spodenki z kieszeniami

Awatar użytkownika
andrzejka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mój znajomy jakiś czas temu kupił sobie spodenki sportowe z kieszeniami w Decathlonie. tam jest spory wybór z tego co się orientuję :)
PKO
Awatar użytkownika
TowiR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:07:09

Nieprzeczytany post

Ja też długo szukałem spodenek z kieszonką, takich żeby telefon się zmieścił i było wygodnie. Miałem kilka różnych, aż w końcu w zeszłym roku trafiłem na Nike dri-fit, długo się zastanawiałem, bo kosztowały ponad stówkę ale nie żałuję. Szczerze polecam. Spodenki są przede wszystkim bardzo wygodne, przewiewne i nie sprawiają żadnych problemów np. z obcieraniem itp.
A wracając do kieszonki to jest ona umieszczona na środku tyłu dość wysoko (takiego umiejscowienia szukałem), zapinana na zamek, włożony do środka iPhone4, papier toaletowy i klucze wchodzą dość ciężko ale się mieszczą, nie "latają" podczas biegania na wszystkie strony i praktycznie nie czuć, że ma się coś dodatkowego na tyłku;) Kieszonka jest od wewnątrz, wykonana z podgumowanego materiału, nie wiem czy nie przepuszcza wilgoci bo telefon i tak zawsze wkładam do woreczka foliowego; aha od wewnątrz, na prawym tyle jest jeszcze jedna kieszonka wykonana z siateczki (nie zamykana), ale praktycznie z niej nie korzystam, raz kiedyś miałem w niej tylko żel.
Jestem na tyle zadowolony, że w tym roku jeżeli będzie podobny model to sobie kupię nową parę...:)
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

czy ktoś się orientuje czy w spodenkach nike do tej tylnej zapinanej kieszonki wejdą np. 4 żele ?
Awatar użytkownika
TowiR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:07:09

Nieprzeczytany post

Właśnie wcisnąłem tam 4 żele Vitargo, ale to jest max. bałem się że zamek nie wytrzyma... ale dał radę.
Awatar użytkownika
Daro7777
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50,33

Nieprzeczytany post

Ja też używam saszetki na biodrach zamiast kieszeni w spodenkach. Mam w niej dwie kieszenie na suwaki: w wiekszej znajdują się dodatkowo naszyte dwie małe kieszonki gdzie wsadzam klucz i jakieś monety na wszelki..., w mniejszej doskonale mieści się i nie przemieszcza Sony Xperia P (czyli stosunkowo duży telefon).

Regulacja pasa pozwala tak ustawić saszetkę, że raczej nie podskakuje, więc zazwyczaj najczęściej o niej zapominam podczas biegu.

Saszetka wyglądem zbliżona jest do tej na zdjęciu: http://saszetka.pl/galeria/?karrimor-ru ... o-biegania
Awatar użytkownika
JayJay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:33

Nieprzeczytany post

polecam spodenki polskiej firmy 4F. w ubiegłym roku kupiłem szorty (za ok 40-50 zł), które mają z przodu dwie w miarę normalne kieszenie - o dziwo są tak zaprojektowane, że nawet schowany telefon nie uwiera ani nie wypada w biegu mimo, że nie są zasuwane. biegam w nich prawie non stop i bardzo mi nie pasuje, kiedy akurat czekają na wypranie i muszę szurać w innych. poza tym są zrobione z wygodnego/przyjemnego materiału i mają odblaskowe elementy
Obrazek Obrazek

Zapraszam do siebie: Leśnymi duktami podróże
skywidget
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Fajnie wyglądaję takie:
http://www.ultramarathonrunningstore.co ... s/1876.htm

Nie jestem jednak pewien czy można je kupić w Polsce. Jakkolwiek zastanawiam się, czy nie doszyć sobie samemu u jakiejś krawcowej takich siateczek. Strasznie mnie wkurzają dyndające sztuczne nerki...
biruta1392
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Polecam Ci spodenki firmy Reebok Core SPoly Shrt (W06650)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ