Buty na początek

Awatar użytkownika
CitySport_com_pl
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam Wszystkich. Adidas Duramo 4 lub 6 to bardzo dobra opcja,sam posiadałem ten model więc mogę napisać coś więcej na ich temat. Ładnie się prezentują i są wygodne wiec w sam raz dla początkującego. Nie ma sensu póki co wydawać większej gotówki na zakup obuwia.
City Sport to nowoczesna, szybko rozwijająca się sieć salonów i outletów z markową odzieżą i obuwiem sportowym w przystępnych, atrakcyjnych cenach. To również pierwszy w pełni profesjonalny sklep internetowy www.citysport.com.pl
PKO
netli
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

posiadam buty duramo, śliczne różowiutkie :P tak na poważnie, to biega się bardzo dobrze, żadnych dolegliwości nie odczułam. jedyny minus to dziury w siatce na dużym palcu... w każdym razie polecam ;)
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ktoś się może orientuje jaki drop i wagę (spotkałem się z info, że 283 gramy) mają te Duramo 6?
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

pear według mnie to slaby pomysł kupowac buty na allegro... mozna się nieźle nadziać\ w Intersporcie są teraz swietne promocje do 200 zł
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mar.co pisze:Bo to buty treningowo startowe, z założenia dla lądujących na śródstopiu ze średnią amortyzacją, wg mnie technika biegania powinna być już częściowo opanowana do takich butów.
Istnieje też alternatywne spojrzenie na tę kwestię: jeśli ktoś w ogóle zaczyna bieganie to jeśli wsiądzie w tego typu buty to będzie to sprzyjać nabyciu, opanowaniu i wyćwiczeniu techniki biegania. Sprzyjać w tym sensie, że utrudniać (bo dziwnie, niewygodnie, boli itd.) nabycie złych nawyków stosowania techniki niepożądanej, na którą łacniej pobłażliwie zezwolą podstępnie wygodne butki na grubszej słonince. A i tak wypada zauważyć, że faski 500 tę słoninkę mają już troszkę pokaźną.

Kupowanie (nieznanych, bo nowej pary sprawdzonych już prędzej) butów bez przymierzania bym osobiście odradzał.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ