Ścieżki Biegowe - Warszawa

00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy jutro na polu mokotowskim są zajęcia?
New Balance but biegowy
siwy4x
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć! Wybrałem się dzisiaj pierwszy raz na trening z grupą trenującą w Lesie Kabackim i bardzo mi się podobało. Trenerzy pomagają takim nowicjuszom jak ja a działanie motywacyjne grupy jest ogromne, no i ta porządna rozgrzewka. Pogoda dzisiaj nie rozpieszczała, ja byłem już mokry zanim przebiegłem cokolwiek. Przebiegłem dzisiaj łącznie w ciągu godziny 6km a gps pokazał mi na kilkusetmetrowych odcinkach prędkości, o które bym się nie posądzał, a właściwie, do których biegając rano o 5-6 sam nie zmotywował. Ten post piszę dla tych co się zastanawiają czy dołączyć. Noga mnie boli i jest ekstra :) Pozdrawiam.
Obrazek
Awatar użytkownika
yougurth
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

sa jakies zdjecia z imprezy??
Pare aparatow bylo wiadac:)
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

Biega ktoś z Was w godzinach porannych (5-7) po Polach Mokotowskich? :)
I am addicted.
jr88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z trenowaniem na stadionie tartanowym na Agrykoli? Tzn. czy każdy jest bez problemu wpuszczany, żaden "cieć" nie każe się wynosić i najważniejsze: w jakich godzinach można tam trenować? W te upały chciałbym zaczynać trening koło 20 a kończyć tuż przed zapadnięciem zmroku. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z trenowaniem tam to zachęcam do podzielenia się nimi.
P.S. Trenowanie na stadionie AWF jest uciążliwe ponieważ zamykają o 19:30, czyli trening trzeba zaczynać koło 18 co przy tych temperaturach jest dość karkołomne.
(Nie wiem czy umieszczam ten wpis w odpowiednim miejscu ale pomyślałem, że najlepiej na to pytanie odpowiedzą mi Warszawiacy)
Jaros
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:25
Życiówka w maratonie: 3:07:30

Nieprzeczytany post

Czołem
Jeżeli chodzo o Agrykolę to obecnie "oficjalnie" jest malowanie nawierzchni. W praktyce jednak wygląda to tak że nawierzchnia miała lekki remont i czeka na malowanie torów, wisi kartka że jest nieczynne do 25 lipca ale nie ma juz taśm ograniczających i ludzie biegają, ja biegałem we wtorek i wczoraj późnym wieczorem, zaczynam około 21.00 - 21.30 (jest chłodniej). Ochroniarze nie przeganiają, nigdy mi się to nie przydażyło a bylem tam juz wiele razy, ponadto można skorzystać z toalety głównym budynku, wejscie przez recepcję (nikt mi nigdy nie powiedział ze nie moge skorzystać). Zachęcam do trenowania na agrykoli, w szczególnosci wszelkiego typy sprintów, powtórzeń i interwałów, znakomite miejsce, swietnie sie biega, nawet późno wieczorem jest w zasadzie oświetlone (tylko jeden łukjest nieco mroczny). Szczególnie w lecie stadion ma ta zaletę że dokładnie o 22.00 włączane sa zraszacze podlewające murawę więc można od czasu do czasu schłodzic sie przebiegając przez strumień wody (wczoraj wieczorem zaczynałem przy +29 st C).
Reasumując - fajne miejsce, świetnie sie biega, nikt nie gania, ja bywam we wtorki i czzwartki ok 9 wieczorem, do zobaczenia.
jr88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No to świetne wieści. Byłem w tym tygodniu-kartkę widziałem, mogę nawet powiedzieć, że czułem specyficzny smród farby do malowania.
W takim razie olewam AWF i od przyszłego tygodnia zaczynam robić tempa na Agrykoli. Do zobaczenia!
Jaros
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:25
Życiówka w maratonie: 3:07:30

Nieprzeczytany post

Hej
Ja na Agrykoli bede we wtorek ok 21.00, moze troche wczesniej, robie 20x200m jak Ci pasuje to mozemy polatac razem
jr88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za propozycję ale jak nie ma upałów to wolę robić trening dużo wcześniej, poza tym jutro mam zupełnie innych trening. Pozdrawiam i życzę miłego śmigania.
BeeR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Biegam od niedawna (około 2 miesiące) i proszę o pomoc w dwóch sprawach:
1. Kiedy w najbliższym czasie będą się odbywały treningi na Polu Mokotowskim?
2. Gdzie można znaleźć trenera, który mógłby udzielić indywidulanej konsultacji, doradzić w sprawie diety itp? Sądzę, że ktoś taki na pewno pomoże więcej niż jakakolwiek książka lub "suchy" plan treningowy ściągnięty z sieci. Najlepiej Mokotów (okolice Pola Mokotowskiego lub Łazienek). Mój cel, to półmaraton w tym roku.
Pozdrawiam :)
rob1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49

Nieprzeczytany post

"Witam.
Biegam od niedawna (około 2 miesiące) i proszę o pomoc w dwóch sprawach:
1. Kiedy w najbliższym czasie będą się odbywały treningi na Polu Mokotowskim?"

- biegamy sobie luźno w środy o 19 i w niedzielę o 10, a niektórzy także we wtorek i w czwartek o 19; zebranie przy wejściu do BNarodowej od strony Pola.

oficjalne treningi zaczną się pewnie we wrzesniu.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tam
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oficjalnie składam protest. Dlaczego ścieżka Pole Mokotowskie z Anią Bukis została okrojona do jednego spotkania w tygodniu, gdy pozostałe ścieżki maja nadal po dwa spotkania?? To nie fair..
..lubię ruch powietrza wokół głowy..
KatrinZeta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55:11

Nieprzeczytany post

Przyłączam się do protestu! Taka decyzja jest ze szkodą dla ludzi, którzy chcą zacząć coś ze sobą robić. O ile dobrze pamiętam Ścieżki biegowe Pola Mokotowskie były najlepsze na mistrzostwach. Czy to jest może nagroda za efekty pracy na ścieżce? Sądziłam, że te czasy już minęły.
arkadia33
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam, jako jedna z wielu osob obecnych na pierwszym spotkaniu po wakacjach bylem zaskoczony decyzja o tym ze na sciezce Pole Mokotowskie jest tylko i wylacznie jedno spotkanie, przy czym na pozostalych sciezkach w Warszawie spotkania sa dwa, chcialbym jednoczesnie zapytac o powody tej decyzji, szczegolnie w kontekscie tego ze na sciezke chodzi naprawde bardzo duzo osob, ostatnio bylo prawie 20, przed wakacjami frekwencja byla wysoka, wygralismy mistrzostwa sciezek, no i co najwazniejsze osoba trenerki, zawsze obowiazkowej, z ogromna wiedza na temat biegania, wszechstronne treningi z wykorzystaniem obiektow na Skrze jest zacheta dla wielu osob zeby wlasnie na Polu Mokotowskim stawic sie co najmniej dwa razy w tygodniu, i przygotowac sie do wielu biegow, w tym do Maratonu Warszawskiego bede wdzieczny za wskazanie powodow tego typu dzialania, szczegolnie w kontekscie tego ze czesc srodkow na sciezke pochodzi z budzetu Ministerstwa Sportu
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A ja się zapytam, skoro jesteście tacy zachwyceni tą ścieżką dlaczego nie zaproponujecie Annie Bukis że sami będziecie jej płacili za treningi?

No bo co to za dziwne pretensje? Przecież te ścieżki kosztują. Jeśli zostały okrojone to dlatego że jest na to mały budżet, ludzie którzy to organizują robią to zupełnie za darmo, chcą żeby choć trenerzy dostawali jakieś pieniądze.
Więc jeśli chcecie więcej treningów - zapytajcie się Anny Bukis jaka byłaby jej stawka za trening - skoro jest was do 20 osób to przypuszczam że koszt na osobę wyszedłby nie większy niż 5-10 zł za trening.
Sami coś zróbcie. Nie wszystko na świecie jest za darmo.
ODPOWIEDZ