Byliśmy już na spacerze z psem, jestem zaskoczony dokładnością pomiaru GPS, na mapce googla zaznaczona trasa pokrywa się z trasą którą szedłem, może to nic szczególnego ale na osobie niezaznajomoionej z technologią GPS robi to wrażenie

Na przyszłość - zawsze ustawiaj większy dystans, niż masz do przebiegnięcia, bowiem Garmin właśnie tak się zachowuje - stopuje (nie wyłącza) trening, po czym dogra jeśli naciśniesz start. Chyba trzeba po zakończonym treningu wejść w Trening > Szybkie i zapodać Stop Trening - chyba... W każdym razie najlepiej sprawdza się wbicie większego dystansu, bądź czasu.td0 pisze:Korzystam z Garmina 305 i programu SportTracks.
Podczas dzisiejszego półmaratonu ustawiłem sobie trening/treningi/szybki/dystans i czas (21,1 km). Tuż przed metą po przebiegnięciu 21,1 km trening sam się wyłączył a ja tuż za metą chcąc wyłączyć stoper włączyłem go ponownie. Po chwili zorientowałem się, że stoper pracuje, ale zdążył zapisać kilkadziesiąt metrów w bardzo wolnym tempie (spacerowym).
Pytanie: jak podzielić zapis treningu i usunąć część gdy spacerowałem za metą? Zegarek oczywiście zapisał to jako jeden bieg.
Z jednej strony masz rację, ale żeby uzywać wirtualnego partnera, ktory ma Cię pociągnąć na ustalony wcześniej czas to musisz mu wklepać czas i dystans.pejot pisze:Moim zdaniem podczas zawodów nie ma sensu wpisywać do 305 (i do każdego urządzenia) treningu.
Po prostu włączasz start i lecisz.
Ja zapomniałem wyłączyć na mecie i mam dodatkowe kilka minut
Z moim marnym doświadczeniem biegowym, muszę mieć ściągawkę z tempa. Bez VP albo leciałbym za wolno, albo spalił się na początkupejot pisze:Moim zdaniem podczas zawodów nie ma sensu wpisywać do 305 (i do każdego urządzenia) treningu.
Po prostu włączasz start i lecisz.
Ja zapomniałem wyłączyć na mecie i mam dodatkowe kilka minut
Takie rzeczy to tylko w ... modelu 310XT niestetytd0 pisze:A gdzie i jak w Garminie 305 wpisać taki bieg:
0-3 km - 5:53 min/km
3-14 - 5:46
14-28 - 5:41
28-42,2 - 5:34
ale tak, żeby VP mnie pilnował.
Nie jest to przypadkiem stworzenie nowego treningu zaawansowanego?td0 pisze:A gdzie i jak w Garminie 305 wpisać taki bieg:
0-3 km - 5:53 min/km
3-14 - 5:46
14-28 - 5:41
28-42,2 - 5:34
ale tak, żeby VP mnie pilnował.