Pulsometr + stosunkowo lekki smartfon z GPS

questo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Chciałbym zaopatrzyć się w stosunkowo lekkiego smartfona z GPS i w pulsometr (marzy mi się jego synchronizacja ze smartfonem) ;)

Zależy mi na pełnej kontroli nad biegiem, czyli trasa, przebiegnięte kilometry i tempo z GPSa na smartfonie i puls- jeśli to możliwe w tej cenie- wyświetlany w aplikacji na smartfonie dzięki synchronizacji z pulsometrem. Jeśli nie, to przynajmniej w zegarku.

Z całym zestawem chciałbym się zmieścić w 600zł, no chyba, że zaczekam do następnej wypłaty, to można będzie zaszaleć gdzieś w granicach 1000zł.

Znaczenie ma też waga- wiadomo, że są paski na rękę, ale to już nie ten sam komfort..

Jesteście w stanie coś mi polecić? ;)
PKO
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

Za 1000 zł to dostaniesz już zegarek z HR
questo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ale smartfona i tak mam zamiar kupić ;)

Znalazłem takie cacko:
http://www.polar.com/pl/produkty/akceso ... _bluetooth

Jest kompatybilny nawet z podstarzałym już HTC Wildfire S (a martwiłem się, że będzie konieczny Bluetooth 4.0 i Android 4.3 jak w przypadku innych modeli), także problem mi się rozwiązał :)
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

questo pisze:Ale smartfona i tak mam zamiar kupić ;)
Możesz poszukać smartfona obsługującego protokół ANT+ i kupić np. Garmina FR70. Lista telefonów z ANT jest na stronie http://www.thisisant.com/directory
Osobiście testowałem Xperię Active, S i Note 3 - działały oraz Xperię Z1 - nie działała
questo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No ale ten Garmin jest drogi w porównaniu do paska z nadajnikiem bluetooth do którego link podałem. No a mając w ręku smartfona- nie potrzebuję już zegarka. ;)

No chyba, że idąc tym tropem http://allegro.pl/sigma-sport-czujnik-e ... 59174.html z ant+ i do tego np Sony Ericson Ray (wg. listy kompatybilny)- mały, lekki, niezły (aparat 8MP i inne bajery) :)
Ostatnio zmieniony 13 gru 2013, 22:08 przez questo, łącznie zmieniany 1 raz.
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 56:00

Nieprzeczytany post

jeżeli mogę Ci polecić coś sensownego, to nie baw się w takie zestawy, kup sobie wszystko-mający zegarek, mp-3 bezprzewodową i heja :) Telefon jest do dzwonienia a nie do biegania ;)
questo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Smartfona tak, czy siak prawdopodobnie kupię, więc chciałem upiec dwie (a w sumie nawet trzy) pieczenie na jednym ogniu.

No ale jeśli ktoś jest w stanie polecić mi zegarek z GPSem, pulsometrem i możliwością zrzucenia danych po biegu do analizy w SportsTrackerze albo Endomondo bez zbędnych wodotrysków w rozsądnej cenie (nie mam pojęcia ile- jak najtaniej za te 3 rzeczy), to jestem gotów przemyśleć taką opcję ;)

Jestem otwarty na sugesie :)

Edit: Znalazłem info o Geonaute OnMove 510 i jeśli uda się go dostać do 400zł, to jest to niezła cena. No ale z tego, co czytam, to żeby mieć komplet, muszę dokupić pas za 100-200zł i podłączkę do komputera za kolejne 129,99, co sprawia, że odechciewa mi się zakupów, bo nie daj boże będę jeszcze musiał dokupić- nie wiem- ładowarkę za jedyne 49,99 i nie mam pojęcia, co jeszcze.. Jest szansa, że znajdę pełen zestaw GPS+ cardio+ synchro z PC do 500zł?
Pomóżcie ;)
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

questo pisze:Ale smartfona i tak mam zamiar kupić ;)

Znalazłem takie cacko:
http://www.polar.com/pl/produkty/akceso ... _bluetooth

Jest kompatybilny nawet z podstarzałym już HTC Wildfire S (a martwiłem się, że będzie konieczny Bluetooth 4.0 i Android 4.3 jak w przypadku innych modeli), także problem mi się rozwiązał :)
z tym akurat ostrożnie. Dla producenta jest kompatybilny tylko z tym co wymienili na stronie. Z innymi potrafi mieć problemy, nie łaczy się albo zżera błyskawicznie baterię. Już o tym pisałem gdzieś na forum. Ogólnie to może działać (mam Galaxy Note N7000) ale nie musi i ma swoje humory. Zwykle działa ale potrafi się np. przyblokować i wskazywać tą samą wartość przez kilkanaście minut (już drugi raz mi się tak zdarzyło). Jakbym teraz kupował to raczej Zephyra. A przy kolejnej wymianie telefonu wezmę Galaxy S4 albo Note3 i będę używał akcesoriów na BT4 albo Ant+.
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

onmove 710 lub jak dorwiesz jeszcze 700-tke i masz wszystko czego chciałeś.
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 56:00

Nieprzeczytany post

questo pisze:Smartfona tak, czy siak prawdopodobnie kupię, więc chciałem upiec dwie (a w sumie nawet trzy) pieczenie na jednym ogniu. No ale jeśli ktoś jest w stanie polecić mi zegarek z GPSem, pulsometrem i możliwością zrzucenia danych po biegu do analizy w SportsTrackerze albo Endomondo bez zbędnych wodotrysków w rozsądnej cenie (nie mam pojęcia ile- jak najtaniej za te 3 rzeczy), to jestem gotów przemyśleć taką opcję Jestem otwarty na sugesie
to może dla próby upoluj sobie jakiegoś taniego używanego garmina np. 305, 405, albo 610 kę, pobiegasz, zobaczysz, jak się nie będzie podobało odsprzedasz bez straty, a jak się spodoba to już będziesz wiedział czego Ci potrzeba - czy zestawu ze smartfonem, czy samego zegarka...

ps. tu masz fajną 405 ze wszystkim co chciałeś:

http://allegro.pl/jak-nowy-garmin-forer ... 13066.html

truknij do gościa na PM, może Ci poza allegro za 400zł puści? :)
questo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie za podpowiedzzi :) Najprawdopodobniej skuszę się na tego Garmina 405 :) Trzeba będzie tylko trochę popolować na Allegro, ale to już po nowym roku, bo teraz doszły mi inne wydatki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ