Adidas Response Trail 20
- MadameRose
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42.20
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Wczoraj wreszcie kupiłam swoje pierwsze buty trailowe. Oczywiście moje nowe "cacko" jeszcze chwilę poczeka na pierwszy test, bo w centrum Katowic nie ma gdzie ich wypróbować, stąd moja prośba o Wasze wrażenia. Czy ktoś posiada model Adidasa Response Trail 20 i czy jesteście zadowoleni?
- MadameRose
- Wyga
- Kontakt:
Nie, nie...nie mam w planach ich ścierać na asfalciegocu pisze:Mam takie od tygodnia czy dwóch, zatem zaczynamy je męczyć niemal jednocześnie.
Fajny, miękki papuć, ale szkoda go marnować na asfalcie, ja go używam tylko w górach

- MadameRose
- Wyga
- Kontakt:
Pierwsze kilometry w tych butach za mną. Spisują się całkiem dobrze jak na razie. Przebiegłam w nich zawody (11 km z hakiem) i ponad 19 km po lesie, polach i łąkach w deszczu. Przede wszystkim są bardzo wygodne i można zapomnieć, że biega się w butach. Mimo tego, że to trail dobra amortyzacja. Gdyby jeszcze tak nie przemakały (brak gortexu) byłyby idealne. No i niestety ślizgają się na odrobinie lodu jak szosówki.
- MadameRose
- Wyga
- Kontakt:
Gdzieś czytałam o jakimś modelu z kolcami, którym nie straszny żaden lód, ale to chyba obuwie poza zasięgiem amatorów...gocu pisze:Przemakanie mi nie przeszkadza, dopóki się biegnie to jest ciepło
A co do lodu - znasz jakieś buty, które by się na lodzie nie ślizgały?

No nic...trzeba będzie coś kombinować, bo nie chcę za każdym razem przy kilkustopniowym mrozie wpadać w szał :P
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Na co? Na pierwszy śnieg?
))
https://picasaweb.google.com/1121928688 ... ibekCzupel - pierwszy śnieg jest już od kilku tygodni

https://picasaweb.google.com/1121928688 ... ibekCzupel - pierwszy śnieg jest już od kilku tygodni

-
- Dyskutant
Od niedawna latam w Adidas Response Trail 20, tyle że gtx czyli w wersji z goretexem. Zrobiłem w nich ca 100 km. Biegam w podmiejskich lasach z przelotami po asfalcie, kostce i szutrowych drogach. W trudniejszych warunkach (mokro, błoto, śnieg) dzielnie trzymają się drogi. Wygodnie (przyzwoita amortyzacja), sucho, stopa się nie przegrzewa. Na asfalcie nie czuć dyskomfortu, chyba że oblodzony ale na to nie ma rady. Póki co jestem zadowolony, ale odpowiednim testem będzie dopiero prawdziwa zima.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Dołączyłem do grona posiadaczy
. Mam szeroką stopę i niespodziewanie wlazłem w nie. Co ciekawe, jest nawet wygodnie
, bo na "asfaltowe" Response'y nie miałbym pod tym względem żądnych szans. Testy będą od czwartku, wrażeniami podzielę się tu i na blogu. Póki co: designersko - groźne, ale tym mnie skusiły. Kolor - zielony - już zyskały przydomki: "żabki", "krokodylki"
. Mnie to umaszczenie bardzo się podoba, muszę się nim nacieszyć do pierwszego błota. Sznurówki - mam wysokie podbicie i są dziwnie krótkie, podwójne przewiązywanie wymaga nieco zdolności manualnych
. Amortyzacja - na razie łaziłem po chacie, podskakiwałem, skipowałem...przy mojej równo 3-cyfrowej wadze nadzwyczaj dobra, duży komfort. Przewiewność - nie obawiam się przemakania, nie jestem fanem gore, jeśli bym nabył membranowe, to jedynie jako but okazjonalny, na konkretne warunki (duży śnieg, góry, taplanie w błocie)...Poprzednie zimy biegałem w butach ze zwykłą siateczką i nie miałem problemu z wychładzaniem stóp, woda szybko odparowywała. Reszta uwag po teście.

P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
A przy okazji, co masz za stuptuty założone do biegania po tym śniegu? :Dgocu pisze:Na co? Na pierwszy śnieg?))
P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Zaprawiony W Bojach
To są stoptuty Raidlight, ale jakoś nie mogę do nich linka teraz znaleźć - może już takich nie robią.
W każdym razie - nie polecam, bo się prują, a poza tym długość paska pod podeszwą reguluje się zaciskiem na gumce - nie trzyma to ani chwili :/
W każdym razie - nie polecam, bo się prują, a poza tym długość paska pod podeszwą reguluje się zaciskiem na gumce - nie trzyma to ani chwili :/
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki za info. Tak się przyglądałem i tak obstawiałemgocu pisze:To są stoptuty Raidlight.

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte