Witam.
Za bardzo nie wiedziałem, w którym wątku umieścić temat... (jeśli źle to z góry przepraszam). Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu pierwszego zegarka itp. i wybór padł na Polar M400. Oczywiście szukając jak najkorzystniejszej oferty spotkałem się z ofertami Lombardów, które oferują M400 z paskiem hr bo niezwykle intratnych cenach (cena za zestaw 510-550 zł). I tu rodzi się moje pytanie dla osób, które ogarniają sprawy gwarancji producenta itp.
W ofercie Lombardów zegarki są nowe i zaplombowane, jednakże nurtuje mnie sprawa gwarancji:
1. Czy jak zakupię zegarek zaplombowany i paragon/fak. VAT wystawi mi lombard to od tej chwili liczy się gwarancja producenta?
Zakładam, że lombard odkupił zegarki od jakiegoś sklepu, który splajtował itp.:
2. Czy gwarancja obowiązuje od zakupu zegarków od 1 sklepu i wtedy dowód zakupu od lombardu nie ma znaczenia.
Może pytania dość głupie, aczkolwiek cena jest intratna, aczkolwiek gwarancja to bardzo ważna sprawa.
Oferty Polar M400
-
darekc1
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Lombart wystawi tobie fakture Vat marża , nie upowaznia ona do gwarancji. Lombart odkupujac od kogos zegarek powinien dostac oryginalny dowod zakupu i o taki powinienes poprosic , jezeli nie posiadaja to sobie daruj zakup . Lepiej dolozyc 100 czy 150 i miec spokój.
-
jovo.
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja też początkowo przymierzałem się do M400. Również znalazłem z paskiem HR za 500zł. Napisałem do Lombardu ale oryginalnego paragonu nie mieli a ich F.Vat jest warta tyle, że masz 14 dni na zwrot...
Tania cena nie bierze się znikąd. Zawsze coś za nią idzie.
Tania cena nie bierze się znikąd. Zawsze coś za nią idzie.