Mi upał nie utrudnił zadania jeśli chodzi o polepszenie czasu, dałem rade pobiec 27 minut szybciej, ale tez moj wynik nie był wysrubowany. Fakt, ze mocne słonce utrudniało gospodarowanie piciem, jak mocniej dociskałem to wiecej pilem i w konsekwencji zwalnialem bo sie balem ze zabraknie paliwa. Raz mi na biegu zabrakło i to jest syfiaste uczucie :D Nie miałem zamiaru tego powtarzac. Co do samych trudnosci na trasie. Szybciej i łatwiej pokonywało się podejscia zwlaszcza Beskid i Oszust. Zbiegi tez dawało radę robic szybciej. Ale single tracki w drugiej części były wypelnione błotem i to byla jakas masakra, słabo sie po tym biegło, juz wolalem opcje z ubieglego roku mokro, duzo wody ale podloze twarde i bez błota. Noga lepiej podawała a w tych błotnych rynnach jakos ciezko bylo rytm złapać, a nie zawsze dało się biec obok. Przez brak deszczu i wody zbieg z Hali Lipowskiej był łatwiejszy brak śliskich kamlotow powodowal, ze latwiej bylo puscic nogi do swobodnego zbiegu. Z calej trasy własnie na tym odcinku nadrobilem najwiecej w stosunku do roku ubieglego bo az 17 minut. Mysle, ze jesli chodzi o odczucia trudniej łatwiej to bardzo subiektywna sprawa. Nie miałem jakiegos mega kryzysu energetyczne ale przez ten upal czułem tzw "lekkie zamulenie energetyczne" Dwa razy w strumieniu zmoczyłem czapke i schlapałem twarz wodą i na krotkie chwile była mała ulgakamilv pisze: Czy ktoś biegł w zeszłym roku i wczoraj i może porównać kiedy było trudniej? Zimna wilgoć i błoto czy wczorajsze dopiekające słoneczko?
Z mojej perspektywy pogoda przyczyniła się do bezpieczniejszego biegu, na 87 km raz się tylko noga omsknęła i przywaliłem z czuba w kamień
Jestem ciekaw zdania bardziej doświadczonych zawodników?
Na podsumowanie dodam, ze impreza super, wtop wielkich nie było, zawsze się cieszę jak widzę Piotra Dymusa szykującego się do focenia zawodów.
Ale osobiscie nie pamiętam abym narzekał na jakies zawody :D
Jak "każdy dobry Polak", ktory lub poradzic mam pomysł racjonalizatorski :D Może dla tych co biegą kolejny raz warto się postarac o inny kolor opasek na rękę :D Bo na 4 opaską na rękę już nie mam pomysłu
I na absolutny koniec małe trollowanie