Może ktoś doradzi, chciałbym się przesiąść z moich już zużytych adidas Duramo 4 but prawie"minimalistyczny" bo żadnej bajerów nie posiada poza adiPRENE®
moja waga 68 w porywach do 69 kg
biegam głównie po asfalcie, zdarza się polna/leśna droga
docelowe dystanse 10km - półmaraton
W swojej karierze jedyne doświadczenie mam z adidasami i raczej nie mogę narzekać dosyć wytrzymałe (ale moze dlatego że pozbawione bajerów)
Który z poniższych modeli warto rozpatrzyć
a może coś innego w cenie 250-280 zł
adidas response cushion 22 M
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/adi ... ion_22_m_1
saucony jazz 16
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/sau ... _jazz_16_2
New Balance M590GB2
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/new_balance_m590gb2
czy może dołożyć kolejne paredziesiat złotych do
adidas glide 5 tylko nie wiem czy jest potrzeba bo to inna kategoria wagowa
Będę wdzięczny za sugestie.
adidas Cushion 22 M vs Saucony jazz 16 vs New Balance m590gb
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41,26
- Życiówka w maratonie: 3,34,36
wrzuciłeś linki, a produktów pod nimi nie ma..
mam cushiony 22.. but jak tani but.. co prawda mam kontuzję aktualnie, ale udało mi się w styczniu przebiegać w tych butach ok 90 km.. na asfalcie zachowuje się dobrze, ma niezłą amortyzację, choć przy śliskiej nawierzchni dość mocno się ślizga.. przy mokrej jest ok.. biegam ze śródstopia, więc na przedniej części buta jest trochę amortyzacji.. jest ok.. but jest dość wygodny.. natomiast podczas deszczu błyskawicznie nabiera wody.. biegam głównie po asfalcie i nie zauważyłem jeszcze, żeby się ścierała podeszwa.. zapłaciłem za nie 37 funtów, więc za tę cenę ponownie bym je kupił.. w twoich pozostałych propozycjach nie biegałem więc nie wiem..
pozdro..

mam cushiony 22.. but jak tani but.. co prawda mam kontuzję aktualnie, ale udało mi się w styczniu przebiegać w tych butach ok 90 km.. na asfalcie zachowuje się dobrze, ma niezłą amortyzację, choć przy śliskiej nawierzchni dość mocno się ślizga.. przy mokrej jest ok.. biegam ze śródstopia, więc na przedniej części buta jest trochę amortyzacji.. jest ok.. but jest dość wygodny.. natomiast podczas deszczu błyskawicznie nabiera wody.. biegam głównie po asfalcie i nie zauważyłem jeszcze, żeby się ścierała podeszwa.. zapłaciłem za nie 37 funtów, więc za tę cenę ponownie bym je kupił.. w twoich pozostałych propozycjach nie biegałem więc nie wiem..
pozdro..
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41,26
- Życiówka w maratonie: 3,34,36
póki co mieszkam w Londynie, a zakupy robię w jedynym słusznym sklepiegiggy pisze:domniemam, iż kupujesz na necie (e-bay) masz moze sprawdzone sklepy zagranica ?Thingol pisze:... zapłaciłem za nie 37 funtów, więc za tę cenę ponownie bym je kupił..

http://www.sweatshop.co.uk/
oni mają również sprzedaż przez internet, tylko nie wiem czy wysyłają do Polski.. sklep warty polecenia, czasami można kupić 'coś' w rozsądnej cenie!
pozdrawiam
edit:
sprawdziłem, zamówienia wysyłają również do Polski..
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Response Cushion 22 są bardzo ciekawym, przyjemnym modelem, ale diabelnie amortyzowanym.
Źle Ci w Duramo, coś boli, coś nie tak, że chcesz przesiadać się na - w zasadzie - żelazka?
Źle Ci w Duramo, coś boli, coś nie tak, że chcesz przesiadać się na - w zasadzie - żelazka?
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- Cologero
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
----> Bylon
1. Strasznie czasami klapie o podłoże, już ,,z daleka" mnie słychać, chyba buty juz się sklepaly
2. Systematycznie po ostrzejszy treningu powraca mi ból w okolicach niszczyli
3. Chyba najważniejsze to skłonność do ostrogi
Kusi mnie mizuno precision 13, chyba coś pośredniego między duramo a glide 5
a cena atrakcyjna 250
1. Strasznie czasami klapie o podłoże, już ,,z daleka" mnie słychać, chyba buty juz się sklepaly
2. Systematycznie po ostrzejszy treningu powraca mi ból w okolicach niszczyli
3. Chyba najważniejsze to skłonność do ostrogi
Kusi mnie mizuno precision 13, chyba coś pośredniego między duramo a glide 5
a cena atrakcyjna 250