Buty dla początjującego biegacza.

mati1886
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Biegam już ponad miesiąc i przeniosłem się teraz na asfalt. Problem w tym że budżet ograniczony do 200 zł i brak w pobliżu konkretnego sklepu by but przymierzyć i planuje zakup przez internet. Im więcej czytam na ten temat tym nie wiem jaki but jaka marka na asfalt myślałem o reeboku ale już ten pomysł porzuciłem poczytałem więcej i może coś z asics albo mizuno. Moja waga to 75-76kg przy 186. Asics Gel Contend, Asics Patriot 6, MIZUNO WAVE ENDEAVOR 2 co myślicie o tych mizuno a może macie jakieś inne propozycje bo z tego co wyczytałem to mizuno i asics mają dobrą podeszwę jeśli chodzi o ścieranie.
Z góry dzięki. :)
PKO
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Na poczatek wystarcząhttp://www.decathlon.pl/buty-do-biegani ... 81520.html w razie gdyby nie pasowały to mozesz je zaadaptować do swoich potrzebhttp://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=37&t=21835
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Nie polecam kupna pierwszych butów do biegania przez internet.
Przede wszystkim chodzi o dopasowanie odpowiedniego rozmiaru , muszą być większy niż standardowy o około jeden numer.
Teoretycznie masz prawo zwrotu. Przy zakupie przez internet może dokładnie to uzgodnij.

I tak jak mój poprzednik polecił tanie buty z decathlonu, również skłaniałbym się ku takiemu wyborowi, przy zakupie pierwszego obuwia do biegania. pobiegasz w nich, wtedy zobaczysz czego naprawdę potrzebuje Twoja stopa. Szkoda wywalać na początek więcej kasy.
mati1886
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki :)
Dziś właśnie przyjechała paczuszka i od razu przetestowałem buciki na 3 km i powiem że w porównaniu do tych w których do tej pory biegałem i których butami biegowymi bym nie nazwała to niebo a ziemia bluzeczka tez fajna którą zamówiłem;). Dla tych co się wahają nad tymi butami bo taka cena czy to sie opłaca ? to ja powiem tyle-polecam ;). Mam jeszcze takie pytanie sorry że w tym dziale. Chodzi jak poprawić krok biegowy a mianowicie zrobiłem domowy test na rodzaj stopy i wyszła neutral co prawda prawą tylko odbiłem i kwestia taka że podczas biegu krok nie jest jeszcze dość długi to przy prawej nodze ląduje tak na pięcie gdy przy lewej wychodzi tak 'skrawek' pięty cała stopa. Jak to poprawić?
tomruns76
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Polecam marke JOMA, sam mam Hispalis 312 i jestem bardzo zadowolony
http://sklep.smjsport.pl/katalog.php?or ... joggingowe
Tomaszek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40.56
Życiówka w maratonie: 3.28.04

Nieprzeczytany post

ja zaczynałem w Patriotach i nie było źle
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polecam kupić buty lekkie, elastyczne, mało amortyzowane.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ