Garmin 405 - nie zawsze działa podświetlenie

piotrk2683
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

mam problem z zegarkiem Garmin Forerunner 405, chodzi o to ,że nie działa w nim podświetlenie,a dokładnie, że raz działa, a raz nie,

w opcjach Ustawienia/System/Podświetlenie, mam ustawione:
Tryb: Przyciski i alerty
Jasność 100%
Limit czasu 1 minuta

próbując ustawić jasność podświetlenie się uruchamia, ale w czasie biegu dzisiaj nie działało i przeważnie co drugi bieg podświetlenie
działa,

czy trafił mi się wadliwy model czy, gdzieś jest jakaś opcja, która ma wpływ na to, że podświetlenie nie zawsze działa,

czy ktoś może zna przyczynę tego stanu rzeczy? przeszukałem opcję i nic powiązanego z podświetleniem nie znalazłem,

ma ktoś może jakiś pomysł? może coś doradzić?

edycja
wiem ,że można uruchamiać podświetlenie dotykając dwoma palcami pierścienia, ale zależy mi, żeby podświetlenie działało tak jak mam ustawione(Przyciski i alerty), czyli po każdym kilometrze, gdy wyświetla się czas ostatniego kilometra, a niestety nie zawsze to podświetlenie działa :)
PKO
pajer1
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:47
Życiówka w maratonie: 04:25:04

Nieprzeczytany post

Może miałeś zablokowany pierścień? Wtedy podświetlenie przez dotyk nie działa.
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06

Nieprzeczytany post

mi też nie zawsze działa po jednym kilometrze :/ nie wiem czemu

wogóle mój chyba poleci na serwis (czyt. wymianę gwarancyjną) - niby mam 60 % baterii a potrafi mi wyświetlić "wyczerpane baterie" po tym pokazuje mi 0% i w trybie treningu się wyłącza (lub miga wyświetlacz) a normalnie potrafi działać jeszcze 3 dni ;) (0 % baterii :D)
Obrazek
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

daeone pisze:mi też nie zawsze działa po jednym kilometrze :/ nie wiem czemu

wogóle mój chyba poleci na serwis (czyt. wymianę gwarancyjną) - niby mam 60 % baterii a potrafi mi wyświetlić "wyczerpane baterie" po tym pokazuje mi 0% i w trybie treningu się wyłącza (lub miga wyświetlacz) a normalnie potrafi działać jeszcze 3 dni ;) (0 % baterii :D)
Zrób mu Hard Reset, i wgraj jeszcze raz oprogramowanie.
piotrk2683
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

pajer1 pisze:Może miałeś zablokowany pierścień? Wtedy podświetlenie przez dotyk nie działa.
nie zależy mi na podświetleniu przy dotknięciu pierścienia, chce, żeby w trakcie pokazania czasu ostatniego kilometra podświetlenie się uruchamiało i mając ustawioną opcję:Tryb: Przyciski i alerty powinno z tego co wiem tak być, ale ono raz działa, raz nie działa i nie mogę dojść przyczyny :)
pajer1
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:47
Życiówka w maratonie: 04:25:04

Nieprzeczytany post

Jakoś do tej pory nie zwracałem na to uwagi. Więcej- nie wiedziałem ,że coś takiego nawet jest :). Ale do rzeczy. U mnie to samo. Podświetlenie działa w kratkę. Raz jest a raz nie ma wcale. Oczywiście w trybie przyciski i alerty.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ