Dzisiaj polecę chyba w pepegach!!!
Jola
nowe buty do biegania - poradzcie
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Pozdrawiam, Jola
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Bole mi przeszly gdy mnie Fredzio ochrzanil, ze wkolko nudze o tym samymQuote: from FREDZIO on 12:23 pm on May 26, 2003
Ekspertem od bhólu pięt jest kledzik.

kledzik
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kledzik, bardzo się cieszę, że Ci te bóle przeszły. A co zrobiłeś w tej sprawie? Nic mi nie możesz podpowiedzieć? No przecież przez głupie pięty nie można odpuścić biegania!
Jola
Jola
Pozdrawiam, Jola
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Stosowalem Jolu caly zestaw roznych srodkow. Nie jestem pewny, ktore z nich pomogly. Moze wszystkie po trochu?
1. Mam duza pronacje i sprawilem sobie stosowne do tej wady buty
2. Rano po przebudzeniu (i jak najczesciej w ciagu dnia)cwiczenia rozciagajace stope. Sa one podobne do tych rozciagajacych lydki, np. lezac jeszcze w lozku uniesc pionowo wyprostowana (lub niemal wyprostowana) noge i trzymac reka palce stopy.
3. Kilka razy na dzien smarowac podeszwe stopy dowolna mascia przeciwzapalna. Mysle, ze masaz jest tu wazniejszy niz sama masc.
4. Jak najczesciej chodzic na bosaka w klapkach z kolcami masujacymi stope
5. Po treningu schlodzic stopy. Ja stosuje zimny prysznic, lezan bodajze pisal, ze turla pod stopami butelki z zamrozona woda
zycze powodzenia
kledzik
1. Mam duza pronacje i sprawilem sobie stosowne do tej wady buty
2. Rano po przebudzeniu (i jak najczesciej w ciagu dnia)cwiczenia rozciagajace stope. Sa one podobne do tych rozciagajacych lydki, np. lezac jeszcze w lozku uniesc pionowo wyprostowana (lub niemal wyprostowana) noge i trzymac reka palce stopy.
3. Kilka razy na dzien smarowac podeszwe stopy dowolna mascia przeciwzapalna. Mysle, ze masaz jest tu wazniejszy niz sama masc.
4. Jak najczesciej chodzic na bosaka w klapkach z kolcami masujacymi stope
5. Po treningu schlodzic stopy. Ja stosuje zimny prysznic, lezan bodajze pisal, ze turla pod stopami butelki z zamrozona woda
zycze powodzenia
kledzik
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzięki Kledzik! Ale ja chciałabym usunąc również przyczynę. I co wtym wypadku mam robić?
Jola
Jola
Pozdrawiam, Jola