Marathon de Paris 2015

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 4:43:18

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:
CrazyAnt pisze:
Marc.Slonik pisze:Oczywiście Bruksela to nie Paryż, ale na podstawie tutejszego expo mogę powiedzieć, że jeżeli idzie o ceny to szału nie było.
To ja mam inne pytanie :)
Czy na Expo w Paryżu jest szansa znalezienia żeli energetycznych SIS? Nie wiem czy mi ich ne wyrzuca z podręcznego bagażu, a wolałabym nie testować nic nowego w trakcie maratonu. One chyba sa dostępne za granicą?
Może coś kojarzysz?
No, niestety nie mam pojęcia. Na francuskim amazonie są, więc na tamtym rynku występują, ale to nie znaczy że będą na expo...
Jak się boisz, że Ci z podręcznego każą wyrzucić, to powiedz które konkretnie żele i ile - mogę przywieźć ze sobą i dać Ci w sobotę na biegu sniadaniowym.
Super, dziękuję :)
Jeszcze je posprawdzam, które smaki mi najbardziej "podchodzą" bo już nie pamiętam :) I najwyżej dam Ci znać co i jak :)
O ile czegoś nie wykombinuję :)
PKO
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

CrazyAnt pisze:Super, dziękuję :)
Jeszcze je posprawdzam, które smaki mi najbardziej "podchodzą" bo już nie pamiętam :) I najwyżej dam Ci znać co i jak :)
O ile czegoś nie wykombinuję :)
OK. W razie czego - nie ma problemu.
Awatar użytkownika
Correra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Też się zapisałam na Śniadaniowy :D Koniecznie musimy sobie wszyscy zrobić fotę ;)

Co do cen na Expo to takie sobie. W zeszłym roku kupiłam tam pamiątkową,piękną koszulkę z asics za 30 € ale świetny gatunek, o wiele lepszy od tej, którą dostałam na mecie.
"The wall is in your mind, not your body"
http://www.endomondo.com/profile/6706469
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Correra pisze:Też się zapisałam na Śniadaniowy :D Koniecznie musimy sobie wszyscy zrobić fotę ;)

Co do cen na Expo to takie sobie. W zeszłym roku kupiłam tam pamiątkową,piękną koszulkę z asics za 30 € ale świetny gatunek, o wiele lepszy od tej, którą dostałam na mecie.
Kogo nie będzie no fotce ten nie biegł ;) I pamiętajcie o jakimś elemencie narodowym - do biegu z flagą na drzewcu raczej nie namawiam, ale i takich twardzieli można zobaczyć na zdjęciach z poprzedniego roku :)
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:Kogo nie będzie no fotce ten nie biegł ;) I pamiętajcie o jakimś elemencie narodowym - do biegu z flagą na drzewcu raczej nie namawiam, ale i takich twardzieli można zobaczyć na zdjęciach z poprzedniego roku :)
Haha :D Dokładnie! :D

Ja myślałam o jakiejś opasce na ramię, ewentualnie czymś doczepionym do koszulki... Jeszcze zobaczę co wymyślę :)
Awatar użytkownika
lukii23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:46:15
Życiówka w maratonie: 3:27:40

Nieprzeczytany post

Siemka mam pytanie odnośnie badań na maraton. Jest gdzieś druk jakie badania muszą być zrobione?? pomóżcie :P
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Z tego co pamiętam to na stronie maratonu i chyba w tym wątku jest plik PDF do pobrania :)
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

lukii23 pisze:Siemka mam pytanie odnośnie badań na maraton. Jest gdzieś druk jakie badania muszą być zrobione?? pomóżcie :P

Ja się za badania zabrałam dopiero niedawno i teraz muszę "załatwiać" przez znajomą szybkie terminy na NFZ, bo samo zaświadczenie może mnie kosztować nawet 400 zł bez pomocy znajomej :/
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy od zwykłego rodzinnego wystarazy? Czy trzeba mieć od specjalisty?
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

szymcu pisze:Czy od zwykłego rodzinnego wystarazy? Czy trzeba mieć od specjalisty?
Możesz próbować, ale ja byłam u kilku i niestety każdy się tak boi, że nie ma opcji, żeby podpisali.

A zanim się dowiedziałam gdzie i jak mogę to załatwić to wykonałam spoooooro telefonów.
"Uwielbiam" naszą służbę zdrowia
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DZ :)
Awatar użytkownika
lukii23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:46:15
Życiówka w maratonie: 3:27:40

Nieprzeczytany post

Dzięki za info. Ja się pytałem o takie badanie sportowe na maraton i powiedzieli mi 100zł prywatnie :) ( na podstawie EKG, morfologii i moczu)
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

lukii23 pisze:Dzięki za info. Ja się pytałem o takie badanie sportowe na maraton i powiedzieli mi 100zł prywatnie :) ( na podstawie EKG, morfologii i moczu)
Ja potrzebuję EKG wysiłkowe, podstawowe badania (morfologia, OB, mocz, poziom glukozy), wizyta u laryngologa i okulisty (tylko po zaświadczenia, że nie ma przeciwwskazań do uprawiania sportu)

+ wizyta u lekarza sportowego z kompletem wyników badań i zaświadczeń
Awatar użytkownika
Correra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Certyfikat w tym roku podpisał mi mój ortopeda- akurat byłam na wizycie kontrolnej. W zeszłym roku lekarz rodzinny, zmierzył mi tylko ciśnienie i spytał jak długo biegam :) Ale koledzy mówili, że ich rodzinni nie chcieli podpisać bez odpowiednich badań. Więc lepiej zabrać się za to wcześniej.
"The wall is in your mind, not your body"
http://www.endomondo.com/profile/6706469
dzyluk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:26

Nieprzeczytany post

witam,

też będę miał przyjemność pobiec w Paryżu. oscyluje w czas 2:59:59. jak będzie trasa zweryfikuje. co do śniadania i spotkania jak najbardziej tak. wyjeżdżam 9.04 - do 13-04 wylot z warszawy. :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ