Pomoc w walce z płaskostopiem
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Piszę tutaj żeby zwrócić się pomoc dla mojej znajomej.
Moja znajoma ma płaskostopie i chcę sobię kupić buty do chodzenia ktore nie pogłebią jej problemów ze stawami. Już teraz odczuwa bóle w stawach po dłuższych spacerach. Wiem że od tego jest lekarz ale rodzina zaniedbuje tą sprawę i złożoność sytuacji uniemożliwia pójście do lekarza, nie przed ukończeniem 18lat.
Obuwie tak do 250zł
Co polecicie?
Piszę tutaj żeby zwrócić się pomoc dla mojej znajomej.
Moja znajoma ma płaskostopie i chcę sobię kupić buty do chodzenia ktore nie pogłebią jej problemów ze stawami. Już teraz odczuwa bóle w stawach po dłuższych spacerach. Wiem że od tego jest lekarz ale rodzina zaniedbuje tą sprawę i złożoność sytuacji uniemożliwia pójście do lekarza, nie przed ukończeniem 18lat.
Obuwie tak do 250zł
Co polecicie?
Ostatnio zmieniony 03 sty 2014, 16:23 przez SunnyFreak, łącznie zmieniany 1 raz.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
To nie problem..... Gorzej gdyby miała bóle.SunnyFreak pisze: bule ?
-
- Rozgrzewający Się
Mógłbyś mi powiedzieć gdzie to można zrobić profesjonalnie i ile to może kosztować ?
- 850
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45 min
Wkladki korygujace, mozna zamowic w wiekszosci sklepow medycznych. Robia tam badanie statyczne stopy i dynamiczne i na tej podstawie dorabiaja wkladke. U mnie w okolicy koszt okolo 150 zlotych
-
- Rozgrzewający Się
Oki Dziękuje, a jakies buty ?
Moja dziewczyna chce sobie tez kupić wygodne buty do chodzenia/biegania
Co polecicie tak do 200zł ?
Moja dziewczyna chce sobie tez kupić wygodne buty do chodzenia/biegania
Co polecicie tak do 200zł ?
-
- Zaprawiony W Bojach
żadnych wkładek! co to głupie rady.
iść do ogarniętego fizjoterapeuty, niech pokaże ćwiczenia. w domu chodzić boso. coraz więcej chodzić w butach z cienką i elastyczną podeszwą. wiosną truchtac po trawie.
wzmacnia, wzmacniac, wzmacniac.
iść do ogarniętego fizjoterapeuty, niech pokaże ćwiczenia. w domu chodzić boso. coraz więcej chodzić w butach z cienką i elastyczną podeszwą. wiosną truchtac po trawie.
wzmacnia, wzmacniac, wzmacniac.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
np. moja córka miała robione badania i wkładki w szpitalu, czy też w zasadzie w zakładzie przyszpitalnym:
http://szpital2.bytom.pl/index.php?opti ... Itemid=936
ale jeszcze raz, bo mnie to nurtuje - dlaczego nie może iść do lekarza przed 18 rokiem życia? lepiej leczyć się na forum w necie?
http://szpital2.bytom.pl/index.php?opti ... Itemid=936
ale jeszcze raz, bo mnie to nurtuje - dlaczego nie może iść do lekarza przed 18 rokiem życia? lepiej leczyć się na forum w necie?
Go Hard Or Go Home
- 850
- Zaprawiony W Bojach
Drogi Kolego, rady nie są głupie, tylko jest to jedna z możliwości, którą można wypróbować. To że Komuś pomogły ćwiczenia, nie oznacza że pomogą każdemu pozbyć się problemu.Qba Krause pisze:żadnych wkładek! co to głupie rady.
.
- 850
- Zaprawiony W Bojach
Podobno można połączyć ćwiczenia z wkładkami http://portal.abczdrowie.pl/pytania/jak ... askostopie wkładki są dopełnieniem ćwiczeń, tak twierdzą lekarze i fizjoterapełci. Więc rada z wkładkami nie jest taka głupia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
http://www.zsoirkorfantow.pl/wkladki.html
Ja również mam płaskostopie i bardzo ułatwiły mi bieganie wkładki korygujące. Ceny są różne, wszystko zazwyczaj zależy z jakiego materiału są wykonane.
Można kupić za 300PLN w Warszawie, jak również za 50PLN które trzeba częściej wymieniać. Ja mam te tańsze (link powyżej do sklepu/zakładu w Korfantowie)
Ja również mam płaskostopie i bardzo ułatwiły mi bieganie wkładki korygujące. Ceny są różne, wszystko zazwyczaj zależy z jakiego materiału są wykonane.
Można kupić za 300PLN w Warszawie, jak również za 50PLN które trzeba częściej wymieniać. Ja mam te tańsze (link powyżej do sklepu/zakładu w Korfantowie)
Żyje po to, by biegać
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
wszelkie wkładki korygujące/stabilizujące, również obuwie ortopedyczne noszone notorycznie i ciągle 'rozleniwia' mięśnie stopy, chociaz utrzymuje wskazaną pozycję stóp
przede wszytskim nalezy się skupic na ćwiczeniach, chociażby po to, aby płaskostopie się nie pogłębiało
jeśli zmiany kostne są utrwalone trudno będzie o 100%wą korekcję
przede wszytskim nalezy się skupic na ćwiczeniach, chociażby po to, aby płaskostopie się nie pogłębiało
jeśli zmiany kostne są utrwalone trudno będzie o 100%wą korekcję