Pulsometr Sigma PC 25.10 lub 15.11 poszukuję opinii
- bosman78
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49,59
- Życiówka w maratonie: brak
Jak w temacie, będę wdzięczny za opinię na temat tych pulsometrów. Poszukuję taniego, prostego i niezawodnego urządzenia.
5km-24.22 10km-49,49 "1/2"-02:02:8
"Per aspera ad astra"
"Per aspera ad astra"
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
daruj sobie sigmę
wiem ze kusi cena, ale nie jakością

Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
a to jest tylko pulsometr ?
Jak tak to garmina szukaj lub polara - kwestia jakie funkcje potrzebuesz - w garminie wybór jest prosty fr60 lub fr70 używany będzie w tej cenie co mówisz. lub polary od ft2 ft4 ft40 ft70 czy jakie tam sa jest ich sporo
Jak tak to garmina szukaj lub polara - kwestia jakie funkcje potrzebuesz - w garminie wybór jest prosty fr60 lub fr70 używany będzie w tej cenie co mówisz. lub polary od ft2 ft4 ft40 ft70 czy jakie tam sa jest ich sporo

Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 0:50:02
- Życiówka w maratonie: 3:59:00
25.10 jako prosty pulsometr jest OK. Używam dwa sezony nawet 6 razy w tygodniu. Do kontroli tętna zawsze wystarczał. Funkcje raczej podstawowe. Od strony wytrzymałości - na razie nic się nie dzieje, chociaż pływam z nim w basenie (bez pomiaru tętna). Nie zauważyłem gubienia sygnału ani zakłóceń - również w czasie zawodów. Sporadyczne problemy z wystartowaniem - nawilżenie elektrod zawsze pomaga. Wygodna opaska do pomiaru tętna (wspominam, o tym bo kolega cierpi na obtarcia od opaski z Garmina 310XT!)
Do używania w nocy zupełnie się nie nadaje - podświetlenie "w negatywie" jest bardzo słabe. Cecha bardzo denerwująca. No chyba, że mój egzemplarz jest uszkodzony - przyznam, że nie drążyłem tematu, bo przymierzam się do zakupu czegoś bardziej rozbudowanego.
Jeśli biegasz w nocy to posłuchaj rad kolegi i szukaj czegoś innego. Jeśli będziesz potrzebował pulsometr do czegoś więcej niż kontrola tętna na bieżąco i wyliczenia średniego tętna, to też szybko będziesz szukał czegoś lepszego.
Do używania w nocy zupełnie się nie nadaje - podświetlenie "w negatywie" jest bardzo słabe. Cecha bardzo denerwująca. No chyba, że mój egzemplarz jest uszkodzony - przyznam, że nie drążyłem tematu, bo przymierzam się do zakupu czegoś bardziej rozbudowanego.
Jeśli biegasz w nocy to posłuchaj rad kolegi i szukaj czegoś innego. Jeśli będziesz potrzebował pulsometr do czegoś więcej niż kontrola tętna na bieżąco i wyliczenia średniego tętna, to też szybko będziesz szukał czegoś lepszego.