Bielizna termoaktywne vs zimowe getry

Miluutek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ostatnio znacznie się ochłodziło i moje cieniutkie nn leginnsy nie dają rady. Do 0 stopni było mi w nich komfortowo, ale następnego dnia kiedy odczuwalna była -12 :echech: uda i tyłek i skostniały.
Chce kupić jakieś cieplejsze gatki. Zastanawiam się czy nie lepiej kupić bieliznę termoaktywną (myślałam nad Craft Zero Extreme) czy może kupić po prostu zimowe getry (coś jak Nike Shield Tight). Pod bielizną termo nosiłabym stare getry.
Czy mógłby mi ktoś doradzić co lepiej się sprawdza od -2 do powiedzmy -15? Nie jestem zmarzlakiem.
Jestem również otwarta na inne propozycje. Jedyne wymagania jakie mam co do getrów to a) kolor czarny b) kieszonka c) elementy odblaskowe.
Dobrze, żeby chroniły przed wiatrem, to on najbardziej mi dokucza.
Pozdrawiam ciepło! :oczko:
PKO
man350
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49,14

Nieprzeczytany post

Chyba najlepsze efekty takie cieplne jednak dają dwie warstwy.Bielizna i getry.Ja dzisiaj przy -5 pierwszy raz założyłem bieliznę pod getry i było mi ciepło.A na górę bieliznę z długim rękawem cienką koszulkę z adidasa i cienką kurtkę no i czapka komin i rękawice i biegało się super.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miluutek pisze:Pod bielizną termo nosiłabym stare getry.
A to Ci! Jedno pytanie - jaki w tym sens?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miluutek pisze: Pod bielizną termo nosiłabym stare getry.
A pod getrami - spodnie przeciwdeszczowe.
Awatar użytkownika
fog
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 3:43:09

Nieprzeczytany post

Ja biegam w tym: http://www.decathlon.pl/legginsy-runnin ... 80370.html - świetna cena, jakośteż bardzo przyzwoita. Od środka są podbite czymś futerkopodobnym, dają radę nawet przy mocno minusowej temperaturze, choć doświadczenie podpowiada, że i tak lepiej wyposażoyć się w jakieś gatki pod spód ;)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja bym pozostal przy legginsach bo getry sa zbyt skape
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Miluutek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ale byk! :ojoj: Oczywiście miałam na myśli noszenie bielizny termo pod getrami.
fog, dzięki za linka. Z tego co widzę jest to męski model, a więc jaki rozmiar może odpowiadać damskiej M? Nie mam Decathlonu w mieście aby przymierzyć.
Awatar użytkownika
fog
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 3:43:09

Nieprzeczytany post

Miluutek pisze: fog, dzięki za linka. Z tego co widzę jest to męski model, a więc jaki rozmiar może odpowiadać damskiej M? Nie mam Decathlonu w mieście aby przymierzyć.
Nie mam zielonego pojęcia, ale jeśli Ci to pomoże, to ja przy 176 cm i dość szczupłej budowie ciała, mam S - ofc męskie :)
tanhauser
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bieganie w cienkich leginsach + bieliźnie termoatywnej jest dla mnie mało komfortowe. Pomijam już, że materiał lubi wpijać się w niewymowne :hejhej: , to na dodatek jeśli leginsy bedą mniej rozciągliwe niż bielizna (czyli prawie zawsze), to będziesz się użerał przy zakładaniu (zwija się).
Od jakiegoś czasu biegam w NIKE ELEMENT SHIELD PANT. To chyba najcieplejsze leginsy Nike'a - bardzo komfortowe, wiatroszczelne i trzymające ciepło.
Walczyliśmy jak lwy, padaliśmy jak muchy.
Obrazek
pahero
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

możesz po prostu kupić damskie M :) http://www.decathlon.pl/legginsy-warm-e ... 81150.html
ja je mam, właśnie w tym rozmiarze i też jestem bardzo zadowolona, także polecam je jak najbardziej:)
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 1:01:21

Nieprzeczytany post

pahero pisze:możesz po prostu kupić damskie M :) http://www.decathlon.pl/legginsy-warm-e ... 81150.html
ja je mam, właśnie w tym rozmiarze i też jestem bardzo zadowolona, także polecam je jak najbardziej:)
A czy te gatki dadzą rade przy -10st C?
Wczoraj przy -8st C biegałam w lidlowskich ocieplanych takim cienkim polarkiem i szczerze mówiąc tyłek mi zmarzł :orany:
Teraz myślę o kupnie czegoś innego - cieplejszego albo o kolejnej warstwie na takie mrozy.
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
=================================================
Obrazek
Awatar użytkownika
marlena.skorkiewicz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam te męskie Kalenji. Świetne są, cieplutkie i wygodne. Wzięłam męskie, bo ładniejsze i więcej opinii o nich można znaleźć :usmiech: Mam rozmiar M przy wzroście 175. Polecam jak najbardziej, ja chętnie do nich wrócę w przyszłych sezonach zimowych :usmiech:
Kiedyś papierosy, teraz bieganie. Zawsze byłam skłonna do uzależnień ;)

Moje Endomondo
pahero
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wiktor ia pisze: A czy te gatki dadzą rade przy -10st C?
Wczoraj przy -8st C biegałam w lidlowskich ocieplanych takim cienkim polarkiem i szczerze mówiąc tyłek mi zmarzł :orany:
Teraz myślę o kupnie czegoś innego - cieplejszego albo o kolejnej warstwie na takie mrozy.
no właśnie mnie niestety też :( znaczy zimno mi nie było podczas biegania, ale pod koniec można w niego było spokojnie wbić szpilkę i nie bolałoby :)) ale to moja pierwsza biegowa zima, więc nie mam porównania z poprzednich lat i w sumie nie wiem czy tak ma być heh :) w sensie to, ze jak biegam tak ubrana to jest ok, a taki efekt na tyłku i udach jest nieunikniony obojętnie czego bym na siebie nie włożyła...czy może jednak powinnam mieć czucie w kończynach :D

w zasadzie, to odwoluje moja opinie o legginsach, bo wychodzi mi na to, ze nie wiem czy one są ok :wrrwrr:
były ok, to teraz - kiedy nie było jeszcze takich mrozów :)
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

spokojnie, ja biegam w leginsach no name(delikatnie ocieplanych), ale pod spód zakładam zwykłe rajstopowe kalesonki-jest mi przy -10st normalnie-nie za ciepło, nie za zimno, polecam, nie ma sensu wydawac kasy na jakies termo cos tam, ale to tylko moja opinia :oczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 1:01:21

Nieprzeczytany post

Mnie pod leginsy już raczej nic nie wejdzie, może spróbuję jeszcze z takimi zabudowanymi majtami korygującymi.
Podziwiam pahero, że dajesz radę z takim zmarzniętym tyłkiem biegać, bo mnie to bardzo przeszkadzało - wczoraj wcześniej skończyłam niż zamierzałam, w trosce o swoje zdrowie - nie chciałabym odchorowywać tego mrozu pomiędzy nogami :ojnie:
I mam jeszcze opcję: na leginsy włożyć gatki rowerowe z pampersem :hahaha:
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
=================================================
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ