porada OWM 2016, jak długie wybiegania do Maratonu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Ważne jest też aby spojrzeć z jakiego kto poziomu bazowego startuje. bjj ma w stopce podane swoje rekordy życiowe. Maraton odstaje w dół. To sugeruje, ze gdyby porządnie pod maraton potrenował to mógłby dużo więcej wyciągnąć.

Ja będę  debiutował tej wiosny. Z bardzo podobną życiówką na 10 km będę starał sie atakować okolice 2:50. Zycie oczywiście zweryfikuje.
Krzysiek
PKO
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:dzięki za odp.
A jesteś w stanie napisać mi czas tych biegów? Dystans mniej mnie interesuje, albo wcale.
Biegam tempem 4:50-5:00/km tylko po lesie
5km-16:48
10km - 35:46
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:Ważne jest też aby spojrzeć z jakiego kto poziomu bazowego startuje. bjj ma w stopce podane swoje rekordy życiowe. Maraton odstaje w dół. To sugeruje, ze gdyby porządnie pod maraton potrenował to mógłby dużo więcej wyciągnąć.

Ja będę  debiutował tej wiosny. Z bardzo podobną życiówką na 10 km będę starał sie atakować okolice 2:50. Zycie oczywiście zweryfikuje.
Pierwszy maraton chciałem pobiec na przetarcie i złamać tylko 3h. Teraz biegam po 100-130km/tydzień i też chciałbym zbliżyć się do 2:50 na wiosnę (Orlen)
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bjj pisze:
Piotr-Fit pisze:dzięki za odp.
A jesteś w stanie napisać mi czas tych biegów? Dystans mniej mnie interesuje, albo wcale.
Biegam tempem 4:50-5:00/km tylko po lesie
ok, a co do tego, że pobiegłeś na przetarcie w debiucie to IMO bardzo dobry wybór.
Powodzenia w treningach :)

---
A to czytaliście? wczoraj kolega podrzucił:
http://www.magazynbieganie.pl/duzo-kilo ... u-amatora/
taki głos w temacie
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Osobiście nigdy nie miałem żadnej kontuzji i nigdy nic mnie nie bolało oprócz obolałych mięśni po zawodach. Jak człowiek jest odpowiednio przygotowany do biegania to kontuzje są rzadkością. Niestety większość osób nic nie robi przez 20-30 lat, nagle zaczynają biegać i potem niestety takie są tego efekty. Zamiast zacząć od ogólnorozwojówki, odchudzania, odbudowy zanikłych i zwiotczałych mięśni, ścięgien i stawów to rzucają się od razu na bieganie. Według mnie to najgorsza droga i zupełnie nie od tej strony co trzeba
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ