Buty dla nowicjusza, za ~200zł

Awatar użytkownika
pil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:42:40
Życiówka w maratonie: 03:29:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

newbie pisze:Witam, zdecydowałem się na blackhawki. Robiłem "mokry test", z którego wyszło, iż mam stopę lekko pronującą, a może nawet neutralną. Zmierzyłem stopę w skarpetce i wyszło ponad 28 cm. Nie wiem czy wybrac rozmiar 28.25cm czy 29.5cm. Dodam, że skarpetki, w ktorych mierzylem rozmiar stopy sa w miare grube, a biegac bede pewnie w stópkach..Który rozmair mam wybrac? Z góry dzięki za poświęcony mi czas.
Witam,
podobnie jak kolega mam
stopę lekko pronującą, a może nawet neutralną
przy wadze 60kg i wzroscie 178. Z polecenia tego watku zastanawiam sie nad ASICS Gel Blackhawk 2 - dopiero zaczynam bieganie, systematycznie zwiekszajac dystans- obecnie to jakies 6-7 km tygodniowo - biegam w 90% na lesnych sciezkach - czy ten but bedzie odpowiedni na poczatek? szukam czegos do maksymalnie 200zl. moze Kalenji Ekiden 200?
Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/pil00
PKO
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jeżeli to ma być but dla lekkiego pronatora to blackhawk nie bedzie dobrym wyborem. Aczkolwiek przy takim kilometrarzu to nie powinno mieć az takiego znaczenia. proponuje równiez asics gel virage 2 lub New Balance 720
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i Kalenji Ekiden 200 i Asics Gel Blackhawk są butami do biegania niezawansowanego czyli takiego jak Ty póki co uprawiasz
w obydwu z nich nie zrobisz sobie krzywdy przy tej wadze
zbadaj mimo wszystko typ kroku czy jest neutralny czy jednak pronujący ? Ekiden 200 ma system Bipron i on własnie redukuję tę pronację
Tomek
Awatar użytkownika
pil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:42:40
Życiówka w maratonie: 03:29:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dziekuje za rady
wszystko wskazuje jednak na to, ze neutralny - w takim razie prawdopodbnie bede przymierzal te Asics'y lub NB. Co do Asics mialem obawy, czy beda dobre do biegania po lesie (mniej lub bardziej ubite sciezki) poniewaz w opisie zaznaczono "do biegania na twardych nawierzniach."
Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/pil00
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ