Potrzebuję butów Puma Complete Phylas

Rash
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam.

Muszę kupić te buty http://www.runningtimes.com/shoes/05web ... letephylas

Czy wiecie gdzie mogę to zrobić? Na białostockie sklepy nie mam co liczyć, że mi pomogą je sprowadzić, bo tutaj ani nawet nie wiedzą co to system Puma CELL, więc rozumiecie...

Jeżeli ktoś ma namiary na importera, sklep poważny, który podoła sprowadzeniu takiej pary lub jeśli ktoś ma konto na Ebay (i wie o co tam chodzi) to proszę o pomoc, najlepiej na mail rasheed88@wp.pl

Mam dość mocną pronację i po prostu ciężko mi w typowych butach, tym bardziej, że mam hroniczne problemy ze stawami skokowymi, miałem dwa razy skręcenie lewego, zerwane więzadła...przesrane. Dlatego teraz szukam specjalnych butów, w których się nie połamię:)

Z góry dzięki za pomoc!

pozdrawiam, Rash.
[img]http://img.userbars.pl/105/20972.gif[/img]
Dwa psy na tarczy- jeden gryzie, drugi warczy.
56 [pięćdziesiąt sześć]. Bez reszty.
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nic mi nie wiadomo o istnieniu w Polsce poważnych sklepów.
Biorą to co jest w hurtowni. W hurtowni jest to co ma dystrybutor. Czasami to jest to ta sama  firma.
Sprowadzane jest do Polski tylko niewielka część oferty danego producenta.
Pumy w ogóle mało widziałem biegówek.
Nie możesz poszukać butków innej firmy?

Nie ma butów zapobiegających skręceniu stawu skokowego.

Są ćwiczenia, które mogą zmniejszyć ryzyko ponownego urazu. Kliknij tutaj.

Przed skręceniem chronią na 100% tylko Air-casty. Drogi, bardzo drogi gadżet.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Rash
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hm...Poczytałem trochę i okazało się, że te Pumy amortyzują tylko facetów o wadze powyżej 100kg, dla lżejszych wydają się twarde:) Ja ważę 72kg... Odpuszczę więc je sobie.

Zauważyłem ciekawą rzecz... Otóż świetnie mi się biega i w ogóle chodzi w Adidas Stabil (gram w nich także w siatkówkę). Czuję się w nich pewnie i stabilnie:) - w końcu takie mają być. Na pewno wpływ na to ma szeroooka podeszwa. Szerokie śródstopie i przede wszystkim - pięta.

Czy ktoś zna biegówki o tak szerokiej podeszwie?? Prosiłbym o uwzględnienie tego, że powinny to być buty z dobrą amortyzacją (adiPRENE wystarcza mi) oraz wzmocnieniami dla pronatora..

Z góry dzięki!

pozdrawiam, Rash.
Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W firmie New Balance masz szansę na szeroką podeszwę gdyż ona jako jedyna oferuje kilka szerokości buta np: szerokość d - normalna (przynajmniej tak mi się wydaje) szerokość 2 e but szerszy od d są jeszcze chyba 4 e ale u nas w kraju niedostępne. Ja mam szeroką stopę i biegam w nike, jak dla mnie najlepsze.
Greg
Rash
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ale te rozmiary to rozmiary szerokości całego buta, a nie tylko podeszwy. Więc jak kupię za szerokie to będzie mi za luźno...
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Rash on 8:18 pm on Feb. 18, 2006
Hm...Poczytałem trochę i okazało się, że te Pumy amortyzują tylko facetów o wadze powyżej 100kg, dla lżejszych wydają się twarde:) Ja ważę 72kg... . Na pewno wpływ na to ma szeroooka podeszwa. Szerokie śródstopie i przede wszystkim - pięta.

Czy ktoś zna biegówki o tak szerokiej podeszwie??

Coś nie tak doczytałeś. Buty, które miałyby amortyzować osoby z wagą powyżej 100kg. Muszą mieć dobrą amortyzację także dla 72 kilogramowego biegacza.

Zdecydowana większość butów nie ma szerokiego śródstopia. Jest w tym miejscu plastikowy gadżet mający kontrolować ruch stopy w tym miejscu. U Adidasa zwie on się Torsion.

Poszukaj na obrazkach w necie. Kliknij tutaj znajdziesz trochę linków.
Tylko co z tego znajdziesz nie tylko w Białymstoku ale w ogóle w Polsce?
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Rash
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Już to wszystko przemaglowałem. Jest jeden sklep w Białymstoku, w którym powiedzieli mi, że pomogą mi znaleźć odpowiednie buty, nawet jak trzeba będzie je zamawiać z Holandii (ich hurtownia) -  A TO MI ŁASKA!!!

Przeszedłem 99% sklepów w Białym i...tylko w Corner dostałem fachową obsługę (ale co z tego będzie- zobaczymy w poniedziałek). To skandal. Sklep firmowy Reebok na ul. Sienkiewicza (a co, dostaną po głowie:P) - zajmują się TYLKO obuwiem i ciuchami Reebok. Powiedziano mi, że nie sprowadzą mi butów Premier Control. Po prostu nie zrobią tego i już (koszmar!). Sklep Kibic, również na ul. Sienkiewicza - dealer NB i Asics. "Nie bawimy się w pojedyncze pary." (sick!)...

itd. itd.

Trochę się boję sprowadzać buty z USA, tym bardziej, że jak przymierzyłem pewne SHOXy w piatek (rozm. 44 - mój) to okazało się, ze powinny być 46...Więc rozmiarówka i metki są g*** warte. Trzeba mierzyć.

Zdam relację ze współpracy ze sklepem Corner (NIKE)

pozdrawiam, Rash.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To najprawdopodobniej nie jest zależne od sklepu ale od dystrybutora, czy hurtowni z której biorą towar.
Jak tam nie ma, to oni sami nie ściągną.
Ten Corner, z tego co piszesz, wynika że ma własną hurtownię.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ