motywacja do odchudzania

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

tak wygląda profesjonalna akcja społeczna!
http://kosmetologia.com.pl/wydarzenia/3 ... zlota.html
nie tam żadne podatki od junk foodów.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
PKO
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a u nas słyszałem ze jest jakaś akcje z bieganiem edomondo pod patronatem -mobile - kazdy kilometr to jakaś kasa charytatywnie przyznana - tylko wczesniej trzeba gdzies sie zarejestrowac
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 1:01:21

Nieprzeczytany post

Każdy kto się zarejestruje na Endomondo, jest z buta zapisywany do rywalizacji "pomoc mierzona kilometrami" czy jakoś tak.
I każdy kilometr się liczy- wychodzony, wybiegany i wyjeżdżony.
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
=================================================
Obrazek
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W tym pomyśle z Dubaju widzę miejsce do wielu przekrętów.

Gram złota za 2kg? A jak to niby sprawdzą? Zważą człowieka przez odchudzaniem? To ja przystąpiłbym do ważenia opity wodą jak bąk.

Dla mnie to kaczka dziennikarska, ot, mamy sezon ogórkowy, nie am o czym pisać, to dziennikarzyny o każdej głupocie napiszą.
Mortimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jestem podobnego zdania, jak Gocu. Opisana historia nie wydaje się zbyt prawdopodobna. Chociaż, tak z drugiej strony, na świecie dzieje się tyle rzeczy nieogarnialnych rozumem nawykłym do myślenia zdroworozsądkowego, że w sumie może i coś w tym jest...

Tak na marginesie, to o ile się nie mylę są lepsze patenty na szybkie zwiększenie masy, niż opicie się wodą (zwłaszcza że może się okazać, iż na oficjalne ważenie trzeba trochę poczekać, a woda z czasem coraz bardziej chce wyjść na zewątrz :hej: ).
Swego czasu natknąłem się w necie na filmik (na jego podstawie wyrobiłem sobie takie właśnie przekonanie; dopuszczam, że mogę być w błędzie), w którym pewien sympatyczny z wyglądu koleś demonstrował, jak się "preparuje" modela do zdjęć ilustrujących typowe "przed" i "po" danej kuracji odchudzającej. Chodzi o zestawienia dwóch fotografii, na których w wersji "przed" mamy człowieka pełnego miękkich krągłości, zaś w wresji "po" - nieźle przypakowanego szczuplaka. Otóż zdjęcie "po" jest tak naprawdę zdjęciem "przed" - model po prostu jest muskularny i ma atletyczną sylwetkę. Żeby uzyskać zdjęcie "przed" delikwenta karmi się produktami zawierającymi m.in. duże ilości soli i poi obficie. Taka specyficzna dieta w krótkim czasie powoduje zatrzymanie znacznych ilości wody w organizmie, dzięki czemu dana osoba zaczyna wyglądać, jakby była "przy kości" - zaokrągla się nie tylko brzuch, ale następuje związanie wody w komórkach ciała, w związku z czym delikwent zaczyna sprawiać wrażenie otyłego (masa oczywiście rośnie, trwalej niż w przypadku opicia się). Nie pomnę, ile czasu potrzeba na osiągnięcie takiego efektu, ale to nie jest jakiś dokuczliwie długi okres.
Efekt oczywiście nie jest trwały - po odstawieniu słonego żarła w kilka dni wraca pierwotna sylwetka. Jakich szkód doznają przy tym nerki i inne narządy - nie wiem.
Sent from my ENIAC
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie taka akcja w Dubaju może być prawdziwa.

Wcale nie musi to być jakaś plotka dziennikarzy. Dubaj to jedno z najbogatszych państw w przeliczeniu na mieszkańca. Gram złota to nie jest spora kwota patrząc na zarobki obywateli. Populacja również nie liczy dużo osób. Więc jest to dobra akcja promocyjna zdrowego stylu życia połączona z reklamą sponsorów. Osób z nadwagą (nie mylić z lekkim tłuszczykiem) jest na pewno znacznie mniej niż w Europie czy USA. Akcja trwa krótko więc też 30 kilo nie zrzucimy. Pewnie średnio to będzie kilka kilogramów w 4 tygodnie na osobę. Dlatego uważam, że może to być prawdziwa informacja. Zresztą pewnie niewielki procent osób z nadwagą zgłosi się do udziału w konkursie.

Co do ostrej diety możliwe, że regulamin ma jakieś limity maksymalnych wysokości nagród.

Kiedyś gdzieś czytałem, że w USA za kilka lat nadwaga, otyłość będzie dla państwa "najkosztowniejszą chorobą" biorąc pod uwagę wszystkie komplikacje jakie z tego wynikają.
Z tym trzeba walczyć.
sprinter13
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Motywacja do odchudzania... mi nie raz pomagają zdjęcia wysportowanych osób.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sprinter13 pisze:Motywacja do odchudzania... mi nie raz pomagają zdjęcia wysportowanych osób.
A na mnie jakoś bardziej działają zdjęciach tych "niewysportowanych" :)
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie często mobilizuje widok bardzo otyłych ludzi. Mimo iż sama do chudych nie należę - ale jak widzę takiego nazwijmy to uczciwie "spasionego" osobnika i jeszcze z kebabem czy innym świństwem w otworze gębowym, to sobie myślę że już nigdy się tak nie zapuszczę (kiedyś byłam blisko). Paradoksalnie, na szczęście takich ludzi jest pełno więc motywacji nie brakuje... :bum:
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
Obrazek
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wiktor ia pisze:Mnie często mobilizuje widok bardzo otyłych ludzi. Mimo iż sama do chudych nie należę - ale jak widzę takiego nazwijmy to uczciwie "spasionego" osobnika i jeszcze z kebabem czy innym świństwem w otworze gębowym, to sobie myślę że już nigdy się tak nie zapuszczę (kiedyś byłam blisko). Paradoksalnie, na szczęście takich ludzi jest pełno więc motywacji nie brakuje... :bum:
Mam tak samo.
W ogóle osoba mocno otyła wpychająca w siebie jakiegoś fast fooda wygląda po prostu obrzydliwie.
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ale żeby nie było, że tylko grubasy mnie motywują, to muszę przyznać że widok chudzielców równie dobrze mnie motywuje.
A jak jeszcze słyszę jak taki opowiada że ma trudności z przybraniem na wadze, to już w ogóle budzi się we mnie zazdrość :wrrwrr:
Obrazek
Awatar użytkownika
natny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:09:41

Nieprzeczytany post

z tymi mhh otyłymi trzeba uważać. Może i większość jest z własnej winy, ale niektórzy mają otyłość zapisaną w genach czy z powodu choroby za młodu rozpitoloną gospodarkę hormonalną. A z tym nie idzie tak łatwo walczyć :/

Moją motywacja są raczej hasła mojej kobity typu "a co to za nowa fałdka na brzuchu; coś ci dupa obwisła ostatnio..." :bum:
"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wiktor ia pisze:Ale żeby nie było, że tylko grubasy mnie motywują, to muszę przyznać że widok chudzielców równie dobrze mnie motywuje.
A jak jeszcze słyszę jak taki opowiada że ma trudności z przybraniem na wadze, to już w ogóle budzi się we mnie zazdrość :wrrwrr:
Chyba frustrację ;)
Mnie motywuje widok w lustrze i kolejne dżinsy, których nie byłam w stanie na siebie włożyć. Gy doszłam do etapu - legginsy i tunika, uznałam, że dosyć tego.
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie, właśnie zazdrość - bo gdybym tak miała to bez wyrzutów sumienia mogłabym pochłaniać te wszystkie rzeczy, z którymi obecnie muszę uważać :echech:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ