Zakup pierwszego pulsometru.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Postanowiłem, że pora przerzucić się z aplikacji endomondo na jakiś pulsometr z dokładniejszym nadajnikiem GPS(na endomondo zamierzam jedynie przerzucać dane z nowego pulsometru, więc chciałbym aby posiadał taką możliwość). Planowałem przesunąć zakup na późniejszy termin natomiast aplikacja w telefonie jest dość irytująca gdy biegam np. na Orliku czy Stadionie a ta gubi chwilowo sygnał i ścina mi okrążenia po linii prostych, a co za tym idzie zakłamuje rzeczywistą odległość i tempo. Nie jestem profesjonalistą który potrzebuje potężnego sprzętu do dokładnej analizy treningu. "Funkcje" na których mi zależy:
- dobry nadajnik GPS który nie będzie gubił zasięgu na otwartym terenie
- łatwa obsługa(wcześniej nie miałem styczności z podobnymi urządzeniami)
- pomiar odległości, średniego tempa, spalonych kcal, tętna oraz zmian wysokości terenu
- zrzut danych na komputer/endomondo
- dodatkowym atutem byłaby możliwość monitorowania treningu podczas biegu na bieżąco.
Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to ok. 600zł za komplet(nadajnik + zegarek). Patrząc na allegro i ceny niektórych urządzeń moja suma wydaje się dość śmieszna jednak liczę na to, że owe sprzęty miały po prostu multum funkcji które mi potrzebne nie będą.
Da radę coś w tej kwocie?
Postanowiłem, że pora przerzucić się z aplikacji endomondo na jakiś pulsometr z dokładniejszym nadajnikiem GPS(na endomondo zamierzam jedynie przerzucać dane z nowego pulsometru, więc chciałbym aby posiadał taką możliwość). Planowałem przesunąć zakup na późniejszy termin natomiast aplikacja w telefonie jest dość irytująca gdy biegam np. na Orliku czy Stadionie a ta gubi chwilowo sygnał i ścina mi okrążenia po linii prostych, a co za tym idzie zakłamuje rzeczywistą odległość i tempo. Nie jestem profesjonalistą który potrzebuje potężnego sprzętu do dokładnej analizy treningu. "Funkcje" na których mi zależy:
- dobry nadajnik GPS który nie będzie gubił zasięgu na otwartym terenie
- łatwa obsługa(wcześniej nie miałem styczności z podobnymi urządzeniami)
- pomiar odległości, średniego tempa, spalonych kcal, tętna oraz zmian wysokości terenu
- zrzut danych na komputer/endomondo
- dodatkowym atutem byłaby możliwość monitorowania treningu podczas biegu na bieżąco.
Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to ok. 600zł za komplet(nadajnik + zegarek). Patrząc na allegro i ceny niektórych urządzeń moja suma wydaje się dość śmieszna jednak liczę na to, że owe sprzęty miały po prostu multum funkcji które mi potrzebne nie będą.
Da radę coś w tej kwocie?
- Klaus
- Stary Wyga
ale że co mamy zastąpić ci sprzedawcę.
dobry zegarek to powyżej 1,5 tys zł.
te tanie to jakość podobna do twojego telefonu.
Ja polecam iPhone 5S i endomondo.
dobry zegarek to powyżej 1,5 tys zł.
te tanie to jakość podobna do twojego telefonu.
Ja polecam iPhone 5S i endomondo.
-
- Rozgrzewający Się
W sklepie sprzedawca zawsze cos poleci nawet jesli nie bedzie to warte swoich pieniędzy, byleby zarobic. Dlatego pytam tutaj bo sądze, ze nie jestem jedyną osobą z podobnym dylematem na forum dla biegaczy.
Ps. Iphone 5s mi niepotrzebny. Telefon klasy premium juz mam. Mialem nadzieje, ze w tej cenie dostane cos lepszego niz aplikacja endomondo:)
Ps. Iphone 5s mi niepotrzebny. Telefon klasy premium juz mam. Mialem nadzieje, ze w tej cenie dostane cos lepszego niz aplikacja endomondo:)
- Klaus
- Stary Wyga
napiszę jak dziecku:
szukaj - taka opcja i musisz przebrnąć przez wszystkie wątki o pulsometrach i zegarkach biegowych z GPS. A w wątkach będą za i przeciw.
I tylko ty możesz zdecydować czego potrzebujesz
Nikt za ciebie tego nie zrobi.
szukaj - taka opcja i musisz przebrnąć przez wszystkie wątki o pulsometrach i zegarkach biegowych z GPS. A w wątkach będą za i przeciw.
I tylko ty możesz zdecydować czego potrzebujesz
Nikt za ciebie tego nie zrobi.
- sochers
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:12
do polara można CHYBA dokupić zewnętrzny GPS, tylko sobie za niego cenią. I wychodzi łącznie z 1000 PLN, więc pnonad budżet.
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680
PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
- sochers
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:12
Generalnie zaspokaja potrzebę wspomnianą w pierwszym poście przez autora 

BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
-
- Rozgrzewający Się
Zaczynam swoją przygode z bieganiem natomiast zawsze wydawalo mi sie, ze dzieki GPS jestem w stanie lepiej monitorowac swoj trening. Tempo aktualne, międzyczasy, przebyty dystans itp. W przypadku braku gpsa mam jedynie zwykly pulsometr ktory liczy mi spalone kcal i tętno.
-
- Rozgrzewający Się
W RCX3 run w zestawie masz sensor S3+, który mierzy dystans, tempo (także wyświetla na zegarku aktualne) oraz kadencję. Przejrzyj sobie w internecie jakie możliwości programowania treningu i analizy danych daje RCX3. W tej samej cenie dostajesz dużo więcej niż w przypadku zegarka z GPSem. Zegarki z GPSem z tej półki cenowej oferują tylko GPS. Ja się zdecydowałem na tego Polara, lecz muszę zaznaczyć, że nigdy nie miałem zegarka z GPSem, więc może nie wiem co tracę. Wcześniej miałem Polara RS200, również z sensorem.