Łączenie treningu ogólnorozwojowego z bieganiem

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Przemek 23
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja nie łączę tych 2-óch treningów. robie 2-3 treningi na siłowni i 2 treningi biegowe w tygodniu. Jest to praktyczne urozmaicenie.
trening jest częścią mnie...
PKO
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

kblaszke pisze:To jak radzicie? Łączyć treningi obwodowy z bieganiem jednego dnia i robić dzień przerwy czy trenować codziennie jeden dzień obwody - drugi dzień bieganie?

Krzysiek
Także nie łączę dwóch terningów tzn. bieganie z treningiem obwodowym. Zazwyczaj w tygodniu mam trzy dni biegania wtorek, czwartek i niedziela, a w dni wolne od biegania robię na przemian traning obwodowy z pilatesami.
Przede wszystkim nic na siłę:bleble:
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
rocha
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatnio zeskanowałem i chwaliłem się gdzie indziej. Po pół roku poprawa wyników w wiosłowaniu (technika już wczesniej była dobra) i na rowerku, masa ciała plus 2kg (z BMI=21,48 na BMI=22,01), wynik w maratonie lekko lepszy (z 3:37 na 3:33), koniec z kłopotami z kręgosłupem.
http://images48.fotosik.pl/97/a730d8634cbc809f.jpg
dzienniczek obciąłem
akcenty głownie biegowe, ale raz na 2 tyg. akcent w innej dyscyplinie.
Rysunek to żart (w końcu jestem truchtajacym amatorem), ale trening prawdziwy i niepozwalający na nudę.
Ten "plan treningowy" został już przeze mnie udoskonalony i teraz nie ma takiej żartobliwej formy. Został stworzony na potrzeby startów AR i ultra gdzie z 22h/100km poprawilem się na 13:40 (orienterskie i w innych warunkach, ale jednak).
Zwróćcie uwagę na mikroskopijną objętość. Poza sobotą (2,5h) treningi zajmowały ca 1h dziennie.
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skupiłbym się bardziej na wielostawowych ćwiczeniach niż obwodowych, ponieważ wielostawowe wzmacniają 2x bardziej jak idiotyczna obwodówka.

pon. - bieganie
wt. - obwód
śr. - odpoczynek
czw. - bieganie
pt. - obwód
sob. - bieganie radziłbym do 5km 4:30-5:00min/km
niedz. - odpoczynek

pozdro
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ