pomoc w wyborze butów

avaRt14
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
po dłuższej przerwie wracam do biegania, i mam problem z wyborem butów. stopa neutral/lekka pronacja, a waga 80 kg. doradźcie coś, tylko w miarę przystępnej cenie - nie chcę na początek płacić za buty jak za zboże.
PKO
garmin.sklep.pl
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: 3,32

Nieprzeczytany post

Odwiedź profesjonalny sklep biegacza a na pewno coś ci doradzą. Ja mam podobną wagę ( +5 kg ) i biegam a asicsach za 250 zł już drugi rok.
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

i ja polecam odwiedzenie sklepu najlepiej z bieznią zeby profesjonalista luknął swoim okiem na stopy podczas biegu..są teraz super promocje..ja jakos mam sentyment do Asics-ów ;-)
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
Awatar użytkownika
CitySport_com_pl
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Przede wszystkim warto byłoby podać budżet jaki posiadasz na zakup obuwia,od tego zacznijmy i dopiero wtedy możemy zadziałać,pomóc i doradzić.
City Sport to nowoczesna, szybko rozwijająca się sieć salonów i outletów z markową odzieżą i obuwiem sportowym w przystępnych, atrakcyjnych cenach. To również pierwszy w pełni profesjonalny sklep internetowy www.citysport.com.pl
Awatar użytkownika
fog
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 3:43:09

Nieprzeczytany post

Jak na początek nie znajdziesz nic lepszego niż to: http://www.decathlon.pl/buty-do-biegani ... 81520.html

Bardzo przyzwoite buty, a na wejściu nie musisz przepłacać - mieszczą się w każdym budżecie :D
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Jako, że "zabiegałem" już dość dużo Nike Pegasus (obecnie 30) to polecam te buty. Dobra amortyzacja (mam podobną wagę) i cena teraz w wielu sklepach poniżej 300zł :) Jednakże podobnie jak przedmówcy zachęcam do odwiedzin specjalistycznego sklepu np. Sklep Biegacza itp.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ