Bieżnia elektryczna - nadwaga - ból kolana

Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dirtybutclean pisze: Oczywiście nie dotyczy to należących do koscioła minimalizmu. Ci są chronieni przez Wielkiego Minimala i ich kontuzje nie dotykaja. :bum:
Tak, świeta prawda, najprawdziwsza. I nie mozna zapominać o skarpetkach zero drop, bo inne są szkodliwe. Jednym minimale pasuja innym, nie. Nie ma złotego środka dla każdego, ale to też już bylo przerabiane.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mówienie, że buty minimalsityczne przyczynią się do kontuzji jeśli ktoś jest cięzki jest bzdurą. buty mocno amortyzowane wspierają złe nawyki, o które bardzo łatwo gdy ktos zaczyna biegać będąc dorosłym, pracując w biurze, mając wiele przykurczy i dysbalansów.

proponuję nie słuchać krzykaczy, którzy za punkt honoru obrali sobie dyskredytowanie spraw, których nie rozumieją i na temat których nie mają wiedzy, równiez dlatego, że sami nigdy nie próbowali.

słowa kolegi dirtybutclean podsumowują wszystko: "kontuzje mam jak wszyscy". otóż nie wszyscy mają kontuzje. jakoś dziwnym trafem ci, którzy zwracają uwagę na technikę biegu, sprawność i rozciągnięcie, dziei czemu mogą biegać w butach mini choćby i 100km tygodniowo, kontuzji raczej nie łapią. rozumiem, że nie potrafisz tego pojąć, bo zaklada to pewien wysiłek umysłowy, więc musisz to wykpić.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
dirtybutclean
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:mówienie, że buty minimalsityczne przyczynią się do kontuzji jeśli ktoś jest cięzki jest bzdurą. buty mocno amortyzowane wspierają złe nawyki, o które bardzo łatwo gdy ktos zaczyna biegać będąc dorosłym, pracując w biurze, mając wiele przykurczy i dysbalansów.

proponuję nie słuchać krzykaczy, którzy za punkt honoru obrali sobie dyskredytowanie spraw, których nie rozumieją i na temat których nie mają wiedzy, równiez dlatego, że sami nigdy nie próbowali.

słowa kolegi dirtybutclean podsumowują wszystko: "kontuzje mam jak wszyscy". otóż nie wszyscy mają kontuzje. jakoś dziwnym trafem ci, którzy zwracają uwagę na technikę biegu, sprawność i rozciągnięcie, dziei czemu mogą biegać w butach mini choćby i 100km tygodniowo, kontuzji raczej nie łapią. rozumiem, że nie potrafisz tego pojąć, bo zaklada to pewien wysiłek umysłowy, więc musisz to wykpić.
Nie Qba buty same w sobie nie są można w nich chodzić przecież i nic się nie dzieje ja chodze w japonkach i żyję:)
Ale bieganie to co innego. Bieganie w takich butach to świetna rzecz ale do lasu a nie na asfsalty i betony jak większość początkujących. Nie chce mi się dyskutowac z Tobą tylko jak widzę młodego chłopaka który po prostu chce biegać a jak zacznie przy takiej wadze od minimalizmu to na pewno za długo nie pobiega bo czytam inne fora dla triatlonu też i widze jak ludzie pisza o kontuzjach achillesa i łydek to mi sie niedobrze robi. jest was jakiś procent mniejszy pewnie niż 10 wśród biegających a dajaecie rady jakbyscie wszystkie rozumy zjedli posiedli wiedzę całego świata o bieganiu. Jesteście jak mormoni wśród chrześcijan biegacie po tej kolędzie minimalizmu i nawracacie wszystkich na około jakby od tego coś zależało..a wszyscy/większość naprawde maja to w dupie bo jakby nie mieli to nie byłoby popytu na normalne bieganie w normalnych butach.
Jakby minimalizm był tak zajebisty jak twierdzisz to sam by się przyjął bez tej waszej mission impossible.
O jakim wysiłku intelektualnym ty mówisz ? Że ktoś przeanalizował coś i wysnuł jakiś wniosek Ty to podłapałes i to juz obowiazuje?
wiesz ile razy zmieniały się wytyczne
dotyczące żywienia? margaryna była super masło fe a teraz jest odwrotnie? To wszystko są najnowsze badania zawsze. Ktoś je finansuje pózniej ktos pózniej na tym zarabia a nam pozostaje zdrowy rozsądek żeby to odróżnić.
Diesel ma wyższa sprawność od benzyny czy to znaczy ze wyparł silnik benzynowy?Nie bo jest bardzie skomplikowany w budowie i droższy w produkcji. Obyddwa mają się obecnie świetnie. takich przykładów mozna mnozyć na pęczki. masakrycznie wkurza mnie wasze stanowisko bez słowa może.może spróbujesz może można inaczej..
Nie u was samo założenie innych butów niz minimale to grzech smiertelny niewybaczalny i Wielki Minimal ześle klęski i plagi ..Szkoda gadać...
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cholerka ile tu jadu.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bo to zwykły troll, który nie ma nic do powiedzenia więc jedyne co pozostaje to głośno krzyczeć :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Autor wątku przede wszystkim powinien zaopatrzyć w buty do biegania. Mogą być tanie z Decathlonu, na pewno będzie wygodniej i zdrowiej. Halówki są słabo amortyzowane.

Z całym szacunkiem dla minimalistów ale tak jak mój przedmówca napisał na siłę chcecie przekonać , że tylko bieganie w takich butach jest prawidłowe, super świetne a cała reszta to pseudobieganie.
Awatar użytkownika
dirtybutclean
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:bo to zwykły troll, który nie ma nic do powiedzenia więc jedyne co pozostaje to głośno krzyczeć :)

Qba przejrzyj swoje posty .Przyganiał kocioł.. I nie krzyczę tylko nazywam rzeczy po imieniu a lubię dosadnie. :bum: Nikt nie zabrania ci polemiki od tego są fora.
Awatar użytkownika
dirtybutclean
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

krzys1001 pisze:Autor wątku przede wszystkim powinien zaopatrzyć w buty do biegania. Mogą być tanie z Decathlonu, na pewno będzie wygodniej i zdrowiej. Halówki są słabo amortyzowane.

Z całym szacunkiem dla minimalistów ale tak jak mój przedmówca napisał na siłę chcecie przekonać , że tylko bieganie w takich butach jest prawidłowe, super świetne a cała reszta to pseudobieganie.

tak o własnie chciałem ująć ale troszkę mnie poniosło :bum:

100% agree
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krzys1001 pisze:Autor wątku przede wszystkim powinien zaopatrzyć w buty do biegania. Mogą być tanie z Decathlonu, na pewno będzie wygodniej i zdrowiej. Halówki są słabo amortyzowane.

Qrcze wytłumaczy mi ktoś ten przedziwny skrót myślowy? Napisałem, że trzeba ćwiczyć nogi bez względu na to w czym się biega i od razu zostałem krzewicielem minimalizmu :o
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kisio pisze: Qrcze wytłumaczy mi ktoś ten przedziwny skrót myślowy? Napisałem, że trzeba ćwiczyć nogi bez względu na to w czym się biega i od razu zostałem krzewicielem minimalizmu :o
Napisałeś że mozna latac boso, więc jesteś wyznawcą, z automatu :ble:
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale tu nie chodzi o buty, tylko o technike, Qba jest zwolennikiem minimali bo ma do tego prawo, jego sprawa, Mimo pozorów dobrą technike mozna wypracowac też w obuwiu amortyzowanym. Jak przy ponad 100 kg autor bedzie walił pieta to , kolana bola, pózniej padnie staw biodrowy.I jak ktoś wczesniej zauwazył potrzebny jest czas do adaptacji, sciegien mieśni. I z całym szacunkiem, ale kto to są CI MINIMALISCI? Bo jeżeli chodzi oQbe to mimo ze jest minimalistą, co nie znaczy ze jest to wadą, udziela jeszcze wielu innych rad z których warto skozystać. Ale trzeba je chcieć zauważyć. A koledzy skupiaja sie tylko na butach.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Prawdziwy biegacz zastępuje zwiększanie siły nóg jak najgrubszą słoniną w podeszwie. I zawsze jest w trakcie albo po kontuzji ;).
The faster you are, the slower life goes by.
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

850 pisze:Nie rozumiesz o czym pisze Hassy?
Rozumiem.
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

markus02 pisze:
850 pisze:Nie rozumiesz o czym pisze Hassy?
Rozumiem.
A negujesz to? Tak zwane bieganie ze sródstopia, czyli ladowanie na przedniej czesci stopy to nie jest bieganie na palcach, jak wyladujesz na przodzie i dla stabilizacji podpierasz sie pieta w drugiej kolejności to co w tym złego? Do jakich kontuzji to prowadzi? Jak dla mnie to drepcząc na samych palcach mozna sobie zaszkodzić. I nie chodzi mi tu o kolejna wojenkę, tylko mi wytłumacz bo moze cos zle robie.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2014, 14:30 przez 850, łącznie zmieniany 1 raz.
proxima
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jeszcze mam pytanie, a bieganie w Air maxach 90? Bo zapomniałem, ze mam takie jeszcze w szafie.

Łydki mam strasznie zakwaszone, ale jak się porządnie rozciągnę przed bieganiem to czuć dużą ulgę, po treningu też się rozciągam. Na razie nie biegam dużo, tylko z 25km tygodniowo, 5 razy w tyg, mam dietę, schudłem 4kg. Przygotowuję się do biegu na 1km, więc mam 3km lub 5km spokojnego biegu, a potem z 2x500m, 4x300 itd. szybszym tempem
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ