Zamienię suunto quest + GPS najchętniej na polara

toudi1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Dzień dobry
Jestem wrotkarzem, czyli najczęściej trzymam ręce na plecach podczas treningu czy zawodów.
No i suunto w tych warunkach nie odbiera sygnału z paska HR.

Przy bieganiu jest O.K., bo też biegam czasami i wtedy wskazania HR i GPS są poprawne i niezakłócone.
Tu chodzi o to, że jeśli ręka z zegarkiem nawet znajdzie się z tyłu ale na chwilę, to nie przerywa połączenia.
jeśli natomiast jest na plecach długo, to wtedy gubi. i takie coś występuje właściwie tylko w panczenach i wrotkarstie szybkim.
To nie jest problem mojego egzemplarza, tylko generalnie suunto. Trochę się szarpałem z suunto i wymienili mi na nowy ale on działa tak samo, jak stary.
Po tej wymianie zegarek był używany 2 razy, czyli tyle, ile trzeba, żeby zrozumieć, że one po prostu tak mają.
Pozostałe elementy, czyli pas i gps, używane mniej niż 20 razy.

Wszystko ma jeszcze 1,5 roku gwarancji a zegarek prawie 2. Wszystko naprawdę bez zarzutu. Zegarek nie ma nawet małej ryski.

Zegarek jest cały czarny.

Chętnie zamienię się na Polara RCX5 lub ew 800 lub 400 albo na inny pulsometr (jeśli bez GPS, to za doplatą), pod warunkiem, że zegarek odbiera sygnał, kiedy jest na plecach. O polarze i sigmie wiem, że na pewno odbierają. Timex chyba też.

Oczywiście mogę wysłać zdjęcia na meila.

Pozdrawiam
Piotr
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ