Buty na początek
- CitySport_com_pl
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam Wszystkich. Adidas Duramo 4 lub 6 to bardzo dobra opcja,sam posiadałem ten model więc mogę napisać coś więcej na ich temat. Ładnie się prezentują i są wygodne wiec w sam raz dla początkującego. Nie ma sensu póki co wydawać większej gotówki na zakup obuwia.
City Sport to nowoczesna, szybko rozwijająca się sieć salonów i outletów z markową odzieżą i obuwiem sportowym w przystępnych, atrakcyjnych cenach. To również pierwszy w pełni profesjonalny sklep internetowy www.citysport.com.pl
-
- Rozgrzewający Się
posiadam buty duramo, śliczne różowiutkie :P tak na poważnie, to biega się bardzo dobrze, żadnych dolegliwości nie odczułam. jedyny minus to dziury w siatce na dużym palcu... w każdym razie polecam 

- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A ktoś się może orientuje jaki drop i wagę (spotkałem się z info, że 283 gramy) mają te Duramo 6?
- MPOMJ
- Wyga
- Życiówka na 10k: 57 min 51 sec
pear według mnie to slaby pomysł kupowac buty na allegro... mozna się nieźle nadziać\ w Intersporcie są teraz swietne promocje do 200 zł
Biegam zawsze i wszędzie 
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja

10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja

-
- Zaprawiony W Bojach
Istnieje też alternatywne spojrzenie na tę kwestię: jeśli ktoś w ogóle zaczyna bieganie to jeśli wsiądzie w tego typu buty to będzie to sprzyjać nabyciu, opanowaniu i wyćwiczeniu techniki biegania. Sprzyjać w tym sensie, że utrudniać (bo dziwnie, niewygodnie, boli itd.) nabycie złych nawyków stosowania techniki niepożądanej, na którą łacniej pobłażliwie zezwolą podstępnie wygodne butki na grubszej słonince. A i tak wypada zauważyć, że faski 500 tę słoninkę mają już troszkę pokaźną.Mar.co pisze:Bo to buty treningowo startowe, z założenia dla lądujących na śródstopiu ze średnią amortyzacją, wg mnie technika biegania powinna być już częściowo opanowana do takich butów.
Kupowanie (nieznanych, bo nowej pary sprawdzonych już prędzej) butów bez przymierzania bym osobiście odradzał.