobnie, ale ja do nich nie dotarłem):
- przymierzyłem 6 par butów rożnych producentów (od razu mogłem porównać co mi się podoba, co nie, wygoda, wygląd itp.)
- pobiegałem w tych butach na bieżni (porównanie od razu)
- zostałem wstępnie zdiagnozowany, zostały "oglądnięte" moje stopy i zaproponowane modele
- zostałem zdiagnozowany na taśmie i wyjaśniono mi co dla mnie lepiej (może to autosugestia, ale jakoś dziwnie pokrywała się z moimi odczuciami)
- poświęcono mi (pomimo, że nieładnie odbierałem telefon /niestety pilne z pracy/) sporo czasu ze stoickim spokojem
- w czasie biegania na bieżni pogadałem sobie z kimś, kto robi to samo co ja, czyli biega i oczywiści o bieganiu (w innych sklepach miałem wrażenie, że osoby które mnie obsługują z biegiem niewiele mają wspólnego)
- wcale nie wciskano mi butów najdroższych na siłę, wręcz ograniczano mnie w moich zapędach
Pomimo, że w chwili obecnej raczej buty mam (nawet kilka par, co jest oczywiste), głupio mi było wyjść bez zakupu. Byłoby to nieprzyzwoite.
W końcu i tak przy mojej intensywności biegania, kiedyś będe i tak musiał kupić nowe buty.
SKLEP ERGO GORĄCO P O L E C A M !!!
Co takiego jest w ERGO, a nie ma w innych sklepach, do których wcześniej docierałem szczególnie w dużych sieciach, galeriach handlowych czy sklepach internetowych (oczywiście, pewnie są inne sklepy które działają podobnie, ale ja do nich nie dotarłem):
- przymierzyłem 6 par butów rożnych producentów (od razu mogłem porównać co mi się podoba, co nie, wygoda, wygląd itp.)
- pobiegałem w tych butach na bieżni (porównanie od razu)
- zostałem wstępnie zdiagnozowany, zostały "oglądnięte" moje stopy i zaproponowane modele
- zostałem zdiagnozowany na taśmie i wyjaśniono mi co dla mnie lepiej (może to autosugestia, ale jakoś dziwnie pokrywała się z moimi odczuciami)
- poświęcono mi (pomimo, że nieładnie odbierałem telefon /niestety pilne z pracy/) sporo czasu ze stoickim spokojem
- w czasie biegania na bieżni pogadałem sobie z kimś, kto robi to samo co ja, czyli biega i oczywiści o bieganiu (w innych sklepach miałem wrażenie, że osoby które mnie obsługują z biegiem niewiele mają wspólnego)
- wcale nie wciskano mi butów najdroższych na siłę, wręcz ograniczano mnie w moich zapędach
Pomimo, że w chwili obecnej raczej buty mam (nawet kilka par, co jest oczywiste), głupio mi było wyjść bez zakupu. Byłoby to nieprzyzwoite.

SKLEP ERGO GORĄCO P O L E C A M !!!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Miałem okazję być gościem sklepu.
Czułem sie gościem gdyż tak zostałem potraktowany.
Otwarte pełne zrozumienia podejście i profesjonalny wywiad połączony z oględznami oraz zwieńczony analizą kroku na bieżni.
Faktycznie nalezało kupić...
Jednak powienienem (i chciałem ) kupić Kayano lub 2150 jednak w rozmiarze 13 niestety takowych brak.
Nic to - sklep jest OK i piszę to po to aby i inni mieli wiedzę że taki sklep istnieje
Pozdrawiam.
Czułem sie gościem gdyż tak zostałem potraktowany.
Otwarte pełne zrozumienia podejście i profesjonalny wywiad połączony z oględznami oraz zwieńczony analizą kroku na bieżni.
Faktycznie nalezało kupić...
Jednak powienienem (i chciałem ) kupić Kayano lub 2150 jednak w rozmiarze 13 niestety takowych brak.
Nic to - sklep jest OK i piszę to po to aby i inni mieli wiedzę że taki sklep istnieje

Pozdrawiam.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Byłem - pod koniec sierpnia przejazdem w w-wie i zajrzałem - buty dobrane - i sprawdzają się super. Pierwsze wrażenie,że trochę słabo amortyzują - są sztywne - ale nic nie boli, nie ciągnie i fajnie sie w nich szybko biega. Wydaje się że to faktycznie optymalne buty dla mnie. W sumie badanie potwierdziło moje podejrzenia co do tego jakim biegaczem jestem - ale myślę, że szukając sam - nie trafiłbym na Brooksy. Polecam wszystkim - warto zajrzeć nawet gdy sie wie jakiej stopy jest sie posiadaczem.
- krytyczny_liber
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:44
- Życiówka w maratonie: 4:02:36
A jaki jest przedział cenowy butów w ERGO?
"NASZE PROBLEMY ZOSTAŁY STWORZONE PRZEZ LUDZI I MOGĄ ZOSTAĆ PRZEZ LUDZI ROZWIĄZANE" - JOHN F. KENNEDY
- bogdanos
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:50
- Życiówka w maratonie: 3:39:01
Byłem całkiem niedawno w październiku. Chciałem kupić Brooksy Glicerin, ale Pani zaproponowała mi żebym jeszcze na bieżni pobiegał, i co wyszło... nie supinuję a pronuję i to dość sporo, zmieniliśmy buty na Adrenaline 9 i ruch kostki do środka został niemal całkowicie wyeliminowany. Żebym nie przyszedł do tego sklepu chyba bym dalej biegał w butach dla supinatorów i narzkał na bóle piszczeli. A po założeniu Adrenaline 9 i przebiegnięciu kilkudziesięciu kilometrów, ból w piszczelach prawie całkowicie ustał. Jedyna uwaga to że nie dostałem najnowszego modelu Adrenaline 10 a cena modelu Adrenaline 9 była własnie taka jak najnowszego modelu.
- Miodzio
- Dyskutant
kolejny egzamin.Miodzio pisze:Buty INOV-8 zakupione w ERGO Centrum Biegowym zdały ....
Biegałem w modelu Roclite 295 przez tydzień po zaśnieżonych szlakach Tatr.
Rewelacja, zwłaszcza w kontakcie stopy ze śliską i nierówna nawierzchnią.
Po raz kolejny dziękuje ekipie ERGO za profesjonalizm i fachowość w doborze obuwia.
Pozdrawiam Was serdecznie i na pewno odwiedzę!

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41:37
- Życiówka w maratonie: 3:25
Potwierdzam poprzednie opinie - rzadko mozna porozmawiac z fachowcami co się znają na bieganiu a możliwośc obejrzenia swojego kroku na komputerze bezcenna - buty wybrane 
Teraz w teren (a raczej na stadion bo buty treningowo startowe) by przejść do praktyki
Dzięki za obsługę -

Teraz w teren (a raczej na stadion bo buty treningowo startowe) by przejść do praktyki
Dzięki za obsługę -

- ErgoJanek
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:52
- Życiówka w maratonie: 3h28
Dzieki za miłe słowa 
Przy okazji mam ważną informację. Od 12 marca 2011 pracujemy dłużej w sobotę!
W odpowiedzi na O-GROM-NE zapotrzebowanie klientów od najbliższej soboty 12 marca ERGO będzie pracować dłużej niż dotąd!
>>> W tę sobotę czekamy na Was od 10:00 do 16:00. <<<
Jest to zaledwie rozgrzewka!
Docelowo, począwszy od 19 marca 2011, ERGO będzie czynne od 10:00 do 18:00.
Jeśli czytasz tę wiadomości i wybierasz się do nas w sobotę, to radzimy przyjść w godzinach 10:00-11:00 lub 15:00-16:00. Wtedy
pewnie będzie w sklepie większy luz, niż w naszych dotychczasowych godzinach pracy!
Zapraszamy!

Przy okazji mam ważną informację. Od 12 marca 2011 pracujemy dłużej w sobotę!
W odpowiedzi na O-GROM-NE zapotrzebowanie klientów od najbliższej soboty 12 marca ERGO będzie pracować dłużej niż dotąd!
>>> W tę sobotę czekamy na Was od 10:00 do 16:00. <<<
Jest to zaledwie rozgrzewka!

Docelowo, począwszy od 19 marca 2011, ERGO będzie czynne od 10:00 do 18:00.
Jeśli czytasz tę wiadomości i wybierasz się do nas w sobotę, to radzimy przyjść w godzinach 10:00-11:00 lub 15:00-16:00. Wtedy
pewnie będzie w sklepie większy luz, niż w naszych dotychczasowych godzinach pracy!
Zapraszamy!

Pzdr,
Janek
Janek
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Tak a'propos... Z tym bieganiem po "Kampinosie". Po Kampinosie nie biegacie, a po Parku Kampinoskim. Kampinos to wieś oddalona od Warszawy o dobre 35 km. Mi się lampka zawsze zapala, jak to słyszę, bo mieszkam stosunkowo niedaleko Kampinosu i myślę, że może faktycznie ktoś biega po tym Kampinosie...
- JaToJa102
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52:01
Do wczoraj byłem przekonany, że jestem supinujący. Po wizycie w ERGO i dzięki pomocy Pana Michała, wiem już, że to bzdura (lekko pronująca prawa noga). Fachowa i bezproblemowa pomoc przy wyborze butów. W moim przypadku były to Brooks Infiniti. Gorąco polecam. Potwierdzam wszystkie plusy z poprzednich postów. Jednak głównymi zaletami tego sklepu jest video analiza (dla tych nie znających siebie) i możliwość wypróbowania obuwia na miejscu na bieżni.
- Reaktor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: ok. 46 minut.
Planuję moją pierwszą wizytę w ERGO po najbliższej wypłacie.
Przyznam się, że nie mogę się doczekać kupna nowych butów. Ciekawy jestem video analizy oraz samego sklepu. Z pewnością zdam relację po odwiedzinach.

Zapraszam do odwiedzin:
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal
)
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal

Mój blog.
Komentarze do bloga.