Witam.
Rozglądam się nad butami do biegania, ponieważ już w wiosnę chciałbym zacząć biegać.
W każdym razie, spędziłem kilka godzin przeglądając sklepy internetowe, przykładowo
na zalando.pl mamy buty Nike Air Max+ 2013 za 700zł
link:
http://www.zalando.pl/nike-performance- ... m-q00.html
a na tej stronie mamy te same(?) buty za 3x mniejszą cenę
http://markowe-buty.com/category.php?id_category=12
Moje pytanie, jak to jest z tą ceną, czy to aby są te same buty? Po prostu sklep podwyższa tak cenę, bo wyróżniają się od innych, tym samym łapią na tym innych, czy to są dwa różne modele?
Nike Air Max + 2013- cena od 250 do 700zł
- dirtybutclean
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tej drugiej stronie nigdy bym nie zaufał.Brak siedziby kontakt tylko mailowy dostaniesz podróbki szukaj wiatru w polu...Po za tym co to za pomysł z air maxami..To fuj buty..
Ciężkie. Chyba że ważysz stówę wtedy jako ochrona do szurania ok..
Ciężkie. Chyba że ważysz stówę wtedy jako ochrona do szurania ok..
-
- Rozgrzewający Się
Po przeczytaniu tego fragmentu regulaminu: "
Polecam również użycia wyszukiwarki z hasłem "markowe-buty.com opinie o sklepie"
każdemu powinna się zapalić czerwona lampka!firma Markowe Buty z siedzibą w Hong Kongu
ulica UNIT 1010 MIRAMAR TOWER 132 NATHAN ROAD TSIMSHATSUI
Polecam również użycia wyszukiwarki z hasłem "markowe-buty.com opinie o sklepie"
-
- Rozgrzewający Się
Ważę ledwo 70kg przy ok. 179cm wzrostu ^^dirtybutclean pisze: Chyba że ważysz stówę wtedy jako ochrona do szurania ok..
Hm no właśnie przeglądałem oferty butów, chciałem dowiedzieć się jakichś informacji jeszcze przed 'sezonem' dla początkujących biegaczy, bo przecież niektórzy biegają nawet w zimędirtybutclean pisze:Po za tym co to za pomysł z air maxami..To fuj buty..
Ciężkie.

Te buty skupiły moją uwagę poprzez rocznik wydania +, z tego co wyczytałem w necie, choć informacje są ograniczone do recenzji na 'interii'(...) to te buty mają jedną z najlepszych amortyzacji, z czego wywnioskowałem że są wygodne.
Otóż właśnie, czy mógłby ktoś powiedzieć coś więcej o tych air maxach? Czy warte są swojej ceny, jak nie, to dlaczego i czym można by je zastąpić?
Dodam że jestem bardzo początkującym biegaczem, wcześniej robiłem to tylko po to by się odprężyć, posłuchać muzyki. Nigdy nie przykładałem do tego większego zainteresowania, jak też nie miałem profesjonalnego sprzętu, tj. obuwie, odzież do biegania itp.
Nie zależy mi na wyglądzie, te buty same w sobie wyglądają trochę zbyt 'szpanersko', cena też nie gra zbyt dużej roli, po prostu chcę czuć się wygodnie, mieć z biegania duży komfort itp.
No i ponieważ mieszkam w mieście i 90% to chodnik zależy mi na dobrej amortyzacji, ale uniwersalnie chciałbym też pobiegać czasem w lesie po "wydeptanej" drodze, gdzie biega też dużo innych sportowców, jednak gleba raczej nie zastępuję tam amortyzacji.
Jeśli mógłby ktoś rzucić jakąś propozycją byłbym strasznie wdzięczny, do tego jeszcze małe uzasadnienie ze swojej strony, bo na internecie ciężko znaleźć czasami te 'prawdziwe' informacje.