Komentarz do artykułu Nowy Ośrodek Bogusława Mamińskiego w M

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dybol pisze:Tak więc osoby, które myślą, że nad morzem jest płasko trochę się zdziwią.
Porównanie gór z morzem nie polega na tym, że w górach biega się po terenie urozmaiconym, a nad morzem po płaskim. Choć teren urozmaicony, i to nieźle, jest też nad morzem, to nie ma tu efektu wysokości, jaki jest np. w Szklarskiej.
W Nowym Meksyku też biega się w zasadzie cały czas po płaskim, a jednak na 1800-2000m npm.
Międzyzdroje są dobrym miejscem na obóz marcowo-kwietniowy (Wielkanocny), przed sezonem na bieżni. Szybko schodzi tu śnieg, albo nie ma go w ogóle, można popracować nad szybkością, zamiast kopać się w śniegu po kolana w górach. W sierpniu lepsze są góry, chociaż to też zależy, kto co lubi i do czego się szykuje.
Myślę, że ważne jest, że jest tam kompleksowe zaplecze, wszystko na miejscu - zwłaszcza stadion, las i sale do ćwiczeń.
Ja w Międzyzdrojach nie byłam, raz miałam okazję pojechać (właśnie w kwietniu), ale się rozchorowałam.
Chyba jednak dobrze, że takie miejsce i taka możliwość jest.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ja z zainteresowaniem przeczytam tą publikację B. Mamińskiego jeśli się pojawi, zresztą pewnie nie tylko ja.

A co do utyskiwań - że reklama a że Russiana to nie obchodzi.
Nie wszystkich nas interesuje to samo.

Ja odkąd słyszałem o "słynnych Międzyzdrojach" zawsze chciałem wiedzieć jak to wygląda na miejscu, i właśnie dokłądnie "czy łazienki są czyste", czy wszystko jest nowe czy to może głęboki PRL.

Skoro mnie interesowało jak tam jest, to zakładam, że kilka osób o podobnym punkcie widzenia też się znajdzie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ