Kofeina
- Beskidowiec
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kardash. Przepraszam... jasne tak być nie powinno. Źle zrozumiałem Twoją wypowiedź. Myślałem, że sugerujesz mi spożycie dopingu i poprawę wydolności o 10%. Przepraszam jeszcze raz! Natomiast w kwestiach merytorycznych, raczej nie odpuszczę.
Adam
- Beskidowiec
- Dyskutant
"Problemem sportu nie jest kofeina i cukier, ale sterydy i EPO, bo te mogą powodować uszczerbek dla zdrowia jeśli są nierozsądnie stosowane."
PAwel, tym zdaniem wprowadziłeś nową jakość w naszej dyskusji.
Nie sądzę, że "sterydy i EPO" można rozsądnie stosować. Jeśli znasz tajemnice jak to robić, by mieć lepsze wyniki, uniknąć kontroli antydopingowej, i nie poczynić spustosznia w organizmie- przedstaw to na forum.
Wyjaśnij co to jest "uszczerbek dla zdrowia"?
PAwel, tym zdaniem wprowadziłeś nową jakość w naszej dyskusji.
Nie sądzę, że "sterydy i EPO" można rozsądnie stosować. Jeśli znasz tajemnice jak to robić, by mieć lepsze wyniki, uniknąć kontroli antydopingowej, i nie poczynić spustosznia w organizmie- przedstaw to na forum.
Wyjaśnij co to jest "uszczerbek dla zdrowia"?
Adam
- PedziWiatr
- Wyga
- Kontakt:
Sterydy można rozsądnie stosować przy bieganiu:). Zwłaszcza jak się jest nieudawanym alergiko-astmatykiem:hej: a się lubi wysiłek.
Kto dogoni psa? Kto dogoni psa?
Może Ty, może on, może jednak ja!!!
[url]http://www.kcp.prv.pl[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Pędziwiatr, widzę, że do gustu przypadły ci badania potwierdzające, że sport prowadzi do astmy - tak wielu jest wyczynowych sportowców dotniętych tą chorobą
ENTRE.PL Team
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam pytanie ?Czy astmatyk może się starać o rentę? Tak sobie myślę,że na coś trzeba się zacząć leczyć,co by całe życie nie pracować.
Astma jakby idealna,bo lepiej się biega po niektórych sterydach i chyba prawie legalnie można ich używać.
Trzeba to przeanalizować.
Astma jakby idealna,bo lepiej się biega po niektórych sterydach i chyba prawie legalnie można ich używać.
Trzeba to przeanalizować.
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
EPO jest wytworm naszego organizmu! Czyli pobudzanie jej wydzielania np. przez odpowiednią dietę jest jak najbardziej na miejscu. Podawanie jej "z zewnątrz" nie.
A co do kofeiny, podczas długiego biegu fajnie jest wypić sobie małą czarną. Pobudza.
A co do kofeiny, podczas długiego biegu fajnie jest wypić sobie małą czarną. Pobudza.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
testosteron też jest naturalny, a jak go będziesz brał regularnie to ci - za przeproszeniem - jajka uschną.
Problem nie jest w EPO, ale w tym, że zbyt duża ilość erytrocytów to duża gęstość krwii i ryzyko zaczopowania naczyń wieńcowych. Przy dopingu EPO podaje się środki zmniejszające lepkość krwii - sztuka polega na nieprzedawkowaniu EPO i zastosowaniu odpowiednich dawek tych środków zmniejszających lepkość - domorośłi specjaliści mogą ci zrobić sporo krzywdy.
Problem nie jest w EPO, ale w tym, że zbyt duża ilość erytrocytów to duża gęstość krwii i ryzyko zaczopowania naczyń wieńcowych. Przy dopingu EPO podaje się środki zmniejszające lepkość krwii - sztuka polega na nieprzedawkowaniu EPO i zastosowaniu odpowiednich dawek tych środków zmniejszających lepkość - domorośłi specjaliści mogą ci zrobić sporo krzywdy.
ENTRE.PL Team
- PedziWiatr
- Wyga
- Kontakt:
Tiaaa, sport to zdrowie:). Ale tylko jak się to robi dla lepszego samopoczucia chyba a nie dla medali. Sam jestem astmatykiem, na szczęście z cofniętymi objawami. Alergię też już mam coraz słabszą. Wszystko niechcący dzięki bieganiu, pływaniu i rowerkowi. No randki też mają w tym jakiś udział:hej:.PAwel:
Pędziwiatr, widzę, że do gustu przypadły ci badania potwierdzające, że sport prowadzi do astmy - tak wielu jest wyczynowych sportowców dotniętych tą chorobą
Kto dogoni psa? Kto dogoni psa?