Profesjonalne bieżnie Woodwey sprzedam 20 sztuk używane

bavarczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Profesjonalne używane bieżnie Woodwey sprzedam 20 sztuk. Możliwość sprzedaży pojedynczych egzemplarzy .
Proszę wyłącznie o kontakt telefoniczny. 502-897561 lub info@bavaria-maschinen.com sprzęt można zobaczyć w Lublinie.
http://www.youtube.com/watch?v=Hw_2TPLWEbU&hd=1

Profecjonalna bieżnia Woodway dla zawodowych sportowców.
Bieżnie firmy Woodway są najwyższą półką na rynku i zarazem najdroższym sprzętem w swojej klasie na świecie. Ponad 95% wyczynowych sportowców NLF,NBA oraz mistrzów olimpijskich różnych dyscyplin trenują na tym sprzęcie. Sprzęt charakteryzuje się nie wyobrażalną wytrzymałością podczas eksploatacji. Producent podaje ,że bezkolizyjnie można użytkować komercyjnie taką bieżnię do 250.000 km ! co wręcz jest nie wyobrażalne . Fenomenalna konstrukcja sprawia ,że uczucie biegania na bieżni wyposażonej w system Slat – Belt przypomina nam faktycznie bieganie po leśnej drodze. Gdyż taki był koncept założyciela firmy i stąd taka nazwa Wood Way (leśna droga) Zaś sam system chroniony patentem SLAT-BELT to wyjątkowa powierzchnia składająca się z poprzecznie ułożonych listew, które amortyzują każdy indywidualny krok. Przez co użytkownik bieżni uzyskuje 90% zmniejszenie sił kompresyjnych działających na stawy podczas treningu.
Brak tarcia taśmy biegowej o płytę to kolejny atut tej bieżni co daje komfort wymogu smarowania tego typu urządzeń .Jest to nie tylko bezawaryjna bieżna ale zarazem bardzo bezpieczna dla naszych stawów .Również podczas treningu dzięki unikatowej amortyzacji paneli bieg jest znacznie cichszy niż na standardowej bieżni gdzie tupot nóg o płytę jest odczuwalny dla innych użytkowników pomieszczenia. Bieżnia przewyższa wszystkie inne tego typu urządzenia pod względem ciężaru trenującej osoby. Max ciężar dopuszczony trenującego podczas biegu to 225 kg oraz 360 kg podczas spaceru. Możliwy jest kont nachylenia bieżni do 25% . Prędkość max.25 km /h. Waga urządzenia okłlo. 200 KG. Cena nowej bieżni to koszt 51.000 tyś zł w sklepie w Katowicach.

Bieżnie posiadają oznaki użytkowania są sprawne i z pewnością kolejne długie lata mogą służyć nowym nabywcom. Z pewnością jest to unikatowa okazja zakupu ponieważ sprzęt tej klasy nie występuje całkowicie na rynku wtórnym. Bieżne mogę zamienić na inny towar (ruchomości oraz nieruchomości,auta) w tej samej cenie - propozycję proszę przesłać na meila. Cena przy sprzedaży detalicznej 14.500,-Netto za sztukę. Przy zakupie całości cena do uzgodnienia.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 21:20 przez bavarczyk, łącznie zmieniany 7 razy.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No ! Odezwę się. :)
bavarczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

w związku zapytaniem o przybliżenie stanu technicznego umieszczam dodatkowo kilka zdjęci oraz film na Youtube http://www.youtube.com/watch?v=Hw_2TPLWEbU&hd=1
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 21:19 przez bavarczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Fajnie, że są zasilane z 220V. To model Woodway Mercury S. W USA jeśli wierzyć Internetowi to sprzedają je (nowe) po 8000 USD. Jeśli dobrze widzę to tam jest data 24-04-2003 r. czy tak?
Społecznie pogrzebałem w necie, i ustaliłem, że taki sam model w USA używany ale po kapitalnym remoncie (wszystko odnowione z wyjątkiem wymiany pasa transmisyjnego) wołają do 3000 USD (dają do tego 3 mies. gwarancję i 30 dni na zwrot). Wnioski pozostawiam zainteresowanym ew. kupnem :ojoj:
Dodam jeszcze, że ta bieżnia osiąga prędkość 11 mil/h a to jest ok. 18km/h, więc w opisie jest chyba mowa o droższym modelu. Mercury S to środkowa półka tego producenta.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
karolekd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wszedłem na amerykańskiego ebaya bo na niemieckim nie znalazłem nic i wpisałem w wyszukiwarkę bieżnia i wywaliło mi 6885 wyników a po wpisaniu woodway dwie pozycje ! jedna za 4000 druga za 6000 tyś US dolarów,jedna bez żadnej gwarancji druga po
odnowieniu za 6 tyś i faktycznie była z 6 miesięczną gwarancją. Ale jak kupić w Stanach ? starać się o wize ? lecieć samolotem
czy kupić w ciemno a może i kasa przepadnie lub przyjdzie coś zepsutego. Czy jest jakiś bezpieczny sposób
gwarantowany ,że nie wyśle kasy w kosmos ?I czy sprzęt z Ameryki jest na 220V ? jak ktoś zna to bardzo poproszę o radę bo jestem
zainteresowany bieżnią i nie tylko. W Polsce ceny są zabójcze tych bieżni http://sports-men.pl/?Do=search&q=WOODWAY i ciekawy jestem dlaczego w stanach kosztuje tylko 8000 Tyś Dolarów jak pisze zoltar7 a u nas tak drogo 51000 tyś zł ?
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

karolekd pisze:Czy jest jakiś bezpieczny sposób
gwarantowany ,że nie wyśle kasy w kosmos ?
Tak, zapłacić kartą kredytową. W przypadku niezgodności towaru z umową masz opcję zwaną, jeżeli się nie mylę, "charge back". Na pozostałe pytania niestety nie znam odpowiedzi.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

karolekd pisze:dlaczego w stanach kosztuje tylko 8000 Tyś Dolarów jak pisze zoltar7 a u nas tak drogo 51000 tyś zł ?
Proszę napisać w tej sprawie do firmy oferującej ten sprzęt w Polsce.
Proszę mnie dobrze zrozumieć, ja nie mam zamiaru odstraszyć potencjalnych nabywców od kupna tej bieżni od Państwa. To wolny kraj. Ja tylko podałem trochę więcej informacji. To, że nie znalazła Pani żadnej oferty na niemieckim ebayu, to tylko może świadczyć o tym jak rzadki jest to sprzęt w Europie. Skoro jest taki rzadki to trzeba się liczyć ze sporymi problemami z ew. naprawą. Biorąc powyższe pod uwagę, kupno 10-letniej używanej bieżni może się okazać niezłą wtopą. Sprowadzenie takiej bieżni z USA nie jest idealnym rozwiązaniem, ze względu na to, że trzeba by przerabiać zasilanie z 110v na 220v.

TU na przykład znajduje się jedna z licznych stron, gdzie można przeczytać recenzję omawiającą bieżnię MERCURY.
karolekd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zoltar już pytałem w Katowicach gdzie sprzedają nowe ale na taką mnie jeszcze nie stać i powiedzieli, że bez problemu mogą podjąć się ewentualnego serwisu czy dostarczenia podzespołów w razie czego, więc nie wiem dlaczego uważasz, że to wtopa skoro jest w Polsce serwis ? że nie ma ich na rynku to ja odbieram, że sprzęt jest nie zawodny i nie ma potrzeby zakupu nowego dlatego się go nie sprzedaje.Dowiedziałem się ,że Bayern Monachium kupili takie w 1982 r i po za wymianą paneli nie mieli żadnych napraw. Ja osobiście wierze w Niemiecką technologie.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak wiara jest tu niezbędna, sczególnie w niemiecką technikę w amerykańskiej bieżni :ojoj:
Nie wiem jakby nie była dobrze skonstruowana ta bieżnia, to 10 lat to dość sporo jak na urządzenie mechaniczne.
Ale może się mylę może to faktycznie niesamowita okazja szczególnie za tę cenę :spoczko:
bavarczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oferta nie aktualna bieżnie zostały sprzedane kolejne sprzęty po leasingowe będą za 3-4 tygodnie. Na bieżnie daje gwarancje i zapewniam serwis pogwarancyjny. Jako informacje podaje ,że jest to niemiecka konstrukcja oraz patent ,a licencje wykupili amerykanie oraz Japończycy.
karolekd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zoltar nie bardzo rozumiem sens tego co piszesz , najpierw sugerujesz ,że dobrze jest kupić sprzęt za oceanem ,pomysł wydał mi się dobry i zainteresowałem się tym bo nie chcę przepłacać jeśli można zaoszczędzić. Później piszesz,że jednak kupowanie w Stanach odpada bo zasilanie jest inne itd. Dalej nie zorientowany jesteś czy firma ma serwis w Polsce a piszesz ,że może być problem z serwisem. A na koniec ironicznie piszesz o niemieckiej technologii w amerykańskiej bieżni czego też nie widziałeś.Przy wszystkim co używane tak jak przy bieżni czy aucie zawsze istnieje prawdopodobieństwo ,że coś się stanie i tym każdy wie,tego nie trzeba pisać. Uważam żeby dawać rady innym samemu trzeba się najpierw znać.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szanowny Karolku proszę darować sobie ten teatrzyk z "z zainteresowanym kupnem dyskutantem", chcecie Państwo sprzedać jakieś bieżnie to sprzedajcie. Prawda jest taka, że trzeba być nienormalnym, aby zapłacić blisko 18 tys. za 10 letnią używaną (prawdopodobnie intensywnie bo wnioskuje, że jak poleasingowa to była używana komercyjne) bieżnie, bez gwarancji, bez serwisu, gdyby chociaż one były wyremontowane, ale tak to wtopa gwarantowana. Gdyby te bieżnie były, aż takie bezawaryjne jak Pan twierdzi, to producent dawał by na nie dożywotnią gwarancję, czyż nie? :hahaha:
Szkoda, że te bieżnie nie są samochodami, można by w nich cofnąć licznik i sprzedawać jako "prawie" nowe. Tak czy inaczej życzę dalszych "złotych" interesów :bum:
Jeśli jesteś KarolekD jak twierdzisz poważnie zainteresowany kupnem to faktycznie chyba lepiej dowiedzieć się o możliwość zakupu z USA bieżni z europejskim zasilaniem 220v, i dostawą do Polski. Być może można też w Polsce zasilanie przerobić z 110v na 220v.
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Za taką kasę nie lepsze będzie Techno Gym?

edit: Dobra, w sumie temat w giełdzie, więc nie rozwijam dyskusji.
Wawryk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

... Bieżne mogę zamienić na inny towar (ruchomości oraz nieruchomości,auta)..
To daj to na ogłoszenia, gdzie sprzedają osobowe samochody to jest szansa, że chętny się znajdzie. Mimo, że używane to dla polskiego biegacza, to i tak drogo wychodzi :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ